fbpx
Zoek
Sluit dit zoekvak.

9 Tips om snel van de griep af te komen

tips om snel van de griep af te komen

Meerdere mensen hebben de griep weer te pakken of zijn er net vanaf. En meestal komt het hele gezin aan de beurt of een deel van het gezin. Natuurlijk is het fijn als je de griep kunt voorkomen, maar als je dan toch getroffen bent wil je er zo snel mogelijk vanaf. Ik heb een paar dingen die ik doe als ik ziek ben en voor mijn gevoel helpt dat wel om sneller te herstellen. Daarom deel ik vandaag mijn tips om snel van de griep af te komen. En ik weet zeker dat jij je dan weer snel beter voelt!

1. Rust

De eerste en belangrijkste van de 9 tips om van de griep af te komen, is rust! Ga je bed in en slaap zoveel als je kunt. Of lees een boek. Ik heb (bijna) nooit hoofdpijn, maar wel als ik grieperig ben. Mijn holtes zitten altijd verstopt en dat zorgt voor een bonkende koppijn. Dus lezen is niet mijn favoriet. Ik hou het maar bij Netflix en Youtube. Als manlief thuis is lig ik lekker in bed met zakdoekjes en thee binnen handbereik. Ik probeer te slapen en kijk tussendoor wat tv. Ik doe niks in het huishouden en mijn kinderen komen mij af en toe gezelschap houden. Al hou ik ze wel op afstand omdat ik niet wil dat zij besmet worden.

Als manlief moet werken lig ik op de bank als de meiden thuis zijn. Het enige wat ik doe is eten maken. Lang leve mijn pastasaus die ik altijd invries, dus hoef het alleen op te warmen en wat pasta te koken. Zo eten we toch gezond en hoef ik er niet teveel moeite voor te doen. Rust! Dat is het allerbelangrijkste wat je lichaam nodig heeft om tegen al die ziektekiemen te vechten.

2. Vitamine C

Natuurlijk belangrijk dat je dit dagelijks voldoende binnenkrijgt. Ik slik normaal gesproken dagelijks vitamine C, maar de laatste dagen vergat ik het steeds. Tja, daar ga je al. Dus als ik ziek ben zorg ik dat ik braaf mijn smerige vitamine C tabletten kauw en daarnaast zorg ik dat ik extra vitamine C binnen krijg. Eet of pers dan sinaasappels. Ik eet mandarijntjes en ander fruit. Als ik niet ziek ben eet ik dagelijks wel een stuk fruit (ik weet het, ik moet twee stuks per dag hebben), maar als ik ziek ben probeer ik toch veel meer fruit te eten. Ik moet ook zeggen dat ik dat zonder moeite binnenkrijg als ik ziek ben. De rest is smakeloos en moeilijk door te slikken. En fruit zorgt ook weer voor vocht.

3. Extra water drinken wanneer je ziek bent

Dagelijks 1,5 liter water is voor mij geen moeite. En als ik ziek ben dan zorg ik ook dat ik dit minimaal binnenkrijg. Maar ik drink dan ook meer thee dus krijg dan zeker voldoende vocht binnen. Vocht is belangrijk als je ziek bent omdat het ervoor zorgt dat de ziektekiemen jouw lichaam verlaten. En als je daarnaast ook nog eens koorts hebt, verlies je veel vocht dus belangrijk om goed en veel te drinken. Koffie zou ik laten staan. Ik moet ook zeggen dat ik totaal geen behoefte aan koffie heb als ik ziek ben. Ik merk ook altijd wanneer het beter gaat; dan ga ik namelijk weer een lekkere cappuccino maken. Maar tijdens de griep is het water en thee.

4. Gemberthee

Ik weet het. Ik heb er eerder over geschreven en kreeg toen heel veel reacties van jullie; gemberthee is niet te drinken. Ben ik het niet mee eens, maar ik kan me voorstellen dat je het niet lekker vindt. Ik vond het vroeger ook niet lekker. Maar als je ziek bent, proef je toch niks dus kan je best wat stukken gember in een glas met heet water droppen. Drink het op en je zal je beter voelen. Je kan er ook wat citroen in uitpersen voor nog wat extra vitamine C. In gember zitten namelijk stoffen die ontstekingsremmend werken. Je zal merken dat je je steeds beter gaat voelen.

Drink 1 of 2 keer per dag een kop gemberthee als je ziek bent. Het helpt ook als je misselijk bent. Wil je echt niet aan de gemberthee neem dan een kop rooibosthee. Het werkt niet ontstekingsremmend maar kalmeert wel de maag. En anders alleen wat heet water met citroen voor wat extra vitamine C.

