fbpx
Zoek
Sluit dit zoekvak.

Bullet journal setup voor 2019: Een nieuw jaar met nieuwe kansen

Mijn bullet journal setup voor 2019

En zo is het jaar alweer bijna voorij. Ik gebruik nu al ruim een jaar een bullet journal en ik kan niet meer zonder. Het is zo fijn om een notitieboek te hebben waar je alles in kwijt kunt; afspraken, taken, doelen, leefstijl en heel veel notities. Ik merk dat ik door het gebruik van een bullet journal een stuk productiever ben geworden. Daarnaast kan ik er lekker creatief in bezig zijn. Verstand op nul en lekker tekenen of schilderen. Omdat het nieuwe jaar al dichtbij komt is het tijd om een nieuw en vers bullet journal te beginnen. Vandaag laat ik je mijn bulletjournal setup voor 2019 zien.

Starten met een nieuw notitieboek

Ik heb twee nieuwe bulletjournals besteld. Een ‘Leuchtturm1917 Bullet Journal’ in Emerald groen en een ‘Hieroglyphs Bullet Journal’ in zwart. Beiden zijn in A5 formaat, hebben stipjes en zijn de pagina’s genummerd. Omdat dit bullet journals zijn in plaat van lege notitieboeken zijn een aantal pagina’s voorgedrukt. En in beiden boekjes staat een uitleg; wat is een bullet journal, wat is het doel en hoe gebruik ik het. Ook staan er lijstjes ter inspiratie in. Heel handig als je net met bulletjournalling begint. Als nog niet helemaal weet wat een Bullet Journal is kan je terecht op de website van de bedenker Ryder Carroll.

Bullet journal setup voor 2019

Hieroglyphs Bullet Journal

Ik begin dit jaar met het ‘Hieroglyphs Bullet Journal’. Ik ken de notitieboeken van Leuchtturm al en ben daar heel tevreden over. Het bullet journal van ‘Hieroglyphs’ ken ik niet en ik ben erg benieuwd naar het papier en of de voorgedrukte pagina’s voor mij werken. Jij kunt natuurlijk ieder notitieboek gebruik wat jij prettig vind. Dit bullet journal begint met een pagina waar je je naam, adres, e-mail en telefoonnummer kwijt kunt en dan volgt de index (inhoudsopgave). Hier kun je alles noteren wat je in je bullet journal hebt staan of de pagina’s die voor jou belangrijk zijn. Uiteraard met de paginanummers zodat ze later makkelijk terug te vinden zijn.

Bullet journal setup voor 2019 jaarkalender

Jaarkalender 2019

Ik begin dit jaar ook weer met een jaarkalender. Ik vind dit altijd prettig als je even snel wilt zien op welke dag een bepaalde datum valt. Omdat de volgende pagina voorgedrukt is als ‘TOEKOMST LOG’ gebruik ik hier deze pagina voor. Achterin het bullet journal heb ik gelezen dat de toekomst log bedoeld is voor je plannen en doelen op de lange termijn. Er zijn vier toekomst log pagina’s en ik zal ze niet alle vier voor mijn doelen nodig hebben. Daarom kan ik de eerste pagina dus goed voor mijn jaarkalender gebruiken. Ik begin met potlood, want een foutje is zo gemaakt. Daarna maak ik het af met Micron Pigma fineliners in verschillende diktes.

Bullet journal setup voor 2019 privedoelen

Privé doelen

De privé doelen heb ik iets creatiever gemaakt. Ik heb een aantal dingen opgeschreven en een aantal dingen getekend. Me-time of ik-tijd is altijd belangrijk. Zoals ik al vaker zeg; je kan pas goed voor anderen zorgen als je goed voor jezelf zorgt. Daarom heeft ‘me time’ een belangrijke plek in dit overzicht. Hierin heb ik opgeschreven wat ik met mijn ik-tijd wil doen. Dit zijn verschillende dingen die ik leuk vind, waardoor ik me ontspan en waar ik energie van krijg.

Daarnaast is familie voor mij belangrijk; mijn gezin. We brengen al veel tijd door met elkaar en dit mag alleen maar meer worden. En in 2019 wil ik meer 1-op-1 tijd met de meiden. Ik heb nu altijd al de vrijdagmiddag alleen met Jenna en ik wil ook zo’n vast momentje met Marley hebben. Het is gewoon fijn om tijd met elkaar door te brengen zonder papa of zusje erbij.

Dan zie je wat gereedschap en dat betekent dat er in huis een aantal klussen gedaan moeten worden. De beker of pot met penselen en potloden geven aan dat ik nog meer tijd aan creatief bezig zijn wil besteden. En de maan die ik uit een Happinez heb gescheurd geeft aan dat nachtrust belangrijk is en ik erop moet blijven letten dat ik voldoende nachtrust krijg.

Bullet journal setup voor 2019 zakelijke doelen en taken

Zakelijke doelen en taken

Dan heb ik natuurlijk een pagina met mijn zakelijke doelen. Dit zijn doelen voor de lange termijn. Wat wil ik dit jaar allemaal bereiken? Dat kan over een paar weken of maanden zijn. En misschien is het iets wat ik voor 31 december 2019 bereikt wil hebben. Aan deze doelen koppel ik dan acties. Wat moet ik doen om deze doelen te bereiken. Die noteer ik op de pagina ‘Taken 2019’. Hier werk ik de doelen uit tot subdoelen. Ik breek de doelen op zodat ze behapbaar zijn. En dan koppel ik er acties aan en noteer ik voor welke datum ik ze bereikt wil hebben. Dit zorgt ervoor dat je gefocust blijft en je doelen niet uit het oog verliest.

