fbpx
Zoek
Sluit dit zoekvak.

De setup van mijn bullet journal voor het tweede kwartaal van 2019

bullet journal voor het tweede kwartaal van 2019

Het eerste kwartaal van 2019 zit er alweer bijna op. En dit betekent voor mij weer een nieuw bullet journal. We beginnen dus weer opnieuw en vandaag laat ik je zien hoe ik dat doe. Ik heb ook iedere pagina op een andere manier opgebouwd zodat jij daar inspiratie uit kan halen. Natuurlijk laat ik je ook zien hoe de setup van mijn bullet journal in april is geworden. Maar die zie je over een paar dagen. Ik begin nu met de setup van mijn bullet journal voor het tweede kwartaal van 2019.

bullet journal voor het tweede kwartaal van 2019 een nieuw notitieboek
Een nieuw en leeg bullet journal. Heerlijk!

Een nieuw notitieboek

Het vorige kwartaal maakte ik kennis met het  ‘Hieroglyphs Bullet Journal’. Ik kocht een zwarte en was hier heel tevreden over. Dit vertelde ik ook in mijn setup voor 2019. Ik kreeg toen twee nieuwe bullet journals opgestuurd. Een roze en een blauwe en ik mocht er één weggeven. Ik heb ook nog een ‘Leuchtturm1917 Bullet Journal’ liggen waar ik ook heel tevreden over ben, maar ik kies deze maand toch weer voor de Hieroglyphs. Op de voorkant van mijn nieuwe bullet journal plakte ik een zwarte sticker en schreef hierop Bullet Journal 2019 Q2.

jaarkalender in mijn bulletjournal voor Q2
Jaarkalender met de resterende negen maanden van 2019

Jaarkalender en doelen

Dit bullet journal begint weer met een jaarkalender. Maar dan wel zonder de eerste drie maanden van het jaar. Gewoon om weer een overzichtje te hebben welke datum op welke dag valt. Maar het maakt ook de resterende tijd visueel. Op de andere pagina schrijf ik mijn persoonlijke doelen. Het zijn niet allemaal doelen, maar ook dingen die ik gewoon wil doen. Dat zie ik dan weer niet echt als doelen. Misschien meer wensen? Door ze op te schrijven en er iets mee te doen gebeurt het ook. Als je er alleen aan denkt en verder niks mee doet zal er weinig gebeuren. Best logisch toch.

Op deze pagina’s heb ik vooral zwart gebruikt. En foto’s die ook nog eens duidelijk maken wat belangrijk voor mij is. Deze foto’s heb ik van Pinterest gedownload en uitgeprint. In het zwarte blok kan ik dingen schrijven, maar ook op het deel van de pagina wat nog leeg is.

zakelijke doelen en taken voor Q2 in mijn bullet journal
Zakelijke doelen en taken

Zakelijke doelen en taken

In mijn setup voor 2019 heb ik mijn jaardoelen genoteerd. In dit tweede bullet journal neem ik de doelen over die nog niet gerealiseerd zijn. En misschien heb ik alweer nieuwe doelen bedacht en ook die noteer ik hier. Bij de taken noteer ik welke taken (wat moet ik doen) om de doelen te bereiken. Het kan zijn dat ik eerder iets bedacht had en dat dit niet blijkt te werken. Dit heb ik natuurlijk in de loop der tijd al aangepast. En dit kan ik hier nu bij mijn taken noteren. En natuurlijk ook de taken die bij nieuw bedachte doelen horen.

taken Q2
Taken voor het tweede kwartaal van 2019

Op deze pagina’s overheerst de kleur bruin. Ik kocht een tijd geleden een soort knutselsetje met een zee thema en dat vond ik hier goed bij passen. Het roer wat me doet denken aan ‘aan het roer zitten’ wat betekent dat je de leiding hebt. Ook het kompas vond ik erg toepasselijk. Een kompas wijst je immers de weg. Op koers blijven en bijsturen waar nodig. Ik vond dit erg bij doelen en taken passen.

terugblik op Q1

Terugblik op het eerste kwartaal

Het is altijd goed om terug te kijken naar wat geweest is. Wat heb ik gedaan, wat heb ik bereikt, wat waren mooie momenten en wat waren leermomenten. En waar ben ik dankbaar voor.

Op deze twee pagina’s heb ik een mooie en kleurrijke pagina gemaakt waarop ik terugblik. Ik heb hier foto’s van mijn gezin bij geplaatst, want dat zijn toch wel mijn belangrijkste mensen. En ik wil zoveel mogelijk herinneringen met ze maken. En ik heb ook wat foto’s die werkgerelateerd zijn. Een campagne die ik met deed met Dove (Instgramcampagne) en mijn nieuwe kantoor. Doordat mijn kantoor nu af is heb ik een fijne ruimte waar ik kan werken en fröbelen.

Privedoelen Q2
Persoonlijke doelen voor Q2

Wat heb ik voor mijn bullet journal tweede kwartaal gebruikt

Privedoelen Q2

De setup van mijn bullet journal voor het tweede kwartaal van 2019

Natuurlijk kan je hier zoveel pagina’s als je wilt toevoegen. Denk na over wat je in de setup van je bullet journal voor het tweede kwartaal van 2019 bij wilt houden. Misschien heb je bepaalde boeken die je dit kwartaal gelezen wil hebben of zijn er cursussen die je wilt volgen of misschien plaatsen die je wilt bezoeken. Je kan het hier allemaal kwijt. Uiteraard kun je alles in één kleurenthema maken of je maakt net als ik verschillende kleurenthema’s. Ik merk dat ik steeds minder ga tekenen. Ik vind het leuk om een beetje te knippen en plakken. Een beetje scrapbook-achtig maar toch anders. De omslag van de nieuwe maand (voorpagina) teken of schilder ik meestal wel. Maar ook dit hoeft natuurlijk niet.

mooiste momenten in Q2
Mooiste momenten in Q2

De setup van mijn bullet journal in april

Mijn setup voor april staat in het teken van lente. Als je mij op Instagram volgt heb je kunnen zien dat ik al druk met waterverf in de weer was. Over een paar dagen komt die blog online. Ik wilde deze eerste pagina’s eerst met je delen. Misschien wil je beginnen met bulletjournalling maar weet je niet waar je moet beginnen. Je kunt mijn pagina’s als leidraad gebruiken en ook lekker aan de slag gaan. Meestal is het zo dat als je begint, je vanzelf weer andere ideetjes krijgt. En het belangrijkste is; heb plezier. Want daar gaat het vooral om. Ontspannen. En een bullet journal zou jou juist meer rust moeten geven. Zodra het maken van een je bullet journal stress oplevert kan je er beter mee stoppen…

Heb jij een bullet journal? En begin jij ook ieder kwartaal in een nieuw notitieboek?

Dit artikel bevat affiliatelinks. Dit betekent dat als jij via de link een product koopt, ik hier een percentage commissie voor ontvang.

Dit artikel is gesponsord. Dit betekent dat ik een product of dienst heb gekregen om hierover te schrijven. Dit verandert mijn mening niet over het product of de dienst. Als iets goed is zeg ik dit, maar ook als het tegenvalt

Deel op:

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ontvang leuke updates

Schrijf je in voor mijn Feel Good Nieuwsbrief

Ontvang als eerst de dikste aanbiedingen, leuke tips en nog veel meer!

Wacht!

Schrijf je in voor mijn Feel Good Nieuwsbrief zodat jij altijd de eerste bent die op de hoogte is van de leukste nieuwtjes en aanbiedingen!