5. Vicks VapoRuby

Wie is er niet groot mee geworden? Ik wel in ieder geval. Zodra ik maar nieste vroeger als kind, werden mijn borst en bovenrug ingesmeerd met Vicks VapoRub. En nu als mijn kinderen verkouden zijn doe ik hetzelfde. Als ze ook hoesten smeer ik hun voetzolen ermee in. En hoppa, dag hoest! Ik weet niet hoe het werkt, maar het werkt. En zelf gebruik ik het ook. Ik smeer mijn borst en rug in en ga onder de dekens liggen. Het wordt dan helemaal warm en ik weet dat het zijn werk gaat doen. Het zorgt er toch voor dat de luchtwegen weer open gaan en je meer lucht krijgt. Je kan ook wat van deze zalf aan een bak met warm water toevoegen en stomen/inhaleren. Maar dat vind ik niet prettig.

6. Stomen en douchen of in bad

Als je net als ik last van je holtes hebt en alles goed verstopt zit kan stomen ook helpen. Wat ik meestal doe is dat ik in de badkamer ga zitten met de douche heel heet. Een paar minuutjes en dan zet ik de kraan wat kouder (niet koud maar aangenaam) en ga dan even douchen. Want ook al heb je echt de puf niet om te douchen, het zorgt er wel voor dat je je weer wat beter voelt. Je haren hoef je niet te wassen want je gaat toch je bed weer in. En als je een bad hebt, kan een bad met eucalyptus badolie ook heerlijk zijn. Ideaal als je ziekjes bent, maar ook heerlijk als je even een spa moment in eigen huis wilt hebben, want ook als je niet ziek bent is een bad met Eucalyptus heerlijk!

7. Eet kippensoep

Kippensoep werkt goed als je ziek bent. Maar natuurlijk kun je ook voor groentesoep gaan. Kies niet voor een soep als erwtensoep want dat ligt te zwaar op te maag. Ga voor een bouillonsoep. Het eet makkelijk weg en de warmte van de soep zorgt ervoor dat de luchtwegen open komen te staan waardoor je weer vrijer kunt ademen. En door de groente in de bouillon krijg je ook weer een boost. Het schijnt ook dat bepaalde stoffen in kippensoep ervoor zorgen dat de griep ons lichaam verlaat. En ga het liefst voor zelfgemaakt soep in plaats van soep uit blik. Dus kijk je partner, vader, moeder, broer of zus lief aan en vraag of ze kippensoep voor je willen maken 😉

8. Gun jezelf de tijd

Deze komt eigenlijk direct na rusten. Gun jezelf de tijd om beter te worden. We willen vaak te snel weer van alles doen. Waardoor we nog weken moe zijn. Dun jezelf de tijd om echt goed uit te zieken. Als je je weer wat beter voelt en niet meer in bed hoeft te liggen, kan je inderdaad een beetje opruimen. Maar ga nog niet je badkamer poetsten. Dat kan echt nog wel een paar dagen wachten. Geef je lichaam de tijd om te herstellen en weer energie te krijgen. Als jij die energie gelijk weer opmaakt, zal je zien dat je binnen de kortste keren weer verkouden of grieperig bent. Je weerstand is namelijk nog steeds niet optimaal.

9. Wees lief voor jezelf

De laatste en misschien wel belangrijkste tip van alles tips om snel van de griep af te komen is: Wees lief voor jezelf! Ik weet dat je heel veel moet. Vooral van jezelf. En ik weet dat je liever je afspraken niet afzegt. Maar als jij nu niet lief voor jezelf bent en niet voor jezelf zorgt, is uiteindelijk iedereen de dupe. En dan kan je wel al mijn tips om snel van de griep af te komen, volgen. Maar als je deze overslaat werkt al het andere ook niet.

Dus ga je bed in, drink veel water en gemberthee, eet fruit, stoom tussendoor en hou je tissues en neusspray binnen handbereik en neem de tijd om beter te worden. Laat los en denk niet aan alles wat je moest doen. Want nu moet jij eerst beter worden! En laat je verwennen door je partner en kinderen. Of zeg dat ze je juist met rust moet laten en ga lekker slapen.

Tips om snel van de griep af te komen

Dit waren mijn tips om snel van de griep af te komen. Er zullen ongetwijfeld veel meer tips zijn om van de griep af te komen, maar dit zijn de dingen die voor mij goed werken. Eind 2016 en begin 2017 pikte ik elk virus op. Wat niet zo gek was omdat ik een burn out had. Mijn energie was nul komma nul. In de loop van 2017 merkte ik dat ik steeds beter bestand was tegen verkoudheden en griep. Zorg dat je altijd lief voor jezelf bent en goed voor jezelf zorgt. Je hebt maar één lichaam en daar moet je zuinig op zijn!

Beterschap! ❤️

Deel op:

2 gedachten over “9 Tips om snel van de griep af te komen”

  1. Bedankt voor je tips! Net wat ik nodig heb. Voel me vreselijk. Maar daardoor ben ik wel op jou blog terechtgekomen?

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ontvang leuke updates

Schrijf je in voor mijn Feel Good Nieuwsbrief

Ontvang als eerst de dikste aanbiedingen, leuke tips en nog veel meer!

Wacht!

Schrijf je in voor mijn Feel Good Nieuwsbrief zodat jij altijd de eerste bent die op de hoogte is van de leukste nieuwtjes en aanbiedingen!