Waarom ik een ooglidcorrectie wil en het eindelijk ga doen!

Ik wil al een paar jaar een ooglidcorrectie. Waarom ik een ooglidcorrectie wil? Ik ben gezegend met hangende oogleden. Een cadeautje van zowel mijn vader als moeder. En ik wil er vanaf! Ik wil weer met een frisse blik naar de wereld kijken. En na jaren van uitstellen, is nu het moment gekomen dat ik het eindelijk ga doen. Een nieuwe start daar hoort een frisse nieuwe blik bij!

Vermoeide blik

Niet alle mensen in mijn omgeving tegen wie ik het gezegd heb, begrijpen het. Ze vinden het wel meevallen en denken volgens mij dat ik gek ben. Maar ik doe het ook niet voor hen. Ik doe het voor mezelf. Ik ben nog geen 40 en als ik ’s ochtends in de spiegel kijk, dan zie ik een vermoeide blik. Of ik nu 4 uur of 10 uur heb geslapen. Het maakt niet niet uit. En ik kan de laatste jaren nooit meer een eyeliner op, want al binnen 10 minuten is een panda jaloers op me. Dus ja, ik wil er mooier, stralender en minder vermoeid uitzien.

Druk op mijn ogen

Maar het belangrijkste is dat ik hoop dat de druk op mijn ogen vermindert. En dat ik minder vaak hoofdpijn zal hebben. Ik ben namelijk steeds mijn wenkbrauwen aan het optrekken en mijn gezicht is dus eigenlijk alleen ontspannen als ik slaap. En als ik dan ook niet meer tegen mijn wimpers aan zal kijken en minder last van traanogen heb, dan ben ik helemaal blij. Maar het belangrijkste voor mij is echt dat de druk van mijn ogen verdwijnt en ik er uitgerust en fris uit zal zien (en dus ook minder oud).

Ik vind het doodeng

Ik moet zeggen dat ik het doodeng vind. Het feit dat ik bij ben en dat ze dan in mijn oogleden gaan snijden..brrrr. Ja, mijn ogen worden natuurlijk wel verdoofd, maar ik ben verder gewoon klaarwakker. Dat wordt dus verstand op nul en mediteren ofzo. Brrr……niet aan denken anders annuleer ik mijn afspraak nog. Wat ze doen is namelijk een stukje vel uit mijn bovenooglid verwijderen. En dan wordt er ook nog wat vet weggehaald (zou ik het merken in mijn strijd tegen de kilo’s? Scheelt weer sporten haha). Al met al is het een ingreep van een halfuur tot drie kwartier. Zo gepiept dus. Maar ik vind het echt heel spannend.

Afspraak ingepland

Al zo lang roep ik dat ik dit wil. En mijn moeder die haar ooglidcorrectie na haar 50e liet doen, zegt ook altijd dat ze het veel eerder had moeten doen. En daarom is het voor mij nu de hoogste tijd en heb ik eindelijk een afspraak ingepland bij Kliniek Laurium. Ik ben ook bij Bergman Clinics geweest, maar daar voelde ik me niet op mijn gemak. De arts met wie ik het gesprek had, keek me niet eens aan. Dat voelde niet goed. En de arts bij Kliniek Laurium nam de tijd en legde goed uit en gaf antwoord op al mijn vragen. Zij mag in mijn oogleden snijden.

Waarom ik een ooglidcorrectie wil en het eindelijk ga doen

Ik ga het gewoon doen! Ik weet zeker dat ik er geen spijt van zal krijgen. Misschien de eerste dagen, maar daarna zal ik alleen maar blij zijn (ja, ik praat mezelf inderdaad moed in).En nu de datum nadert, word ik steeds zenuwachtiger. Maar het is gezonde spanning. Ik ben echt benieuwd hoe het eindresultaat zal zijn over een paar weken. Het leuke is dat een vriendin van mij het ook laat doen en we op dezelfde dag de afspraak hebben (Toeval? Welnee!). We kunnen elkaar dus volledig steunen haha. En natuurlijk hou ik jullie op de hoogte en neem ik jullie mee! Klik op de links als je wilt weten hoe ik de ingreep heb ervaren en hoe de dagen na de ooglidcorrectie waren.

Heb jij iets aan je gezicht of je lichaam laten verbeteren/veranderen? Of zou je dit nooit doen?

Als je dit bericht wilt bewaren op Pinterest, wil je dan onderstaande afbeelding gebruiken? Thanks!

Waarom ik een ooglidcorrectie wil

4 REACTIES

  1. Ik kan je zeggen dat er weinig reden is voor de, toch wel gezonde, angst. Een ooglift heeft tegenwoordig ook minder hersteltijd nodig dan je zou denken. En het litteken is straks echt niet meer zichtbaar.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.