fbpx

Het thema van mijn bulletjournal in december

bulletjournal in december

En toen was het alweer bijna december. Vorige maand had ik nog een herfstthema voor mijn bulletjournal. En in december gebeurt er zoveel. We hebben Sinterklaas, kerst en de jaarwisseling. Het hoofdthema deze maand is kerst. Maar natuurlijk komt ook Sinterklaas voorbij. Vorige maand koos ik voor een heel rustig thema en het thema van mijn bulletjournal in december is weer wat bonter. De hoofdkleuren zijn, hoe kan het ook anders bij kerst, rood en groen.

Rustig maar bont thema

Ik hoor je denken: “rustig maar bont?!’. Ja ik heb gekozen voor een felle kleur rood en felle kleur groen als hoofdkleuren. En ik heb maar een paar tekeningetjes gemaakt. Dus op zich nog vrij rustig gehouden, maar wel kleurrijk. Ik merk dat ik het prettig werken vind als het niet te druk is, maar het moet ook niet saai worden. Dat past ook niet bij mij. Ik ben ook aan het oefenen geslagen met waterverf of aquarel, hoe je het wilt noemen. En dat komt ook in bulletjournal terug. Weer eens iets anders en zeker iets waar ik beter in wil worden. Het is namelijk echt leuk om te doen!

bulletjournal in december

Hallo december

Op de eerste pagina van deze maand heb ik met waterverf een kerstbal gemaakt. In het rood uiteraard. En in deze bal heb ik allemaal woorden geschreven die met kerst te maken hebben. In verschillende lettertypes voor het speelse effect. Ik moet zeggen dat ik het heel leuk vind geworden. Om de bal heb ik wat sterretjes en kerststerren getekend om het iets levendiger te maken. Anders was het zo’n saaie pagina. Ik heb nu nog geen quotes voor december, maar ik heb straks bij de weekoverzichten weer lege pagina’s en daar zal ik zeker nog wel een inspirerende quote op kwijt kunnen.

bulletjournal in december

Maandoverzicht en to do

Ik heb het maandoverzicht gehouden zoals het vorige maand ook was. Dit werkt prima bij mij. Gewoon simpel, de datum en de dag en dat voor mijn persoonlijke afspraken of reminders en de blogs die ik in ga plannen. Ik koos ervoor om de ‘december’ op iedere pagina een rood accent te geven en het onderwerp van de pagina de beginletter steeds een groen accent te geven. Mijn ‘to do lijst’ Was erg saai dus daar heb ik nog een tekening gemaakt. Heel simpels, niks bijzonders.

bulletjournal in december

Gewoontes

Ik had vorige maand op de pagina met gewoontes ‘Afvallen’, ‘Gewoontes’ en ‘Humeur’ staan. Ik heb nu alleen ‘Afvallen’ en ‘Gewoontes’ op deze pagina. Zo creëerde ik iets meer ruimte en ziet de pagina er wat strakker uit. Hier heb ik verder geen tekeningetjes of iets dergelijks toegevoegd. Deze pagina helpt mij om een overzicht te hebben hoe het gaat met de goede en slechte gewoontes. Deze zal dan ook altijd wel terug komen.

bulletjournal in december

Humeur

Voor humeur wilde ik deze keer iets anders. Dus ik heb een kerstboompje geverfd met waterverf. Was de eerste keer, dus mijn volgende boom wordt vast een stuk mooier. Maar voor een eerste keer ben ik al heel tevreden. Onder de boom heb ik een legenda gemaakt met drie kleuren. Elke kleur staat voor mijn gevoel; blij, gewoon, niet blij. En iedere eind van de dag kleur ik dus een kerstbal in de boom. Het doel is om allemaal blauwe kerstballen te kleuren, maar er zullen ongetwijfeld ook rode en roze bij zitten.

bulletjournal in december

Blogpagina’s

Dan heb ik twee pagina’s voor mijn blog. Deze zijn ook nog hetzelfde als vorige maand. Al is het stukje inkomsten en uitgaven nu een stuk belangrijker geworden. Als zelfstandig ondernemer is het belangrijk om goed bij te houden wat er in komt en wat er uitgaat. En of bedrijven de facturen op tijd betalen. Zo’n overzichtje werkt dus heel goed voor mij. Maar je zou het ook privé kunnen gebruiken als je minder geld uit wilt geven en dus inzichtelijk wil hebben wat je allemaal hebt gekocht en hoeveel geld je dat gekost heeft.

bulletjournal in december

Dankbaar

Dan nog mijn pagina waar ik opschrijf waar ik dankbaar voor ben. Ik merk dat ik dat niet echt heel consequent doe. Maar vorige maand heb ik toch wel een paar dingen opgeschreven waar ik dankbaar voor ben. Kleine dingen en grotere dingen. Er is namelijk iedere dag wel iets om dankbaar voor te zijn. Op deze pagina tekende ik een paar cadeautje, want het leven is ook echt een cadeautje. Soms voelt het niet zo. Maar door het plotselinge overlijden van mijn vader 9 jaar geleden, besef ik heel goed dat iedere dag een cadeautje is.

bulletjournal in december

Hersenspinsels

Bij de hersenspinsels tekende ik lichtjes. Omdat het natuurlijk bijna tijd is om de kerstboom neer te zetten en daar mooie lichtjes in te hangen. En bij een goed of nieuw idee zie je ook altijd een gloeilamp. Dus daarom vond ik dit wel leuk op deze pagina.

Weekoverzicht

En toen was het alweer tijd voor het eerst weekoverzicht. Omdat december op een vrijdag begint, ben ik ook op  vrijdag begonnen. En naast de eerste drie dagen van december tekende ik Sinterklaas op de daken. Hij is leuk geworden! Mijn weekoverzicht is anders dan ik alle maanden hiervoor. Ik heb nog steeds twee dagen per pagina en vrijdag, zaterdag en zondag op één pagina. Maar ik heb er nu tijden bijgeschreven. Ik heb wat vaker een afspraak en wil dan mijn werkplanning daar omheen plannen. En hierdoor heb ik ook niet dat ik misschien teveel op mijn to-do-lijstje zet. Onderaan de dag is ruimte voor dingen die ik die dag gedaan moet hebben, en dat plaats ik dan bij een tijd als ik mijn planning voor die dag ga maken.

bulletjournal in december

Mijn bulletjournal in december

Ik ben heel tevreden met het thema van mijn bulletjournal in december. En omdat het boekje waar in het maak (leuchtturm1917) al bijna vol is, heb ik alvast een nieuwe besteld voor 2018. Ik heb een groter formaat gekozen omdat ik merk dat A5 formaat net te klein was. En omdat ik A4 net te groot vind, heb ik voor B5 gekozen.

Heb jij het thema voor jouw bulletjournal in december al gemaakt?

 

Deel op:

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ontvang leuke updates

Schrijf je in voor mijn Feel Good Nieuwsbrief

Ontvang als eerst de dikste aanbiedingen, leuke tips en nog veel meer!

Wacht!

Schrijf je in voor mijn Feel Good Nieuwsbrief zodat jij altijd de eerste bent die op de hoogte is van de leukste nieuwtjes en aanbiedingen!