Hoe ik mijn ooglidcorrectie heb ervaren: het herstel na een ooglidcorrectie

rode ogen en verkleuring na de ingreep

De dag van de ooglidcorrectie ligt inmiddels alweer een paar weken achter me. Het is nog niet volledig hersteld. Na zes weken zie je pas wat het uiteindelijke resultaat is en na drie maanden is ook aan de binnenkant alles pas goed hersteld. Maar zelfs na een paar weekjes ben ik al blij. Het resultaat mag er nu al zijn! Maar de eerste twee weken was het geen pretje om in de spiegel te kijken. En omdat ik zelf maar weinig informatie kon vinden over het herstel na een ooglidcorrectie, deel ik dit graag met jou. Voor die mensen die misschien nog twijfelen of al een afspraak hebben staan en willen weten wat ze te wachten staat. Of gewoon mensen die benieuwd zijn hoe zo’n herstel gaat.

Verkleuring van je oogleden

In mijn blog van vorige week heb je kunnen lezen dat ik direct na de ingreep geen last had van hele erge zwelling. Mijn oogleden waren wel knalrood. Jenna vroeg steeds of ik echt geen oogschaduw op had. Maar nee, dit was gewoon een flinke bloeduitstorting. En deze rode kleur zou nog een paar dagen blijven. Maar na een paar dagen werd het steeds minder en kleurden mijn oogleden roze en daar omheen geel. Tja, mooi was het niet, maar wel iets wat hoort bij het herstel na een ooglidcorrectie. En ik kon me er niet druk om maken. Het rode, roze en gele is na een paar dagen verdwenen, maar mijn oogleden zijn nog niet terug naar de originele kleur. Logisch, want het is nog niet volledig hersteld. Maar de verkleuring is zo minimaal dat je het waarschijnlijk alleen zelf ziet. Een ander valt het niet eens op.

de zwelling na de ingreep
Zwelling aan bovenooglid en onder mijn ogen de dag na de ingreep

Zwelling van je oogleden

Iets wat ook hoort bij het herstel na een ooglidcorrectie is zwelling. De dag na de ingreep, waren mijn oogleden flink gezwollen. En dat werd steeds erger om na een paar dagen weer steeds minder te worden. Maar ook nu na een paar weken is er nog wat zwelling. Mensen die mij niet kennen zien het niet. Maar ik zie en voel het nog. Ik bedoel niet voelen als in pijn, maar voel dat mijn oogleden nog wat zwaar zijn. Maar ik moet daarbij wel zeggen dat ze al veel minder zwaar zijn dan voor de ingreep. Het wordt dus alleen maar beter! De zwelling onder mijn ogen smeerde ik in met Arnica crème. Ik had wel het idee dat dit hielp. En natuurlijk meerdere keren per dag koelen met diepvriesdoperwten. Ik heb ze nooit in huis omdat ik ze niet lekker vind, maar nu was ik heel blij met doperwten.

Hechtingen en pleisters

Als de hechtingen en pleisters er nog in en op zitten voel je je nog heel veilig. Al moet ik wel zeggen dat de pleisters door de zwelling heel irritant aanvoelen. Op bepaalde plekken sneed het een beetje. Maar ik bleef er braaf vanaf. De eerste dag na de ingreep durfde ik mijn gezicht nog niet te wassen. Ik gebruikte daarom maar een wattenschijfje met micellair water om mijn gezicht te reinigen. En de eerste 24 uur mag de wond ook niet nat worden. Maar op dag twee heb ik eindelijk mijn haren weer gewassen en een plens water in mijn gezicht gegooid. Ik moet zeggen dat ik dat wel heel eng vond. De dagen erna maakte ik mijn handen onder de douche nat en maakte zo voorzichtig de wond schoon. Die plens water was toch wel te heftig.

rode ogen en verkleuring na de ingreep
Rode oogleden en gele verkleuring rondom mijn ogen. Ook wat irritatie in de ogen.

Droge ogen

De eerste dag na de ingreep had ik last van traanogen. Maar de dag erna kreeg ik vrij droge ogen. Dit schijnt ook echt iets te zijn wat bij het herstel na een ooglidcorrectie hoort. Ik had van te voren al oogdruppels gekocht. Op de foto hierboven zie je dat ik geïrriteerde ogen heb. Maar na een paar dagen druppelen was dit vrij snel weer over. Een tip dus als je ook een ooglidcorrectie laat doen: koop oogdruppels bij de drogist. Voor nog geen €5 voorkom je dat je droge en geïrriteerde ogen krijgt.

