fbpx
Search
Close this search box.

10 redenen om iedere dag gemberthee te drinken

10 redenen om iedere dag iedere dag gemberthee te drinken

Vandaag lees je 10 redenen om iedere dag gemberthee te drinken. Ik moet eerlijk toegeven dat ik gember eerst helemaal niet lekker vond. Als mijn moeder vroeger een lekker Mauritiaans gerecht klaarmaakte mocht er van mij geen gember in. Ik vond het echt niet lekker. Totdat ik weer eens een griepje had en een vriendin mij aanraadde om gemberthee te drinken. Ik zou me dan snel weer beter voelen. De eerste kop vond ik echt niet lekker. Maar nu ik iedere dag een kopje drink, geniet ik er zelfs van. En kan ik echt niet meer zonder mijn dagelijkse kopje gemberthee. Omdat ik het lekker vind, maar vooral omdat het heel goed voor je is.

1. Stoelgang

In gember zitten bepaalde stoffen die de stoelgang op gang helpen. Daarnaast zorgt het ook dat je geen opgeblazen buik hebt. Natuurlijk helpt het ook als je je eten goed kauwt en niet teveel praat tijdens het eten. Maar gember helpt je een handje om alles te verteren doordat je meer speeksel aanmaakt. En zo helpt het je voedsel in goede banen te geleiden. Je zal merken dat je maag en darmen blij worden van gember. En dat je geen of in ieder geval minder last van winderigheid hebt (misschien ook iets voor die mannen van ons?).

2. Afvallen

Eigenlijk hoort dit punt bij het stukje stoelgang. Want doordat je meer speeksel aanmaakt verteert je eten beter. En als je eten beter verteert, raak je beter je afvalstoffen kwijt. Als je je afvalstoffen beter kwijtraakt, val je af. En wie wil dat nou niet! Daarnaast zorgt gember ook dat je bloedsuikerspiegel in balans blijft. Zoals jullie weten moeten er bij mij een aantal kilo’s af en dus koester ik mijn dagelijkse kopje gemberthee.

3. Voedingsstoffen opnemen

En als je dan al die afvalstoffen kwijt bent, moet je lichaam natuurlijk wel goede en gezonde voedingsstoffen opnemen. Naast dat gember zelf heel gezond is, helpt het je lichaam om gezonde en goede voedingsstoffen op te nemen. Dus je valt af zonder verlies van gezonde bouwstoffen in je lichaam. Je moet ernaast natuurlijk wel gezond eten anders valt er niks op te nemen. Maar dat lijkt me logisch.

4. Onstekingsremmer

Ik ben dus begonnen met gemberthee omdat ik hoorde van de kracht van gember. Gember is namelijk een sterke ontstekingsremmer. Dit komt omdat er in gember veel antioxidanten zitten. Antioxidanten zorgen ervoor dat schadelijke stoffen die in jou lichaam zitten geremd worden. Daarnaast zit er in gember Gingerol. En Gingerol heeft een pijnstillende werking en is ook ontstekingsremmend.
Maar Ginerol helpt ook bij misselijkheid en diarree. Vrouwen die last van zwangerschapsmisselijkheid hebben krijgen vaak het advies om een paar keer per dag een kop gemberthee te drinken. Of het echt werkt weet ik niet aangezien ik bijna niet misselijk was tijdens de zwangerschappen.

5. Menstruatiepijn

Door de pijnstillende werking heeft gember een positief effect op menstruatiepijn. Sinds ik (bijna) dagelijks gemberthee drink, heb ik veel minder last van menstruatiepijn. Eigenlijk heb ik helemaal geen menstruatiepijn meer. En ook geen hoofdpijn. Dat kopje gemberthee is ook daarom een blijvertje!

6. Het vernietigt kanker

Het schijnt dus dat er proeven zijn gedaan en hieruit kwam naar voren dat gember de groei van kankercellen tegengaat. Gember zou 10.000 keer krachtiger dan chemotherapie zijn en kan zelfs leukemiecellen vernietigen. Ik weet niet of ik dit voor waar aan moet nemen. Maar als het helpt om de voorkomen dat je kanker krijgt, waarom dan geen gemberthee drinken. Ik bedoel, er is genoeg wat we juist beter niet kunnen eten en drinken omdat het juist de kans op kanker vergroot. Dus als er dan iets natuurlijks is wat dit proces tegengaat of remt, dan zeg ik alleen maar: ‘Proost en geniet van je kopje gemberthee!’.

7. Meer energie

Gember zorgt voor een betere bloedcirculatie en daardoor krijg je meer energie. En wie kan er nou niet een beetje extra energie gebruiken. Ik ben natuurlijk keihard met mezelf aan de slag gegaan om van mijn burn out af te komen. Ik heb natuurlijk meer gedaan dan alleen gemberthee drinken. Maar ik denk zeker dat mijn dagelijkse kop gemberthee zeker wel heeft bijgedragen. Ik heb de laatste weken zoveel energie. En dat wil ik vasthouden!

8. Lustopwekkend

Door de betere bloedcirculatie werkt het ook als een afrodisiacum oftewel lustopwekkend. Gember werd jaren geleden al gebruikt als lustopwekker. En het werkt bij zowel mannen als vrouwen. Dus én geen hoofdpijn meer door de gember en altijd zin (die mannen ook weer blij).

9. Frisse adem

Gember neutraliseert de smaak in je mond. Waarschijnlijk heeft dit én met de speekselaanmaak te maken en omdat het een frisse kruidige smaak heeft. Mij maakt het niet uit wat voor de frisse adem zorgt. Toen ik een beugel had, merkte ik dat mijn adem niet altijd even fris was. En dan biedt een kop gemberthee uitkomst! Want zeg nou zelf, wie wil er uit zijn mond stinken. Precies.

10. Lichaamstemperatuur

Dit is verder niet wetenschappelijk onderbouwt, maar iets wat ik zelf heb gemerkt. Ik heb het, nee ik had het altijd koud. En sinds ik iedere dag gemberthee drink, lijkt het wel of mijn lichaamstemperatuur beter in balans is. Ik heb het (bijna) nooit meer koud. Waar ik normaal gesproken met deze temperaturen al met dikke truien liep, loop ik nu nog in t-shirts of een hemdje. Nu wachten tot het echt koud wordt en dan kan ik je laten weten of het dan ook nog zo is.

10 redenen om iedere dag een kop gemberthee te drinken

Er zijn nog veel meer dan 10 redenen om iedere dag een kopje gemberthee te drinken. Maar feit is dat ik het nu echt lekker vind en niet meer zonder kan. Ik snij een stukje van ongeveer 3 centimeter af en schil dit. Dan snij ik het in plakjes of blokjes en doe dat in een theeglas. Dan gekookt water erover en genieten! Je kan er ook nog wat citroen bij doen. Is niet echt mijn ding dus ik ga voor puur gember. Maar volgens mijn kan je er allerlei variaties mee maken. En nu we het er toch over hebben, ik ga even mijn waterkoker aanzetten.

Heb jij al eens gemberthee op? Wat vind jij ervan?

Deel op:

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ontvang leuke updates

Schrijf je in voor mijn Feel Good Nieuwsbrief

Ontvang als eerst handige tips, leuke aanbiedingen en nog veel meer!

Wacht!

Schrijf je in voor mijn Feel Good Nieuwsbrief zodat jij altijd als eerste op de hoogte bent van de leukste nieuwtjes en aanbiedingen!