fbpx
Zoek
Sluit dit zoekvak.

De setup van mijn bullet journal in april

bullet journal in april

Je hebt een paar dagen gelden al de setup van mijn bullet journal voor het nieuwe kwartaal gezien. En vandaag laat ik je zien hoe mijn bullet journal in april eruitziet. Vorige maand ging ik voor tulpen en geel en deze maand ga ik voor de Magnolia die nu volop in bloei is. Ik vind dat zulke mooie bloemen. De kleur die erbij hoort is (donker)roze. Dit zal je dan ook terug zien komen in deze setup.

Terugblik maart

Ik begin in april met een terugblik naar de vorige maand. Maart in dit geval. Ik twijfelde eerst of ik dat wel zou doen omdat ik in te kwartaal setup al een terugblik heb. Maar het is goed om even stil te staan bij maart en daar een aparte terugblik voor te maken. En stilstaan en dankbaar zijn. Is niks mis mee, dus hij zit er toch in. Ik heb hem nog niet gemaakt, omdat de maand nog niet voorbij is. Hij is nog in de maak. Maar het wordt geel en zwart zoals ik in maart had.

Thema voor april

In april is het toch echt wel lente. De bloemen, planten en bomen staan in bloei. En zoals ik eerder zei vind ik de Magnolia echt prachtig. Dit zal dan ook terugkomen in het thema voor deze maand. Mooie donkerroze en rode tinten.

bullet journal in april magnolia

Voorpagina april

Ik begin april natuurlijk met een mooie voorpagina. Ik ben met waterverf aan de slag gegaan en heb een Magnoliatak getekend. Deze tak krijg een prominente plek op de voorpagina en daarnaast heb ik ‘april’ geschreven.

bullet journal in april maandoverzicht

Maandoverzicht april

In maart heb ik mijn maandoverzicht aangepast en dit werkte echt heel goed voor mij. Het maandoverzicht van april is dan dezelfde opzet als in maart. Alleen in andere kleuren en met andere versieringen. Ik laat het bloementhema in bijna iedere pagina wel terugkomen.

Doelen en taken in april

In de setup van het nieuwe kwartaal heb ik alle doelen en taken voor het tweede kwartaal genoteerd. Deze doelen worden weer opgesplitst en verdeeld over de drie maanden van dit kwartaal. Op de pagina in april komen de doelen voor april. Wat wil ik deze maand bereiken en hoe ik dat ga bereiken noteer ik bij de taken. Een handig overzicht waar ik regelmatig naar kan kijken en weet waar ik sta.

doelen en taken en weekschema

Weekschema

Dit overzicht kan ik echt niet meer missen. Het is een reminder van alle taken die ik iedere week MOET doen en niet mag vergeten. Dit kan ik iedere week zo overnemen in mijn planning. En alle overige taken er omheen plannen. Ideaal dus!

Blog ideeën in april

Op de linkerpagina noteer ik alle onderwerpen waarover ik wil schrijven de komende maand. En op de rechterpagina komen ideeën voor mijn bedrijf. Ideeën die ik verder uit wil werken. Heb je geen bedrijf dan kunnen dit natuurlijk ook pagina’s zijn met dingen die je op je werk wilt bereiken. Of bijvoorbeeld een studie die je wilt doen. Maar eigenlijk kun je hier gewoon al je ideeën kwijt.

blogideeen en betalingen

Betalingen

Deze pagina verandert eigenlijk nooit. Hier noteer ik de betalingen die ik van opdrachtgevers krijg. Sommige opdrachtgevers betalingen namelijk niet altijd op tijd en hier zie ik in één oogopslag wie ik kan gaan bellen of mailen 😉.

blogideeen en betalingen

Ondernemen en ideeën

Op de linkerpagina komen ideeën voor mijn bedrijf. Ideeën die ik verder uit wil werken. Heb je geen bedrijf dan kunnen dit natuurlijk ook pagina’s zijn met dingen die je op je werk wilt bereiken. Of bijvoorbeeld een studie die je wilt doen. Maar eigenlijk kun je hier gewoon al je ideeën kwijt. En op de rechterpagina allerlei ideeën die ik heb. Dat wil niet zeggen dat ik er altijd iets mee doe, maar het is zonde als je een dag later bent vergeten wat je nou bedacht had…

bullet journal in april notities

Lege pagina’s voor notities in april

Hier heb ik een paar lege pagina’s. Hier maak ik aantekeningen als ik bijvoorbeeld bij een afspraak ben of contact heb gehad met iemand. Uiteraard mail ik altijd een bevestiging, maar tijdens de afspraken noteer ik wat er besproken is. Ik ben anders thuis alweer een deel vergeten haha. En mocht ik een keer iets terug willen lezen dan weet ik in dit geval dat ik bij april moet kijken.

Terugblik week ervoor

Hier blik ik weer terug op de week ervoor. Dit doe ik iedere week. Meestal op zondagavond en soms op maandagochtend. Even stilstaan bij de mooie momenten en dankbaar zijn.

bullet journal in april notities

Weekoverzicht

In het week overzicht noteer ik alles wat ik die week gedaan moet hebben. Dus op zakelijk gebied, maar ook privé. Doelen en taken. Denk aan huishoudelijke klusjes. En omdat ik af wil van het hele huis op zaterdag schoonmaken, verdeel ik dit over de week zodat ik iedere dag een beetje doe in plaats van een halve dag kwijt zijn. Ook maak ik hier een weekmenu voor de komende week. En ik noteer altijd iedere week mijn statistieken. Dit houdt me scherp en ik zie meteen of ik op koers lig.

weekplanning

Weekplanning

En dit is in feite mijn agenda/planner. Links noteer ik afspraken en rechts alle taken die ik die dag gedaan wil hebben. De taken verdeel ik over de tijden en zo heb ik iedere dag een hele volle agenda haha. Maar het is zo heerlijk om alles weg te strepen en aan het einde van de dag allemaal kruisjes te zien.

Wat heb ik voor mijn bullet journal in april gebruikt

De setup van mijn bullet journal in april

Mijn bullet journal in april

Mijn bulletjournal in april is weer een kleurrijk geheel geworden. Ik word er in ieder geval helemaal vrolijk van. Het weer mag dan nog niet helemaal meewerken. Want zeg nou zelf, het voelt nog niet echt als lente. Maar in mijn bullet journal is het al volop lente!

Heb jij een bullet journal? En hoe ziet jouw setup voor april eruit?

Dit artikel bevat affiliatelinks. Dit betekent dat als jij via de link een product koopt, ik hier een percentage commissie voor ontvang.

Deel op:

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ontvang leuke updates

Schrijf je in voor mijn Feel Good Nieuwsbrief

Ontvang als eerst de dikste aanbiedingen, leuke tips en nog veel meer!

Wacht!

Schrijf je in voor mijn Feel Good Nieuwsbrief zodat jij altijd de eerste bent die op de hoogte is van de leukste nieuwtjes en aanbiedingen!