fbpx
Search
Close this search box.

Maak al je dromen waar door doelen te stellen

Maak al je dromen waar door doelen te stellen

Wat zou het mooi zijn hè als al je dromen uitkomen. Maar weet jij dat je dit voor een heel groot deel zelf in de hand hebt. Veel mensen zullen nu denken dat dit onzin is. Maar ik geloof er heilig heilig in dat je heel veel dromen waar kunt maken. Natuurlijk zijn er altijd dromen die onbereikbaar lijken. Maar iets wat zo lijkt betekent niet dat dit zo is. Het helpt mij enorm om doelen te stellen om die dromen te bereiken. In 2017 heb ik doelen opgesteld voor 2018 en ik kan je vertellen dat bijna al die doelen zijn gerealiseerd. Maar hoe werkt dit nou precies? Vandaag leer ik je hoe je al de dromen waar kunt maken door doelen te stellen.

Dromen en doen

Als het alleen bij dromen blijft gebeurt er niks. Als je iets wenst of wil bereiken zul je daar natuurlijk iets voor moeten doen. Ala het alleen bij dromen blijft dan zal er weinig van terecht komen. Daarom is het belangrijk dat je doelen koppelt aan je dromen.

Ik wilde vorig jaar afvallen. De vragen die ik mezelf stelde waren: Hoeveel wil ik afvallen? Binnen welke tijd moet ik dit bereikt hebben? Wat heb ik er voor over? En wat moet ik ervoor doen? Aan de hand van de antwoorden op deze vragen kon ik hieraan doelen koppelen. Ik wilde 15 kilo afvallen en mocht hiervoor een jaar de tijd nemen. Ik wilde alles blijven eten dus geen dieet. Dit betekende wel dat ik bewuster en gezonder moest gaan eten en er meer balans moest komen. Daarnaast moest ik meer gaan bewegen. Ik ben geen fan van sporten en dus koos ik ervoor om te wandelen. Ik deed er iets meer dan een half jaar over. En al ver voor het jaar voorbij was had ik mijn doel behaald!

Wat moet je doen om je droom uit te laten komen

Het is dus belangrijk dat jij voor jezelf heel duidelijk hebt wat je droom is en wat je daarvoor zou moeten doen. Stel jij wilt een wereldreis maken en je hebt er nu het geld niet voor. Wat moet je dan doen om dit geld wel te krijgen? Je zou meer kunnen gaan werken en minder geld uit kunnen geven. Waarop kan je besparen op je maandelijkse uitgaven? En welke dingen koop je nu die je eigenlijk niet nodig hebt. Door deze dingen te schrappen kun je dit geld sparen en zul je je droom waar kunnen maken.

Wat is belangrijk voor jou?

En ja, dit betekent wel dat je soms keuzes moet maken. Minder schoenen kopen of niet op reis? Wat is voor jou belangrijker? In dit geval een kast met schoenen (je kan maar één paar per keer aan) of die droomreis maken? Door nu de keuze te maken om die schoenen niet te kopen hou jij geld over en kan je dit opzij zetten. Het moet natuurlijk niet zo zijn dat je iedere dag brood met pindakaas moet eten om op reis te kunnen. Tenminste dat zou ik er niet voor over hebben. Maar heb je dit er wel voor over dan zeg ik: DOEN!

Bewust met je droom bezig zijn

Waar het om gaat is dat je voor jezelf duidelijk hebt wat je wilt bereiken en hoe je dit gaat bereiken. En door hierover na te denken en dit ergens op te schrijven ben je je er veel meer van bewust wat je moet doen om het doel te bereiken. En zullen die smoesjes van ‘Het zal me nooit lukken’ niet meer bij je opkomen. Je ziet namelijk dat je steeds dichter bij je doel komt en dit zal je nog meer motiveren om je doel te bereiken en dus je droom uit te laten komen. Sowieso helpt het om tijdens het proces positief te zijn en te blijven. Je zal vast weleens met een tegenslag te maken hebben en daar mag je ook zeker van balen. Maar laat het je niet ontmoedigen en zorg dat je weer in die positieve vide komt.

Maak al je dromen waar door doelen te stellen

Dromen is leuk en moet je ook zeker doen. Maar je droom uit laten komen is nog leuker! En de enige die hiervoor kan zorgen dat ben jij! Dus stop met alleen dromen. Pak pen en papier en schrijf op wat je in 2019 wilt bereiken, hoe je dit gaat doen en wanneer je dit wilt bereiken. Pak dan iedere maand of ieder week en misschien wel iedere dag het vel papier waar je dit op hebt geschreven erbij en ga ermee aan de slag. En geloof me, dan zal je zien dat jouw droom werkelijkheid wordt! Je leeft maar één keer en je hebt in dit leven de kans om je leven te maken tot het leven waarvan je droomt. Dus waarom wachten tot het naar je toe komt en teleurgesteld worden. Pak die kans en ga ervoor!

Stel jij doelen voor jezelf op als je iets wilt bereiken?

Foto: Adobe Stock

Als je dit bericht wilt bewaren op Pinterest, wil je dan onderstaande afbeelding gebruiken? Thanks!

Maak al je dromen waar door doelen te stellen

 

Deel op:

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ontvang leuke updates

Schrijf je in voor mijn Feel Good Nieuwsbrief

Ontvang als eerst handige tips, leuke aanbiedingen en nog veel meer!

Wacht!

Schrijf je in voor mijn Feel Good Nieuwsbrief zodat jij altijd als eerste op de hoogte bent van de leukste nieuwtjes en aanbiedingen!