fbpx
Zoek
Sluit dit zoekvak.

Mijn bullet journal setup voor januari

bullet journal setup voor januari

Vorige week heb ik jullie de setup van mijn bullet journal voor 2018 laten zien. Nu is het alweer tijd voor de setup van mijn bullet journal voor januari. Wat komt weer terug en wat verander ik ten opzichte van december? Misschien voeg ik in het nieuwe jaar wel nieuwe dingen aan mijn maanden toe. En wat is het thema deze maand? Vandaag laat ik je zien hoe mijn bullet journal setup voor januari eruit ziet.

Winterthema

In december had ik een winter-/kerstthema voor mijn bulletjournal. Dat heb ik voor de maand januari door laten lopen. Alleen nu dan zonder het kerstthema. Ik heb dus een winterthema en de eerste pagina begin ik dan ook met ‘Hallo januari’ en sneeuwvlokken. We hebben in december natuurlijk al aardig wat sneeuw gehad, maar stiekem hoop ik op nog wat sneeuw in januari. Mijn kinderen genieten er zo van. En dat is wat je als moeder toch wilt, genietende kindjes. En gelukkig kan je na het spelen in de sneeuw lekker onder een warme douche stappen.

bullet journal setup voor januari

 

Maandoverzicht

In mijn bullet journal van 2017 maakte ik een verticaal maandoverzicht. Dat werkte prima, maar ik merkte dat ik weinig schrijfruimte had. Daarom heb ik er deze maand voor gekozen om het helemaal anders te doen. Ik heb nu over twee pagina’s een maandkalender gemaakt. Op deze manier heb ik meer schrijfruimte en is het overzichtelijker wat er deze maand aan zit te komen. En ik kan hier makkelijk de ‘Gebeurtenissen’, die ik in mijn setup voor 2018 heb gemaakt, overnemen. Heel makkelijk deze maandkalender; de dagen staan horizontaal en in ieder vak heb je de datum van die dag. In deze blokken kan ik afspraken, verjaardagen, blogposts en nog veel meer kwijt. Perfect dus!

bullet journal setup voor januari

 

To-do-lijst en hersenspinsels

Dit is ook een pagina die ik vaak gebruik. Ik noteer hier alles wat ik die maand gedaan wil hebben. Dit kan echt van alles zijn. Alleen heb ik daar geen hele pagina voor nodig. Nu ik een groter notitieboek in B5 formaat heb, is een hele pagina echt teveel. Ik combineer daarom mijn to-do-lijst voor januari met mijn hersenspinsels. Vaak komen er vanuit die hersenspinsels toch wel weer taken naar voren. Dus prima om dit allebei op één pagina te combineren.

Blogpagina’s

De volgende pagina is de pagina waar ik mijn blog ideeën kwijt kan. Waar wil ik over schrijven deze maand en wat moet ik daarvoor doen. Dit kan ik prima op één pagina kwijt. Iedere keer als er iets in mijn hoofd opborrelt, iets waarover ik kan schrijven, dan noteer ik dit in deze lijst. Dit is dus zeker een blijvertje.

Ditzelfde geldt voor de inkomsten en uitgaven. Mijn blog is mijn bron van inkomsten, dus het is erg belangrijk om alles goed bij te houden. Als ik een factuur naar een opdrachtgever heb gestuurd, moet deze binnen 4 weken betaald worden. En ja, ik heb een boekhouder. Maar ik hou het graag allemaal goed bij en zit er bovenop 😉

bullet journal setup voor januari

Afvallen en gewoontes

Ik ben nog steeds te dik, dus mijn strijd tegen de kilo’s gaat gewoon door. En ik merk dat het opschrijven van mijn gezicht zeker meehelpt om er mee bezig te blijven. Ditzelfde geldt voor de gewoontes. Die gewoontes zijn een verlengde van mijn goede voornemens en doelen. En door er iedere dag mee bezig te zijn, blijven ze op mijn netvlies. Want hoe vaak heb ik niet goede voornemens gehad die ik na een paar weken alweer vergeten was. Dat gaat nu niet meer gebeuren.

bullet journal setup voor januari

Humeur en dankbaar

Het bijhouden van mijn humeur, geeft mij heel goed inzicht in waarom mijn humeur wel of niet goed is. Hierdoor leer ik weer beter met bepaalde situaties omgaan. En door na te de denken over waar je iedere dag dankbaar voor bent, word je steeds dankbaarder. En dit zorgt dan weer voor een beter humeur. Je voelt je gelukkiger als je dankbaar bent, probeer het maar eens!

In feite helpen de pagina’s gewoontes, humeur en dankbaar jou vooral met je persoonlijke (en/of zakelijke) groei. Je bent veel meer bezig met hoe jij als mens kunt verbeteren. En persoonlijke groei is altijd goed!

bullet journal setup voor januari

Quote

Voordat ik met mijn eerste weekoverzicht begin heb ik nog een quote toegevoegd. De quote: ‘365 nieuwe dagen, 365 nieuwe kansen’. Ik vind dit een mooie quote om het nieuwe jaar mee te beginnen.

bullet journal setup voor januari

Weekoverzicht

In mijn weekoverzicht ga ik weer terug nar hoe ik het altijd heb gedaan. Twee dagen per pagina en vrijdag, zaterdag en zondag op één pagina. Hier kan ik makkelijk mijn afspraken en taken kwijt. In december had ik een andere lay-out, maar dat werkte toch niet lekker. Dus weer terug naar wat wel werkte. Dat is wat ik zo fijn vind aan een bullet journal. Je kan het altijd weer aanpassen en veranderen naar wat voor jou werkt.

bullet journal setup voor januari

Mijn bullet journal setup voor januari

Dit is mijn bullet journal setup voor januari. Ik heb er weer wat creativiteit ingegooid, maar toch is het een rustig thema geworden. Met ja, af en toe een foutje. Maar hé, dat mag. Volgende maand weer een nieuwe kans om het weer wat beter te doen. Ik ben tevreden en kan weer lekker gaan plannen en rust in mijn hoofd houden. En hopelijk helpt het me weer om lekker productief te zijn.

Heb jij je bullet journal al klaar voor januari?

 

 

 

 

 

Deel op:

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ontvang leuke updates

Schrijf je in voor mijn Feel Good Nieuwsbrief

Ontvang als eerst de dikste aanbiedingen, leuke tips en nog veel meer!

Wacht!

Schrijf je in voor mijn Feel Good Nieuwsbrief zodat jij altijd de eerste bent die op de hoogte is van de leukste nieuwtjes en aanbiedingen!