Hoe ik mijn ooglidcorrectie heb ervaren: het herstel na een ooglidcorrectie

De dag van de ooglidcorrectie ligt inmiddels alweer een paar weken achter me. Het is nog niet volledig hersteld. Na zes weken zie je pas wat het uiteindelijke resultaat is en na drie maanden is ook aan de binnenkant alles pas goed hersteld. Maar zelfs na een paar weekjes ben ik al blij. Het resultaat mag er nu al zijn! Maar de eerste twee weken was het geen pretje om in de spiegel te kijken. En omdat ik zelf maar weinig informatie kon vinden over het herstel na een ooglidcorrectie, deel ik dit graag met jou. Voor die mensen die misschien nog twijfelen of al een afspraak hebben staan en willen weten wat ze te wachten staat. Of gewoon mensen die benieuwd zijn hoe zo’n herstel gaat.

Verkleuring

In mijn blog van vorige week heb je kunnen lezen dat ik na de ingreep geen last had van hele erge zwelling. Mijn oogleden waren wel knalrood. Jenna vroeg steeds of ik echt geen oogschaduw op had. Maar nee, dit was gewoon een flinke bloeduitstorting. En deze rode kleur zou nog een paar dagen blijven. Maar na een paar dagen werd het steeds minder en kleurden mijn oogleden roze en daar omheen geel. Tja, mooi was het niet. Maar ik kon me er niet druk om maken. Het rode, roze en gele is na een paar dagen verdwenen, maar mijn oogleden zijn nog niet terug naar de originele kleur. Logisch, want het is nog niet volledig hersteld. Maar de verkleuring is zo minimaal dat je het waarschijnlijk alleen zelf ziet. Een ander valt het niet eens op.

De zwelling van mijn oogleden een dag na de ooglidcorrectie
Zwelling aan bovenooglid en onder mijn ogen de dag na de ingreep

Zwelling

De dag na de ingreep, waren mijn oogleden flink gezwollen. En dat werd steeds erger om na een paar dagen weer steeds minder te worden. Maar ook nu na een paar weken is er nog wat zwelling. Mensen die mij niet kennen zien het niet. Maar ik zie en voel het nog. Ik bedoel niet voelen als in pijn, maar voel dat mijn oogleden nog wat zwaar zijn. Maar ik moet daarbij wel zeggen dat ze al veel minder zwaar zijn dan voor de ingreep. Het wordt dus alleen maar beter! De zwelling onder mijn ogen smeerde ik in met Arnica crème. Ik had wel het idee dat dit hielp. En natuurlijk meerdere keren per dag koelen met diepvriesdoperwten. Ik heb ze nooit in huis omdat ik ze niet lekker vind, maar nu was ik heel blij met doperwten.

Hechtingen en pleisters

Als de hechtingen en pleisters er nog in en op zitten voel je je nog heel veilig. Al moet ik wel zeggen dat de pleisters door de zwelling heel irritant aanvoelen. op bepaalde plekken sneed het een beetje. Maar ik bleef er braaf vanaf. De eerste dag na de ingreep durfde ik mijn gezicht nog niet te wassen. Ik gebruikte daarom maar een wattenschijfje met micellair water om mijn gezicht te reinigen. En de eerste 24 uur mag de wond ook niet nat worden. Maar op dag twee heb ik eindelijk mijn haren weer gewassen en een plens water in mijn gezicht gegooid. Ik moet zeggen dat ik dat wel heel eng vond. De dagen erna maakte ik mijn handen onder de douche nat en maakte zo voorzichtig de wond schoon. Die plens water was toch wel te heftig.

Rode en gezwollen oogleden en gele verkleuring rondom mijn ogen een paar dagen na de ooglidcorrectie
Rode oogleden en gele verkleuring rondom mijn ogen. Ook wat irritatie in de ogen.

Droge ogen

De eerste dag had ik last van traanogen. Maar de dag erna kreeg ik vrij droge ogen. Ik had van te voren al oogdruppels gekocht. Op de foto hierboven zie je dat ik geïrriteerde ogen heb. Maar na een paar dagen druppelen was dit vrij snel weer over. Een tip dus als je ook een ooglidcorrectie laat doen: koop oogdruppels bij de drogist. Voor nog geen €5 voorkom je dat je droge en geïrriteerde ogen krijgt.

Hechtingen eruit

Na een week werden de pleisters en hechtingen verwijderd. Ik kan je zeggen dat die week lang duurde omdat ik zo nieuwsgierig was hoe het eruit zou zien. En ondanks de zwelling en verkleuring vond ik het al zo mooi. En wat een verademing zonder die plakkers op mijn oogleden. Mijn oogleden waren nu al een stuk minder zwaar. En dat terwijl het echt nog wel dik van de zwelling was! Maar wat fijn dat ik er vanaf was. Er zaten nog wat korstjes en die mag je er natuurlijk niet af krabben. Dus met wassen ook voorzichting gedaan. En een week nadat de hechtingen eruit waren ben ik begonnen met smeren van littekencrème. Ik gebruik hiervoor de littekencrème van VSM. Dit doe ik meerdere keren per dag.