Hechtingen eruit

Na een week werden de pleisters en hechtingen verwijderd. Ik kan je zeggen dat die week lang duurde omdat ik zo nieuwsgierig was hoe het eruit zou zien. En ondanks de zwelling en verkleuring vond ik het al zo mooi. En wat een verademing zonder die plakkers op mijn oogleden. Mijn oogleden waren nu al een stuk minder zwaar. En dat terwijl het echt nog wel dik van de zwelling was! Maar wat fijn dat ik er vanaf was. Er zaten nog wat korstjes en die mag je er natuurlijk niet af krabben. Dus met wassen ook voorzichting gedaan. En een week nadat de hechtingen eruit waren ben ik begonnen met smeren van littekencrème. Ik gebruik hiervoor de littekencrème van VSM. Dit doe ik meerdere keren per dag.

het herstel na een ooglidcorrectie
Een paar dagen nadat de hechtingen verwijderd waren. Nog wat zwelling, maar wordt steeds mooier!

Make-up na een ooglidcorrectie

Een paar dagen nadat de hechtingen verwijderd waren vielen de kleine korstjes eraf en durfde ik weer make-up op te doen. Nee, niet op mijn ogen hoor. Maar weer wat foundation en blush. Ik kan gewoon niet zonder wat kleur op mijn gezicht. Helemaal in de winter, dan ben ik zo bleek. Ik durfde pas ruim een week nadat de hechtingen eruit waren weer mascara op te doen. En dat was heel raar. Mijn oogleden waren nog wat gevoelloos. Dus het was net of ik mascara bij iemand anders op deed. Heel apart. Na weer wat dagen was die gevoelloosheid ook weer over.

Ik was niet alleen

Omdat ik samen met een vriendin deze ingreep heb laten doen, weet ik dat het herstelproces echt wel verschillend is. Zo had mijn vriendin minimale verkleuring, maar weer veel meer zwelling. Het trok bij haar naar haar wangen. Het was echt wel fijn om allebei op dezelfde dag geopereerd te worden, want we hadden hierdoor heel veel steun aan elkaar. Er gingen meerdere keren per dag wel een paar foto’s over de app.

het herstel na de ingreep
Gedoucht en opgemaakt. Voor het eerst sinds de ingreep mascara op!!

Iedereen geneest anders

Als jij ook een ooglidcorrectie wil, realiseer je dan dat ieder mens anders geneest. De één heeft wel pijn erna, de ander niet. Bij de één worden de oogleden en er omheen knalblauw en rood, terwijl bij de ander amper iets te zien is. En weer een ander heeft hele dikke oogleden en wallen, terwijl de ander iets van zwelling heeft maar zo minimaal dat het niet opvalt. Mij is het allemaal heel erg meegevallen. Ik zou het zo weer doen. En ik kan het je daarom ook aanraden.

Het herstel had ook anders kunnen verlopen en dan was ik misschien wel minder enthousiast. Hoe jij herstelt heeft met meerdere factoren te maken; je algehele gezondheid. Maar ook met hoe actief je daarna weer bent. Ik heb kinderen en dan gaat dat wel allemaal door. Je zal dus toch wel een keer iets of iemand moeten tillen of moeten bukken. Maar ben je net als mijn vriendin alleen dan kan heel rustig aan doen. Dit zijn allemaal dingen die meewerken (of juist niet) in je herstel.

Het herstel na een ooglidcorrectie

In februari vindt de nacontrole in Laurium Kliniek plaats. Dan zullen er ook na-foto’s worden gemaakt. En inmiddels is mijn ooglidcorrectie alweer een jaar geleden en kan ik met jullie delen hoe het na een jaar gaat en of ik nog steeds tevreden ben.

Zou jij een ooglidcorrectie willen? Waarom wel of waarom niet?

Dit artikel bevat affiliatelinks. Dit betekent dat als jij via de link een product koopt, ik hier een percentage commissie voor ontvang.

