fbpx

Ha Ha Fopschaap van Mark Sommerset | KINDERBOEK

Mijn eerste boekrecensie van een kinderboek. Tja , als je iedere avond soms wel drie boeken voorleest, kan je er net zo goed recensies over schrijven. Mijn meiden zijn dol op boeken en Jenna wil tegenwoordig ook voor haar middagslaapje voorgelezen worden. Dit gebeurt niet elke dag en gelukkig neemt ze er genoegen mee als ik zeg dat ik ‘s avonds weer een boekje voorlees. Ik kreeg van Unieboek Uitgeverij Het Spectrum het boek Ha Ha Fopschaap toegestuurd. En ik kan jullie vertellen dat het een heel leuk boekje is.

Samenvatting (achterkant boek)

Fopschaap verveelt zich. Als Oen Kalkoen eraan komt, kan ze de kans om schapenkwaad uit te halen niet weerstaan.

Onweerstaanbaar, hilarisch prentenboek voor jong en oud! In dit ongelooflijk grappige prentenboek haalt Fopschaap een streek uit met Oen Kalkoen. Er ligt een bergje ‘gratis slimme pillen voor kalkoenen’ op de grond, maar is het wel zo slim om ze op te eten? De sprekende, heldere beelden en scherpe dialogen brengen het verhaal tot leven.

Ha ha Fopschaap

Mijn recensie

Toen het boekje binnenkwam, waren de meiden al meteen nieuwsgierig waar het verhaal over ging. Marley bladerde het boekje door en zag dat er keutels in stonden. Ja, poep is nou eenmaal heel grappig als je 4 jaar bent.

Toen ik begon met voorlezen, moest ik zelf eigenlijk al heel erg lachen. De humor is zo ongelooflijk droog. Ik hou van deze humor. En de meiden ook. Omdat het een dialoog is tussen Fopschaap en Oen Kalkoen kan je leuk met twee stemmetjes het verhaal voorlezen. Dat maakt het extra leuk. Zelfs Jenna van 2 jaar vindt het grappig dat het schaap de kalkoen zo voor de gek houdt dat hij de keuteltjes opeet. Ook als je 2 jaar bent is alles wat met poep te maken heeft, heel grappig. Beide meiden riepen meteen: ‘Ieeeuuwwww!!!’ en moesten vervolgens heel hard lachen.

Wij vinden het boek Ha Ha Fopschaap een heel leuk boekje (ik heb het al vier keer voor moeten lezen). Het is een leuk boekje om voor te lezen en ik zal het echt niet erg vinden om het nog een aantal keren voor te lezen. We gaan ook zeker het vervolg; Dol op limonade lezen. Hierin neemt Oen Kalkoen wraak op Fopschaap, omdat Fopschaap hem liet geloven dat de keutels ‘slimme pillen’ zijn.

Productinformatie

Auteur: Mark Sommerset, Rowan Sommerset
Vertaald door: Annelies Jorna
Taal: Nederlands
Categorie: Kinderboek > Prentenboeken
Geschikt voor: 0-6 jaar
Verschijningsdatum: maart 2015
Druk: 1
Aantal pagina’s: 32
Afmetingen: 11x180x177 mm
Gewicht: 192,00 gram
ISBN10: 9000343461
ISBN13: 9789000343461

Het boek is onder andere te koop bij Bol voor €8,49.

Deel op:

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ontvang leuke updates

Schrijf je in voor mijn Feel Good Nieuwsbrief

Ontvang als eerst de dikste aanbiedingen, leuke tips en nog veel meer!

Wacht!

Schrijf je in voor mijn Feel Good Nieuwsbrief zodat jij altijd de eerste bent die op de hoogte is van de leukste nieuwtjes en aanbiedingen!