fbpx

Is online boodschappen doen bij Jumbo nou echt zo fijn?

online boodschappen doen bij Jumbo

Laatst heeft Hans een gastblog geschreven over online boodschappen doen en het gemak ervan. Door zijn artikel was ik toch wel nieuwsgierig hoe het proces gaat bij Jumbo. Ik heb in het verleden weleens boodschappen bij de Appie besteld, maar ik was niet echt tevreden met de kwaliteit. En omdat ik normaal gesproken mijn wekelijkse boodschappen bij de Jumbo bij mij in het winkelcentrum haal, wilde ik ook weleens weten hoe het gaat als je online je boodschappen bestelt. In dit artikel lezen jullie of online boodschappen doen bij Jumbo nou echt zo fijn is.

Boodschappenlijstje maken

Ik maak altijd een boodschappenlijstje via de app AnyList. Een fijne app omdat Alex de app ook heeft en hier dan ook producten kan toevoegen. Zo hebben we allebei een lijst die up to date is. En wat ook fijn is, is dat ik in die app meerdere winkels kan toevoegen. Zo heb ik in één overzicht alles wat ik per winkel moet halen. Ik haal bijvoorbeeld heel veel schoonmaakproducten bij de Action. Het is gewoon goedkoper en het assortiment is uitgebreider dan bij de supermarkt. En bij het Kruidvat haal ik weer andere dingen.

Beetje onzinnig om nu twee aparte lijsten te hebben. Dus de wekelijkse boodschappen zet ik in de Jumbo app of voer ik in via de website van Jumbo. En stel dat ik suiker vergeten ben, dan zet ik dat in AnyList. Kan ik gelijk naar de Action als ik suiker ga halen 😉 Of kan Alex dat meenemen als hij uit zijn werk komt.

Boodschappen invoeren via de website of de Jumbo app

De jumbo website is wel heel prettig om boodschappen op te doen. Je kan het zoekwoord invullen of zoeken op categorie. Daarnaast kan je dan ook per categorie een filter instellen zodat je echt bij datgene komt wat je zoekt. In de app kan je ook de streepjescode scannen. Zo bestel ik iedere week melk en dan scan ik dat pak en staat het in de app. De app synchroniseert ook met de website. Je moet natuurlijk wel ingelogd zijn.

Dit werkt allemaal prima. Ook als je uitlogt van de website blijft je boodschappenlijst bewaard.

Boodschappen bestellen

Het bestellen van de boodschappen werkt ook heel eenvoudig. Nadat je alle boodschappen hebt ingevoerd, klik je op “bestellen”. Je hebt dan de keuze om het op te halen bij een Pick-up Point of het thuis te laten bezorgen. Ik ga voor thuisbezorgen. De bezorgkosten zijn €6,- maar als je bepaalde artikelen koopt betaal je geen bezorgkosten. Ook krijg je vanaf €70,- aan boodschappen €1,- korting. Die €6,- is het mij wel waard, want het scheelt mij een hoop gedoe.

Bezorgdag en -tijd

Dan kies je de dag en de tijd dat de boodschappen bezorgd moeten worden. Er zit altijd wel een dag tussen waar het voor jou uitkomt. Jumbo bezorgt zes dagen en er zijn drie blokken; de ochtend, de middag of de avond. Als ik de boodschappen op vrijdag wil hebben, bestel ik op woensdag. Er zit dus één dag tussen. Maar meestal bestel ik op donderdag en dan krijg ik de boodschappen op zaterdag. Ik kies dan vaak voor de avond zodat ik overdag niet thuis hoef te blijven.

Nog artikelen toevoegen of verwijderen

Je kan nog tot de dag voor de bezorging de boodschappen aanpassen. Dus nog artikelen toevoegen of artikelen verwijderen. Ideaal als je ineens bedenkt dat je iets vergeten bent. Of als je iets toch even snel bij de supermarkt hebt gehaald (omdat je toch even naar de Action moest ;-)). Je krijgt hier trouwens de keuze om de tijd dat je de lijst nog aan kan passen, korter te maken. Je krijgt dan een korting op de bezorgkosten. Ook niet verkeerd dus.

De bezorging

Nadat je besteld hebt, krijg je keurig een mail met je kassabon. En op de dag van bezorgen krijg je een sms dat de bezorger binnen 15 minuten bij je is. Dan worden de boodschappen binnen gezet door de bezorger en kan je lege flessen die je hebt aan de bezorger geven. Hoef je daar ook niet voor naar de winkel. De boodschappen worden in tassen en kratjes bezorgd. Voor de kratjes betaal je borg of statiegeld. Uiteraard worden die in mindering gebracht als je nog kratjes van de vorige bezorging hebt staan. En dan betaal je je boodschappen met een pinbetaling.

Minpunten

Al met al ben ik zeker tevreden over het online boodschappen bestellen. Maar toch zijn er wel wat minpunten. Wat ik niet fijn vind, is dat je geen uitgeprinte bon krijgt. Ik vond het namelijk wel fijn om alles af te kunnen strepen. Nu word ik verplicht om de bon die ik gemaild krijg uit te printen en die te gebruiken. Ik heb een printer thuis, maar niet iedereen heeft thuis een printer dus dat zorgt voor gedoe. Misschien is het goed als je aan het einde van je bestelling de keuze krijgt om een uitgeprinte bon/checklist te krijgen. Dat zou zeker een stukje extra service zijn.

En wat ik ook jammer vind, is dat ik geen koopzegels krijg. Ik vind het fijn om koopzegels te sparen. Zo spaar je ongemerkt toch een leuk spaarcentje. En geloof me, als je wekelijks voor vier personen boodschappen doet dan tikt dat lekker aan. Dus ook die keuze zou je aan het einde van je bestelling moeten krijgen. Net als aan de kassa. De Max Verstappen zegels, die kreeg ik dan weer wel.

Is online boodschappen doen bij Jumbo nou echt zo fijn?

Hier kan ik volmondig ‘JA!’ op zeggen! De kwaliteit van de producten is heel goed. Ik heb het weleens anders gezien. En het bestelproces werkt eenvoudig. Zo heb je snel en makkelijk je boodschappen besteld. Je hoeft er niet de deur voor uit. Helemaal nu het steeds regent, vind ik dat erg prettig. De bezorgkosten zijn te overzien.

En wat ik persoonlijk echt een pluspunt vind van online boodschappen doen bij Jumbo, is dat ik niet in de verleiding kom om etenswaren te kopen die niet goed voor me zijn. Jullie weten dat ik af wil vallen en in de supermarkt liggen allerlei lekkere dingen die mij daar niet bij zullen helpen. En nu maak ik echt gezonde keuzes. Ik moet alleen wel al voor de hele week bedenken wat we gaan eten. Meestal bestel ik voor 4 dagen eten en dat is goed te doen. Voorlopig bestel ik mijn boodschappen nog lekker online. Ik kan er wel aan wennen!

Bestel jij je boodschappen weleens online? Wat zijn jouw ervaringen hiermee?

Foto: Jumbo

Deel op:

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ontvang leuke updates

Schrijf je in voor mijn Feel Good Nieuwsbrief

Ontvang als eerst de dikste aanbiedingen, leuke tips en nog veel meer!

Wacht!

Schrijf je in voor mijn Feel Good Nieuwsbrief zodat jij altijd de eerste bent die op de hoogte is van de leukste nieuwtjes en aanbiedingen!