fbpx

7x Hoe overleef je een kinderfeestje?

Hoe overleef ik een kinderfeestje

Hoe overleef je een kinderfeestje? Daar kan ik heel kort over zijn: niet! Misschien als je het zou uitbesteden en er zelf geen omkijken naar hebt. Of ben ik nu heel negatief? Ja, ik overdrijf. Maar pittig is het wel. Je bent toch verantwoordelijk voor andermans kinderen en ik vind dat toch wel een dingetje, hoor. Maar de feestjes hier zijn altijd een groot succes. Heb jij binnenkort thuis een kinderfeestje? Lees dan gauw onderstaande tips en dan overleef je het. Echt, het komt goed

1. Zorg voor een goede voorbereiding

Doe een dag of een paar dagen van te voren de boodschappen. Dit zorgt dat je op de ochtend van het feestje alleen maar alles klaar hoeft te zetten en je even rustig aan kan doen. Geloof me, zo’n feestje is echt vermoeiend dus neem ’s ochtends lekker tijd voor jezelf. Even lekker ontspannen voordat het losbarst. Nog een tip voor de boodschappen: zorg voor leuke papieren bekers en bordjes. Dan kan alles na afloop weggegooid worden en zit je niet met een berg afwas.

2. Zorg voor een makkelijke lunch

De meeste kinderfeestjes worden op woensdagmiddag gevierd. Dit betekent dat de kinderen nog moeten eten. Hou het eenvoudig. Kinderen zijn blij met wat patat en knakworstjes, of broodjes knakworst. Of gewoon belegde boterhammen of broodjes die ze zelf kunnen pakken en beleggen. Maak het specialer door een tafelkleed op tafel te leggen en de patat en sausjes of broodjes los op tafel te leggen. Want wanneer mag je nou gelijk van de tafel eten?! Geloof me, de kinderen zitten te smullen en vinden het helemaal geweldig.

3. Maak van de cadeautjes uitpakken een feestjes

Het is altijd leuk om van het uitpakken van de cadeautjes al een spelletje te maken. Laat alle kinderen hun cadeautjes verstoppen terwijl de jarige op de gang wacht. De jarige mag als alle cadeautjes verstopt zijn op zoek naar zijn of haar cadeautjes.

4. Hou de activiteiten kort

Hou voor elke activiteit of spel tussen de 5 en 10 minuten aan. Een kind van 5 jaar is er dan echt klaar mee en wordt afgeleid. Ik had een lijst met spellen en ook wat reservespellen, mocht een activiteit sneller klaar zijn of het als het niet leuk genoeg was. Zo waren ze met het versieren van de cakejes iets langer bezig, maar bijvoorbeeld de stoelendans is na één keer echt genoeg. Ze willen dan echt weer iets anders doen. Als de kinderen ouder zijn houden ze de activiteiten langer vol, maar ook dan moet het niet te lang duren.

5. Wissel rustige activiteiten af met drukke activiteiten

Kinderen moeten nou eenmaal hun energie kwijt. Dus als ze cakejes hebben versierd of een andere rustige activiteit hebben gedaan is het tijd om even te bewegen. Er zijn genoeg leuke dansspelletjes die je met de kinderen kan doen. Is het mooi weer? Ga even naar buiten en laat ze lekker rennen. Daarna kan je dan weer een rustige acitiveit doen en zijn de kinderen weer helemaal gefocust.

6. Geef niet alleen maar snoep en chips

Bij een feestje horen lekkernijen. En de meeste kinderen houden van snoep en chips. En dat mag je ze ook zeker wel geven. Maar ga ook voor gezonde snacks. Laat ze appelhappen. Vul een bak met water en leg er een paar appels in. De appel die ze gehapt hebben mogen ze opeten. En hoppa, ook weer wat vitamientjes binnen!

7. Doe het niet alleen

Is je partner om wat voor reden niet bij (of heb je geen partner)? Vraag dan een vriendin of een moeder van school om je te helpen. Vier ogen en oren zien meer dan twee. En als de één de kinderen vermaakt kan de ander wat opruimen en klaarzetten. Dan hoeven de kinderen niet te wachten en kan alles lekker door. Scheelt een hoop opruimen na afloop en er je houdt nog iets energie over voor je gezin ’s avonds.

Een tip voor als je kind naar een feestje gaat

En als laatst heb ik nog een tip voor de ouders die hun kinderen naar een feestje laten gaan: doe alsjeblieft makkelijke schoenen bij je kind aan. Schoenen met klittenband, instappers  en zelfs schoenen met veters zijn niet erg als ze maar makkelijk aan en uit gaan. Zonde want iedereen moet dan wachten of sneu als iedereen al naar buiten rent en je nog met 3 kinderen binnen zit omdat die schoenen niet aan gaan. Ja, je leest het goed dit was een moment van frustratie voor mij tijdens de kinderfeestjes.

Hoe overleef je een kinderfeestje?

En als je dan al die blije gezichtjes ziet, maakt het eigenlijk niet uit hoe moe je bent. Al ben ik wel blij dat het erop zit en ik er over een jaar pas weer aan hoef te geloven 😉

Heb jij nog de gouden tip voor een goed verloop van een leuk kinderfeestje thuis? Hoe overleef jij een kinderfeestje?

Deel op:

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ontvang leuke updates

Schrijf je in voor mijn Feel Good Nieuwsbrief

Ontvang als eerst de dikste aanbiedingen, leuke tips en nog veel meer!

Wacht!

Schrijf je in voor mijn Feel Good Nieuwsbrief zodat jij altijd de eerste bent die op de hoogte is van de leukste nieuwtjes en aanbiedingen!