fbpx

De setup van mijn bullet journal in januari

Mijn bullet journal in januari

En toen was het alweer tijd om de januari setup van mijn bullet journal te maken. Dit jaar ga ik toch wat dingen anders doen. Ik wil er meer creativiteit in gooien, omdat het maken van de setup echt een stukje ontspanning is. Daarnaast verdwijnen er een paar pagina’s, komen er nieuwe pagina’s en veranderen er een paar pagina’s. Ik heb zin om aan de slag te gaan in mijn nieuwe bullet journal en ik kijk uit naar een nieuw jaar van bulletjournalling. Ik hoop dat ik jou ook dit jaar weer mag inspireren met mijn creaties die jij ook weer in kunt gebruiken voor je eigen bullet journal.

Het thema van januari

Het thema deze maand is winter. Op 21 december is de winter begonnen en voorlopig is de winter nog niet voorbij. Ik heb ga in dit thema voor de kleuren grijs en blauw. Dit zijn kleuren die ik echt bij de winter vind passen en deze kleuren zie je dan ook op ieder pagina terugkomen. Ik heb er deze maand weer wat meer tijd voor genomen en ik ben eigenlijk best blij met deze lay out. Ik kan ook echt niet wachten tot januari begint en ik in dit nieuwe bullet journal aan de slag kan.

Terugblik op vorige maand

Dit is een nieuwe pagina in mijn bullet journal setup. Ik begin iedere nieuwe maand met een terugblik op de vorige maand. Ik bedenk hierbij vooral waar ik dankbaar voor ben. De terugblik pagina van januari begint met een terugblik op 2018. Waar ben ik dankbaar voor en waar kijk ik graag op terug. Dankbaar zijn voor wat je allemaal hebt en doet maakt dat je gelukkiger bent en je nog blijer wordt. Ik ben al een gelukkig persoon, maar vond dat ik te weinig stilstond bij de dingen waar ik nu echt dankbaar voor ben. Daarom heb ik nu deze pagina toegevoegd.

Voor deze pagina gebruik ik knipsels uit tijdschriften, foto’s en teksten. Maar dit kan natuurlijk ook een tekening zijn. In mijn geval ben ik dankbaar voor wat ik allemaal mag doen. Ik ben dankbaar voor mijn gezin, de vrijheid die ik ervaar en de vriendschappen die ik heb. Daarnaast ben ik blij dat ik dit jaar heel veel heb gelachen en mooie momenten heb gehad. Ik heb ook een foto van ons uitgeprint en ingeplakt. Dit was nog niet zo lang geleden in Duinrell. En we hebben nog meer van dit soort leuke en gezellige dagen gehad.

Mijn bullet journal in januari terugblik voorgaande maand

De voorpagina van de nieuwe maand

Natuurlijk begint de maand met een pagina waarin ik de maand welkom heet. Ik heb dit keer een nieuwe tekening gemaakt van de meiden. Je ziet ze hier schaatsen en als dat geen winter is weet ik het ook niet meer. Helaas was ik op de volgende pagina iets te enthousiast aan het kleuren geslagen en is dat doorgedrukt op deze pagina. Volgende keer beter op letten 😉

Mijn bullet journal in januari voorpagina

Maandoverzicht

Voorheen maakte ik altijd een maandkalender, maar die gebruikte ik zo weinig dat ik hier iets anders voor heb gebruikt. Ik heb een kleine maandkalender gemaakt (die ik niet in had moeten kleuren want dan was de roverpagina nog mooi gebleven) en hier omheen verschillende vakken getekend. In die vakken kan ik afspraken, taken, verjaardagen en deadlines noteren. Daarnaast zijn er altijd dingen die ik echt niet mag vergeten en dit hebben ook een eigen vak. Ik ben benieuwd hoe dit voor mij gaat werken. En werkt het niet dan verzin ik volgende maand wel weer iets nieuws.

Mijn bullet journal in januari maandoverzicht

Statistieken

Ik vind het fijn om mijn statistieken in één oogopslag te bekijken. Voor mij als blogger is het belangrijk dat mijn blog goed bezocht wordt. Maar ook mijn social media kanalen. Stel, dat er ineens minder mensen komen dan kan ik onderzoeken waar dit door komt. Maar ook omdat ik bepaalde doelen heb gesteld kan ik zo zien Op deze pagina heb ik ook vakken getekend en hierin heb ik de weeknummers genoteerd. Daaronder mijn blog en social media kanalen die voor mij belangrijk zijn. In het onderste vak schrijf ik aan het einde van de maand de totalen van januari in.

Doelen en taken

De volgende twee pagina’s zijn gereserveerd voor mijn doelen en taken in januari. Ik heb natuurlijk in mijn bullet journal setup voor 2019 mijn jaardoelen opgeschreven en deze opgedeeld in subdoelen. Aan deze subdoelen heb ik taken gekoppeld. Op deze pagina kan ik de subdoelen voor januari kwijt. Dus wat wil ik deze maand bereiken en hoe ik dat ga doen schrijf ik op bij de taken. Aan de hand van deze doelen en taken kan ik per week zien of ik op schema lig en zo niet wat ik moet doen om de doelen toch te bereiken. Dit alles zorgt ervoor dat ik focus hou, me niet af laat leiden door andere dingen en mijn doelen waarmaak. Hier komen overigens zowel privé- als zakelijke doelen te staan.

Mijn bullet journal in januari doelen en taken

Blogideeën, uploadschema en betalingen

Op deze pagina’s schrijf ik de onderwerpen op waarover ik wil gaan schrijven binnen de thema’s of categorieën waarover ik schrijf. Iedere keer als ik een nieuw blogonderwerp heb schrijf ik dit onder de categorie waarbij het hoort. Zo hou ik ook overzicht over de verdeling van blogs onder de categorieën.