Mijn oogleden een paar dagen nadat de hechtingen eruit zijn. Nog wat zwelling, maar al zoveel mooier!
Een paar dagen nadat de hechtingen verwijderd waren. Nog wat zwelling, maar wordt steeds mooier!

Make-up

Een paar dagen nadat de hechtingen verwijderd waren vielen de kleine korstjes eraf en durfde ik weer make-up op te doen. Nee, niet op mijn ogen hoor. Maar weer wat foundation en blush. Ik kan gewoon niet zonder wat kleur op mijn gezicht. Helemaal in de winter, dan ben ik zo bleek. Ik durfde pas ruim een week nadat de hechtingen eruit waren weer mascara op te doen. En dat was heel raar. Mijn oogleden waren nog wat gevoelloos. Dus het was net of ik mascara bij iemand anders op deed. Heel apart. Na weer wat dagen was die gevoelloosheid ook weer over.

Ik was niet alleen

Omdat ik samen met een vriendin deze ingreep heb laten doen, weet ik dat het herstelproces echt wel verschillend is. Zo had mijn vriendin minimale verkleuring, maar weer veel meer zwelling. Het trok bij haar naar haar wangen. Het was echt wel fijn om allebei op dezelfde dag geopereerd te worden, want we hadden hierdoor heel veel steun aan elkaar. Er gingen meerdere keren per dag wel een paar foto’s over de app.

Voor het eerst na de ooglidcorrectie weer mascara op!
Gedoucht en opgemaakt. Voor het eerst sinds de ingreep mascara op!!

Iedereen geneest anders

Als jij ook een ooglidcorrectie wil, realiseer je dan dat ieder mens anders geneest. De één heeft wel pijn erna, de ander niet. Bij de één worden de oogleden en er omheen knalblauw en rood, terwijl bij de ander amper iets te zien is. En weer een ander heeft hele dikke oogleden en wallen, terwijl de ander iets van zwelling heeft maar zo minimaal dat het niet opvalt. Mij is het allemaal heel erg meegevallen. Ik zou het zo weer doen. En ik kan het je daarom ook aanraden.

Het herstel had ook anders kunnen verlopen en dan was ik misschien wel minder enthousiast. Hoe jij herstelt heeft met meerdere factoren te maken; je algehele gezondheid. Maar ook met hoe actief je daarna weer bent. Ik heb kinderen en dan gaat dat wel allemaal door. Je zal dus toch wel een keer iets of iemand moeten tillen of moeten bukken. Maar ben je net als mijn vriendin alleen dan kan heel rustig aan doen. Dit zijn allemaal dingen die meewerken (of juist niet) in je herstel.

Het herstel na een ooglidcorrectie

In februari vindt de nacontrole in Laurium Kliniek plaats. Dan zullen er ook na-foto’s worden gemaakt. En inmiddels is mijn ooglidcorrectie alweer een jaar geleden en kan ik met jullie delen hoe het na een jaar gaat en of ik nog steeds tevreden ben.

Zou jij een ooglidcorrectie willen? Waarom wel of waarom niet?

Als je dit bericht wilt bewaren op Pinterest, wil je dan onderstaande afbeelding gebruiken? Thanks!

Het herstel na een ooglidcorrectie

Dit artikel bevat affiliatelinks. Dit betekent dat als jij via de link een product koopt, ik hier een percentage commissie voor ontvang.

 

6 REACTIES

  1. Blij met je verhaal .bij mij gaat het as woensdag gebeuren . Ben nog nooit zo zenuwachtig geweest . Door je verhaal word het nu wel wat minder Thanks

  2. Wat fijn dat je jouw verhaal hier hebt verteld! Dit heeft mij overtuigd om het ook te laten doen. Afgelopen woensdag nu 2 dagen geleden was de ingreep. En ik heb ervoor gekozen om ook naar laurium te gaan na het succes verhaal van jou. Ik vond dat ze me heel erg op m’n gemak stelde daar ik was totaal niet nerveus. Het valt me heel erg mee allemaal en mijn ogen zien er ongeveer zo uit zoals bij jou op dag 2. Ik kan niet wachten tot het allemaal netjes wegtrekt en ik weer zonder zonnebril naar buiten kan.

    Nogmaals dankjewel voor je verhaal!

    Gr. Maaike.

  3. Gisteren een ooglidcorrectie gehad. Fijn om jouw verhaal te lezen. En heb meteen de arnica creme besteld wordt steeds blauwer😉 Bedankt!

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.