fbpx
Zoek
Sluit dit zoekvak.

Een opgeruimd huis is een opgeruimd hoofd

Een opgeruimd huis is een opgeruimd hoofd

Met kinderen weet je dat het huis niet altijd spic en span is. En ik weet dat ik niet uit moet gaan van de mooie interieurfoto’s op Pinterest en Instagram. Maar ik wil ook zo’n mooi en net huis. Maar met twee kinderen is dit gewoon echt niet haalbaar. Of toch wel? Ik ben soms wel jaloers op die mensen die ongeacht wanneer je bij ze komt (ja, ook onverwacht!) een opgeruimd en schoon huis hebben. Hoe doen deze mensen dat?! Als mijn huis een rommeltje is word ik onrustig. Voor mij geldt; een opgeruimd huis is een opgeruimd hoofd.

Veel spullen en (te)veel speelgoed

Goed, nu hebben wij ook wel veel spullen en hebben de kinderen (te)veel speelgoed. Maar ik shop graag voor mezelf en mijn gezin (I know, ik zou dit jaar minder geld uitgeven #fail). En manlief heeft het probleem dat hij niks kan weggooien (want misschien heeft hij het nog een keer nodig #dubbelfail). Gelukkig ben ik zelf een stuk makkelijker. Ik hecht niet veel aan spullen. Het zijn maar spullen. Maar ik hecht me wel aan herinneringen die ik aan sommige spullen heb. Maar al met al kan ik goed spullen weggooien of weggeven.

Een opgeruimd huis is een opgeruimd hoofd

Ik weet van mezelf dat een opgeruimd huis erg belangrijk voor mij is. Is mijn huis opgeruimd dan zorgt dit voor rust in mijn hoofd. Een opgeruimd huis is een opgeruimd hoofd. Is het een bende in huis dan word ik heel onrustig en ook heel chagrijnig. En wat er dan vaak gebeurt, is dat alles op zolder wordt neergelegd (of neergegooid), met het idee het weg te geven of weg te gooien. Maar je raadt het al, dit stapelt zich op totdat de zolder vol met troep ligt. En waar begin je dan? En belangrijker hoe zorg je nou dat het opgeruimd blijft?

Een opgeruimd huis is een opgeruimd hoofd

Aan het opruimen geslagen

Ik heb geen idee hoe dit moet. Dus ben ik maar in kleine stapjes aan het opruimen geslagen. Ik heb mijn washok/-ruimte opgeruimd en alles netjes geordend. En vervolgens heb ik de kledingkast van manlief en mij aangepakt. Ik heb een nieuw kastje gekocht voor mijn schoenen  en meer plankjes voor het Algot systeem van IKEA wat we al hadden.

Ik moet zeggen dat ik erg tevreden ben: ik heb mijn administratie (die ook al weken, ehh maanden lag te wachten) in de archiefkast opgeborgen. En ik heb mijn bureau/kantoor eens goed onder handen genomen. Je zou kunnen zeggen dat ik mijn plekjes, de plekken in huis waar ik veel tijd door breng, opgeruimd en geordend heb. Maar nu de rest van de zolder nog. HELP!

Opruimen met hulp van Marie Kondo

Omdat ik de door de bomen het bos niet meer zag en best wel gefrustreerd raakte, heb ik het boek Opgeruimd! van Marie Kondo besteld. Ik had hier een tijd terug hele positieve dingen over gelezen en gezien. En zou het niet helpen dan was dat jammer. Maar om eerlijk te zijn,  ben ik heel positief over het boek. Natuurlijk staan er dingen in waar ik niets aan heb, of me niet in kan vinden. Maar er staan ook heel veel handige en goede tips in. En zo simpel dat ik niet snap dat ik dat zelf niet had bedacht haha.

Zin om op te ruimen

Ik heb het boek nog niet uit, maar ik kan je wel zeggen dat ik tijdens het lezen al zin krijg om op te ruimen. Ik hoop het boek snel uit te hebben en lekker aan de slag te gaan. Er zijn al zes vuilniszakken naar de stort gebracht en ik heb dit weekend ingepland om de zolder voor eens en voor altijd op te ruimen en dat dit opgeruimd blijft. Daarna kan ik door naar de slaapkamers. Ik hoef me voorlopig dus niet te vervelen. Als ik het boek uit heb, ga ik jullie er meer over vertellen. En neem ik jullie mee in mijn opruimwoede 😉

Heb jij er ook ‘last’ van als je huis zo’n bende is? Of is het bij jou altijd netjes en opgeruimd?

Dit artikel bevat affiliatelinks. Dit betekent dat als jij via de link een product aanschaft, ik hier een percentage commissie voor ontvang.

Deel op:

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ontvang leuke updates

Schrijf je in voor mijn Feel Good Nieuwsbrief

Ontvang als eerst de dikste aanbiedingen, leuke tips en nog veel meer!

Wacht!

Schrijf je in voor mijn Feel Good Nieuwsbrief zodat jij altijd de eerste bent die op de hoogte is van de leukste nieuwtjes en aanbiedingen!