fbpx
Zoeken
Sluit dit zoekvak.

De 7 leukste kinderboeken op een rijtje

de 7 leukste kinderboeken

Vandaag is het de Internationale Dag van het Kinderboek. Het doel van deze dag is de liefde voor het lezen te bevorderen en aandacht te vragen voor kinderboeken. De datum is gekozen vanwege de geboortedag (1805) van Hans Christian Andersen. Hier wordt nog bijna iedere dag voorgelezen en de kinderen vinden het nog altijd leuk. Natuurlijk zijn een paar boeken favoriet ook bij mij. Daarom vertel ik vandaag wat wij de 7 leukste kinderboeken vinden. Boeken om voor te lezen of om zelf te lezen. Veel leesplezier!

1. De Gruffalo

Het boek De Gruffalo gaat over een muis die in het bos allerlei ‘enge’ dieren tegenkomt. Eng omdat ze de muis wel een lekker hapje vinden. Denk aan een uil, vos en slang. Maar dan vertelt de muis dat hij een afspraak heeft met de Gruffalo. Een heel groot monster dat wel raad weet met een uil, vos en slang. De Gruffalo bestaat natuurlijk niet….of toch wel?

de 7 leukste kinderboeken De Gruffalo

Dit boek kocht ik jaren geleden en de kinderen kennen de tekst uit hun hoofd. Maar eens in de zoveel tijd wordt het boek weer uit de kast getrokken en moet weer voorgelezen worden.

2. De poep- en piesprinses

De poep- en piesprinses gaat over een prinses die ongegeneerd scheten laten en ook niet vies is van een flinke boer. Haar ouders vinden het niet kunnen en vragen zich af hoe ze dit af kunnen leren. Ze gaan op zoek naar iemand die de prinses hierbij kan helpen. Van moeders met tig kinderen en dus heel veel ervaring tot bekakte kindermeisjes komen voorbij. Maar niemand die de prinses kan helpen. Totdat er een hele leuke jongeman voorbij komt…

De poep en piesprinses

Ook dit boek doet het nog steeds goed. Want ja poep en plas doen het nu eenmaal heel goed bij kinderen. En eerlijk is eerlijk, het is een leuk en grappig boek.

3. Bedtijd voor monsters

Een grappig boek over monsters. Nu zal je denken dat dit juist niet handig is zo vlak voor het slapen gaan. Maar Bedtijd voor monsters laat juist zien dat monsters niet eng zijn. Hij is dan wel op we naar jou, maar helemaal niet om je bang te maken. Hij wil alleen maar een nachtzoen omdat het bedtijd is!

Bedtijd voor monsters

Toen ik dit boek voor het eerst voorlas dacht ik echt dat het geen goed idee was zo vlak voorheen slapen gaan. Maar het was juist een heel goed idee. En ook dit boek wordt nog steeds uit de kast getrokken met de vraag of ik het voor wil lezen (uiteraard met stemmetjes en alles he).

4. Roodkapje was een toffe meid

De ouderwetse sprookjes in een heel modern jasje. Zo komt in Roodkapje was een toffe meid natuurlijk Roodkapje voorbij, maar ook Hans en Grietje, Sneeuwwitje, Doornroosje en nog veel meer. Er zit ook een cd bij het boek waarop de sprookjes worden gerapt. Supergrappig om dit te horen in een rap. Maar zelf voorlezen is natuurlijk ook heel leuk.

Roodkapje was een toffe meid

Juist omdat de sprookjes in moderne taal zijn geschreven is het heel erg van nu.En vinden de meiden het leuk om deze variant te horen. Sommige teksten zijn ook wel heel grappig. En dan te bedenken dat de sprookjes al eeuwen oud zijn.

5. Heel heel vies boek

Tja, het is gewoon een heel heel vies boek. Alles wat wij moeders vies vinden komt voorbij. Denk aan snot, slijm, poep, kots en weet ik het wat allemaal nog meer. Gelukkig is dit een boek voor beginnende lezers; kinderen tussen de 5 en 9 jaar. Het boek is grappig, heeft alleen woorden van één lettergreep en wordt afgewisseld met korte strips.

Roodkapje was een toffe meid

Marley leest het regelmatig voor aan Jenna. Heel mooi, want dan hoef ik het niet te doen 😉

6. De boeken van Paul van Loon

Eigenlijk zijn alle boeken van Paul van Loon leuk. Wij hebben natuurlijk het originele Dolfje Weerwolfje boek. Maar ook Weerwolvenfeest en Altijd bijten de buren. Ook staan er boeken van Foeksia de Miniheks in de kast. Deze boeken zijn leuk om voor te lezen, maar natuurlijk ook om zelf te lezen.

de 7 leukste kinderboeken Roodkapje was een toffe meid

Mijn kinderen vinden Dolfje Weerwolfje heel leuk. We hebben de film al een paar keer gezien, zijn naar de musical geweest en wachten met smart op de nieuwste musical en hebben Paul van Loon al een paar keer ontmoet. Wij zijn, zoals je merkt, groot fan van Paul van Loon.

7. De boeken van Roald Dahl

Als kind heb ik al zijn boeken gelezen en nu lees ik ze voor aan mijn eigen kinderen. Denk aan de GVR, Matilda, De Griezels, De Heksen en ga zo maar door. Ik denk dat iedereen de boeken van Roals Dahl wel kent. Je zal ze als kind ook gelezen hebben. Ja toch? En hoe leuk is het dat onze kinderen die boeken ook weer lezen.

de 7 leukste kinderboeken boeken van Roald Dahl

Ik kan niet één favoriet noemen, maar als jong meisje vond ik De Heksen wel heel erg leuk. De film is ook leuk trouwens haha.

De 7 leukste kinderboeken op een rijtje

Natuurlijk zijn er nog veel meer leuke en mooie kinderboeken. Wat dacht je bijvoorbeeld van De Kleine Prins of een boek wat ik nog niet zo lang geleden kreeg; Norara..waar is geluk?. En zo kan ik nog veel meer boeken noemen. Wie weet voor in een andere blog. Maar als je nog op zoek bent naar een leuk boek om voor te lezen of een leuk boek wat je kind zelf kan lezen, heb je hier alvast de 7 leukste kinderboeken.

Welk kinderboek is jouw favoriet?

Deel op:

2 gedachten over “De 7 leukste kinderboeken op een rijtje”

  1. Ik vind, naast wat je al genoemd hebt, Nevermoor en Winterhuis Hotel erg leuk. Geschikt om voor te lezen vanaf 8 jaar, om zelf te lezen vanaf 10 jaar. En uiteraard: Harry Potter!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ontvang leuke updates

Schrijf je in voor mijn Feel Good Nieuwsbrief

Ontvang als eerst handige tips, leuke aanbiedingen en nog veel meer!

Wacht!

Schrijf je in voor mijn Feel Good Nieuwsbrief zodat jij altijd als eerste op de hoogte bent van de leukste nieuwtjes en aanbiedingen!