Bullet journal setup voor 2019 zes maanden log

Zes maanden log

Het nadeel van pagina’s die voorbedrukt zijn is dat je dus met pagina’s zit zoals deze; de 6 maanden log. Ik merk ook dat de voorbedrukte pagina’s ervoor zorgen dat ik blokkeer en niet meer weet welke pagina’s ik zou willen maken. En ik wist dus ook niet hoe ik deze pagina’s zou vullen. Ik ben maar begonnen met de eerste 6 maanden van het jaar te noteren. En toen wist ik het! Ik ga hier de doelen per maand noteren. Ik heb de hoofddoelen in subdoelen verdeeld en die subdoelen verdeel ik over de maanden. Zo heb ik een mooi overzicht van alle doelen per maand voor het komende half jaar. Als ik dan iedere maand een nieuwe setup maak, kan ik die doelen hierin meenemen.

Bullet journal setup voor 2019 bucket list

Bucket List

De volgende pagina’s zijn ook voorbedrukte pagina’s. Een maand log. Maar ik maak per maand een setup waarin ik een maandlog of maandoverzicht heb. Ik heb daarom deze pagina’s tot ‘Bucket List’ gedoopt. Het had ook ‘Dromenlijst’ kunnen heten. Hier ga ik dingen noteren die ik graag nog zou willen doen. En dit hoeven geen dingen te zijn die ik dan persé in 2019 zou moeten doen, maar het helpt wel als je deze dromen opschrijft. Dit kunnen overigens verschillende dingen zijn. Bijvoorbeeld een reis die ik nog wil maken of iets dat ik zou willen kopen maar waar ik nu nog geen geld voor (over) heb.

Bullet journal setup voor 2019 films en series

Films en series

En omdat ik gek ben op series en films kijken én gauw vergeet hoe een film of serie heet heb ik een lijstje met films en series die ik graag wil zien. Hier kunnen overigens ook documentaires genoteerd worden. Eigenlijk alles wat ik graag wil zien op tv of in de bioscoop. Hopelijk vergeet ik nu nooit meer hoe die ene goede film ook alweer heet 😉

Boeken

Op deze pagina komt een lijst met boeken die ik dit jaar wil lezen. Of als iemand mij een boek aanraadt kan ik die hier ook noteren. In mijn privé doelen heb ik genoteerd wat ik in mijn ik-tijd wil doen. Eén van die dingen is boeken lezen. En dan is het natuurlijk wel handig als ik een lijstje heb met boeken die ik graag wil lezen.

Bullet journal setup voor 2019 boeken

Twee lege pagina’s

De volgende twee pagina’s laat ik leeg. Misschien bedenk ik nog een pagina en dan kan ik deze twee pagina’s hiervoor gebruiken. Ik vind het soms lastig om aan het begin van het jaar al te bedenken wat ik voor een heel jaar zou willen gebruiken. En ik wil ook niet dat die pagina’s ergens middenin worden gemaakt. Door deze twee pagina’s leeg te houden voorkom ik dit. Toch ik hier nog een pagina maken dan lees je dat in één van de setups de komende maanden.

Wat ik allemaal heb gebruikt

Bullet journal setup van 2019

Ik heb zin in het nieuwe jaar en kijk er naar uit om dit nieuwe bullet journal te gaan gebruiken. Ik moet natuurlijk nog wel even mijn setup voor januari maken. Volgende week laat ik je die zien. Ik heb zoveel leuke plannen voor het komende jaar en die ga ik allemaal in mijn bullet journal noteren. Maar ik ga meer noteren. Meer dan ik vorig jaar deed. Ik ben vorig jaar vooral op zoek gegaan naar het juiste formaat en wat ik belangrijk vind ik mijn journal. Ik denk dat ik daar nu wel over uit ben. Alhoewel, mezelf kennende zal er gedurende het jaar nog wel wat veranderen. Ik vind het leuk om mijn ouder journals door te bladeren en te zien hoe ik ontwikkeld ben. Het handletteren is veel mooier dan een jaar gelden en de tekeningen worden ook steeds beter. Ik ben blij met mijn setup voor 2019 en dit bullet journal zal ook iedere maand alleen maar mooier worden!

Heb jij al een nieuw bullet journal voor 2019?

Als je dit bericht wilt bewaren op Pinterest, wil je dan onderstaande afbeelding gebruiken? Thanks!

Bullet Journal Setup 2019

Dit artikel bevat affiliatelinks. Dit betekent dat als jij via de link een product koopt, ik hier een percentage commissie voor ontvang.

 

Deel op:

2 gedachten over “Bullet journal setup voor 2019: Een nieuw jaar met nieuwe kansen”

    1. Toen ik me 1,5 jaar geleden ging verdiepen in heel het bullet journalen zag ik bij de meeste mensen die het al deden de leuchtturm voorbij komen en omdat ik eigenlijk heel tevreden ben nooit aan iets anders gedacht. Dit keer heb ik wel een ander merk. Ik weet nu al dat ik er wel een paar zal verslijten dit jaar, dus misschien dat ik ook nog wel voor een molenkine ga 😉

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ontvang leuke updates

Schrijf je in voor mijn Feel Good Nieuwsbrief

Ontvang als eerst de dikste aanbiedingen, leuke tips en nog veel meer!

Wacht!

Schrijf je in voor mijn Feel Good Nieuwsbrief zodat jij altijd de eerste bent die op de hoogte is van de leukste nieuwtjes en aanbiedingen!