In het uploadschema heb ik een overzicht met welke categorieën er per dag aan bod komen en probeer dan de artikelen die ik schrijf zo in te plannen. Natuurlijk komt er ook weleens een betaalde opdracht tussendoor en die probeer ik zoveel mogelijk in de categorie te plaatsen waar het onderwerp bij hoort. Maar dit lukt niet altijd. Naast de blogartikelen hou ik hier ook bij wat ik op social media plaats.

Bij de ‘betalingen’ noteer ik welke betaalde opdrachten ik die maand heb en wanneer de factuur betaald moet zijn. Mijn opdrachtgevers hebben een betalingstermijn van 30 dagen. Als ze niet binnen die 30 dagen betalen stuur ik ze een herinnering. En ik hoor je denken; dit kan toch digitaal. Klopt, maar ik vind het fijn om dit in mijn bullet journal te noteren, omdat ik mijn journal dagelijks gebruik. En zo heb ik ook binnen één oogopslag een beeld van de omzet van die maand. Ook heel handig om te weten als je zelfstandig ondernemer bent 😉

Mijn bullet journal in januari blogideeen

Terugblik op de voorgaande week

Ieder maand komt er een terugblik van de maand en wekelijks een terugblik van de voorgaande week. We zijn namelijk vaak geneigd om terug te denken aan alle wat er niet goed ging en ik kijk liever terug op alles wel goed ging. Er is namelijk zoveel om dankbaar voor te zijn! En het is ook leuk om later nog eens terug te kijken. Zo heb je meer een soort van dagboekje in plaats van een journal waar je alleen maar taken en doelen in schrijft. En door zo’n pagina te integreren dwing je jezelf om hierover na te denken. Dit is dus een pagina met mooie herinneringen aan de voorgaande week. Deze pagina heb ik nog niet gemaakt omdat de week nog niet voorbij is. Ik laat deze pagina’s zien in mijn setup van februari zien.

Weekoverzicht

Deze pagina blijft zeker in mijn bullet journal. Maar ik heb de pagina wel iets aangepast. Ik werk sinds een paar weken met een weekmenu. De reden is dat ik iedere week in de supermarkt stond en dan pas ging bedenken wat we zouden eten de komende week. En wat er dan gebeurt is dat je iedere week bijna hetzelfde eet. Door hier vooraf over na te denken kan ik een gerichter boodschappenlijstje maken en dus een betere balans tussen gezonde maaltijd en de wat minder gezonde maaltijden. Mijn doelen en taken voor die week worden hierin genoteerd. En ook de dingen die ik echt niet mag vergeten. En ik maak ruimte voor de volgende week. Taken die ik bijvoorbeeld doorschuif of iets wat ik de week erop moet doen.

Mijn bullet journal in januari weekoverzicht

Weekplanning

Hier noteer ik afspraken en wat ik per dag gedaan wil hebben. Zoals je op de foto kunt zien heb ik de layout aangepast. Deze layout heb ik in het verleden ook gehad en toen werkte het niet echt, maar ik wil het toch weer proberen. Werkt het niet dan is het natuurlijk zo weer aangepast. Maar ik was wel weer eens toe aan iets anders. Lang leve het bullet journal en het iedere week aan kunnen passen van je layout!

Mijn bullet journal in januari weekplanning

Lege pagina’s

Ik heb in januari ook nog lege pagina’s in mijn bullet journal voordat de weekplanning begint en tussen de weken in. Ik gebruik mijn bullet journal ook voor notities en daar moet ik natuurlijk wel pagina’s voor hebben. Mocht ik een pagina niet gebruiken dan kan ik hier altijd nog een leuke quote of tekenen maken.

Wat heb ik voor de januari setup gebruikt

De setup van mijn bullet journal in januari

Zoals je ziet is de setup van bullet journal toch weer heel anders geworden dan wat je van mij gewend bent. En je zou denken als iets werkt, waarom dan aanpassen. Omdat ik soms gewoon even weer iets anders wil. Even uitproberen of het werkt en vaak word je dan positief verrast. En werkt iets niet, dan ga je weer iets anders proberen of terug naar het oude. Dat is en blijft het mooie aan bulletjournalling. Je kunt je bullet journal iedere maand, wat zeg ik, ieder week aanpassen. Ik ben heel blij met mijn setup voor januari. Ja, ik baal dat het maandoverzicht is doorgedrukt op mijn voorpagina. Maar ach, het is niet het einde van de wereld en volgende maand moet ik daar even beter op letten. Volgende maand lees je of mijn nieuwe pagina’s bevallen of niet. Wil je nog meer inspiratie opdoen, kijk dan zeker eens op Pinterest want daar komen ook de mooiste creaties voorbij.

Heb jij jouw setup voor januari al klaar?

Als je dit bericht wilt bewaren op Pinterest, wil je dan onderstaande afbeelding gebruiken? Thanks!

Bullet Journal Setup januari

 

Dit artikel bevat affiliatelinks. Dit betekent dat als jij via de link een product koopt, ik hier een percentage commissie voor ontvang.

 

Deel op:

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ontvang leuke updates

Schrijf je in voor mijn Feel Good Nieuwsbrief

Ontvang als eerst de dikste aanbiedingen, leuke tips en nog veel meer!

Wacht!

Schrijf je in voor mijn Feel Good Nieuwsbrief zodat jij altijd de eerste bent die op de hoogte is van de leukste nieuwtjes en aanbiedingen!