fbpx
Zoek
Sluit dit zoekvak.

5 redenen waarom een maaltijdbox kan helpen met afvallen

5 redenen waarom een maaltijdbox kan helpen met afvallen

De feestdagen zitten er weer op en het nieuwe jaar is aangebroken! Zo aan het begin van een nieuw jaar nemen veel mensen zich voor om meer gezond te eten en om een paar kilo’s kwijt te raken. Niet voor niets zien wij rond deze periode altijd een piek op onze maaltijdbox website. Daarom geef ik je vandaag 5 redenen waarom een maaltijdbox kan helpen met afvallen.

Er zijn natuurlijk talloze manieren om op gewicht te blijven. Sporten, shakes, of beginnen met een van de honderden diëten. Maar wil je echt op een duurzame manier afvallen of op gewicht blijven? Focus je dan vooral op gezond en gevarieerd eten. Dat klinkt heel eenvoudig, maar kan in de praktijk best lastig zijn. De eerste paar weken lukt het nog wel om recepten te zoeken, de juiste boodschappen te vinden, en wat langer in de keuken te staan. Maar het is verdraait lastig om dit vol te houden. Door een drukke agenda grijpen we al gauw naar een makkelijke en vaak ongezonde maaltijd.

Maar wist je dat een maaltijdbox je kan helpen met afvallen of op gewicht blijven? Hieronder vind je 5 redenen.

1. Verse producten

De maaltijdbox zit vol met verse en gezonde producten. Denk aan verse groenten, kruiden en vlees(vervangers). Je maakt amper gebruik van pakjes en zakjes en dat is wel zo gezond. Dankzij de eenvoudige instructies hoef je hier niet uren voor in de keuken te staan. De meeste maaltijden staan gewoon binnen 30 minuten op tafel.

2. Gevarieerde recepten

Met een maaltijdbox eet je geen week hetzelfde. De gerechten zijn perfect uitgebalanceerd en worden vaak samengesteld door voedingsexperts. Zij zorgen voor voldoende groenten, vlees en vis. Op die manier krijg je van alle belangrijke voedingsstoffen genoeg binnen zonder dat je zelf hoeft te zoeken naar ingewikkelde recepten.

3. Een stok achter de deur

Daarnaast is de maaltijdbox eigenlijk een perfecte stok achter de deur. Zodra de box eenmaal in je koelkast staat kun je er eigenlijk niet meer omheen. De boodschappen zijn al gedaan, het recept ligt al klaar. Je kunt eigenlijk niet meer uitwijken naar een ongezonde snelle maaltijd. Heb je een keer echt geen tijd? Ook dan biedt een foodbox uitkomst.

4. Ook als je weinig tijd hebt

Misschien denk je wel: leuk en aardig zo’n maaltijdbox. Maar ik heb niet elke avond 30 minuten tijd om een gerecht te maken. Soms heb ik gewoon even behoefte aan een snel & gemakkelijk recept. Populaire boxen als HelloFresh en Marley Spoon bieden tegenwoordig “bliksemsnelle” recepten die je binnen 20 minuten klaar hebt, zonder in te leveren op gezondheid. De recepten zijn nog net zo vers, gezond en gevarieerd, maar staan een stuk sneller op tafel.

5. Bonustip: kies een koolhydraatarme box

Wil jij graag snel een aantal kilo’s verliezen? Steeds meer maaltijdboxen bieden een speciale koolhydraatarme variant. Ekomenu en Beebox hebben bijvoorbeeld zo’n box met minimale koolhydraten. En ook bij Marley Spoon en Hellofresh kun je wekelijks zelf kiezen voor koolhydraatarme recepten. Op die manier eet je niet alleen gezond en gevarieerd, maar zullen de kilo’s er ook nog een stuk sneller afvliegen.

Welke maaltijdbox spreekt jou aan?

Deel op:

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ontvang leuke updates

Schrijf je in voor mijn Feel Good Nieuwsbrief

Ontvang als eerst de dikste aanbiedingen, leuke tips en nog veel meer!

Wacht!

Schrijf je in voor mijn Feel Good Nieuwsbrief zodat jij altijd de eerste bent die op de hoogte is van de leukste nieuwtjes en aanbiedingen!