Deel op:

14 reacties

 1. Super leuk dat je je verhaal hebt gedeeld over je bovenooglid correctie! Ik ben zelf operatie assistent in een plastische kliniek en heb vorige week zelf ook mijn oogleden laten doen. Ik had ook uitstulping van mijn traanklieren die weer terug zijn gehecht op hun oorspronkelijke plek. Fijn te lezen dat het herstel echt bijna hetzelfde gaat als bij jou! Mijn hechtingen zijn er vandaag uit gegaan maar goed te lezen dat het bij jou dus ook echt nog wel even geduurd qua gevoel net boven je wimpers….ik heb trouwens ook echt nul pijn gehad, slechts wat ongemak van de vochtophoping onder mn ogen. Mooi geworden hoor! Goed dat je het hebt gedaan. Groetjes Jessica

 2. Irene wat fijn dat jij jouw verhaal verteld, bij mij is het nu dag 17 na de ooglidcorrectie, ik had veel last van weinig zicht, dus al na de operatie ging er een wereld open, mijn linkeroog vanaf dag 1 geen last gehad maar mijn rechteroog is toch nog lastig zwelling zie je niet, maar er lijkt nog steeds iets zwaars in het ooglid te zitten wat zich verplaatst telkens, ik ben dan ook nog steeds 3x per dag aan het koelen met de erwtjes, er zit nog 1 korstje op en de bloeduitstorting onder m’n oog dat aan de andere kant is nog niet verdwenen wel ietsje minder, ik hoop dat ’t allemaal goed komt, mis mijn make-up ging nooit de deur uit zonder, heb soms het idee dat ik 2 verschillende oogopslagen zie links goed en rechts waar ik dus nog last heb is smaller, hoop dat iemand me kan zeggen dat het goed komt, bedankt voor het lezen liefs Mieke

  1. Hoi Mieke, wat leuk dat je de moeite neemt om een berichtje te sturen en wat goed dat je ook gekozen hebt voor een ooglidcorrectie. En wat fijn dat je beter zicht hebt bij je ene oog. Vervelend dat het andere oog nog niet is zoals je zou willen. Ik weet uit ervaring dat het herstel voor iedereen anders is. Ik heb mijn ooglidcorrectie tegelijk met een vriendin gedaan en ons herstel verliep anders. Dus heb geduld en als je twijfelt of al het niet goed voelt: altijd contact opnemen met de arts die de ooglidcorrectie heeft gedaan. Succes!

   Liefs,
   Irene

 3. Hoi Irene,

  Ik mis een foto van de voor situatie, die had ik ook wel graag willen zien 🙂
  Maar ik ben blij dat het een positieve ervaring is geweest voor jou. Hiermee help je anderen die deze stap willen zetten!

  Groetjes Natasja

 4. Haii, ik heb het eergisteren laten doen en het is me enorm mee gevallen ook de zwelling en blauwheid nu, maar wat ik nergens terug kan lezen is; hoe zijn de ervaringen met opmaken erna? Ik had nl met name mn rechteroog, dat ik geen strak wing meer kon trekken. Hopelijk is t straks met mascara alweer mooi genoeg?!!

  Benieuwd naar jullie verhalen.

  1. Hi Silvia,

   Wat goed! Hoe gaat het nu met de pijn/zwelling? Ik maak nooit een wing, maar heb wel af ten toe eyeliner op en wat ik helemaal geweldig vind, is dat de eyeliner nou niet meer in de oogplooi gaat zitten. Ik heb de hele dag gewoon een mooi lijntje. En wat je zegt, alleen mascara is vaak al genoeg. Je zal straks echt blij zijn als de zwelling helemaal weg is.

   Liefs,
   Irene

 5. Blij met je verhaal .bij mij gaat het as woensdag gebeuren . Ben nog nooit zo zenuwachtig geweest . Door je verhaal word het nu wel wat minder Thanks

 6. Wat fijn dat je jouw verhaal hier hebt verteld! Dit heeft mij overtuigd om het ook te laten doen. Afgelopen woensdag nu 2 dagen geleden was de ingreep. En ik heb ervoor gekozen om ook naar laurium te gaan na het succes verhaal van jou. Ik vond dat ze me heel erg op m’n gemak stelde daar ik was totaal niet nerveus. Het valt me heel erg mee allemaal en mijn ogen zien er ongeveer zo uit zoals bij jou op dag 2. Ik kan niet wachten tot het allemaal netjes wegtrekt en ik weer zonder zonnebril naar buiten kan.

  Nogmaals dankjewel voor je verhaal!

  Gr. Maaike.

 7. Gisteren een ooglidcorrectie gehad. Fijn om jouw verhaal te lezen. En heb meteen de arnica creme besteld wordt steeds blauwer😉 Bedankt!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ontvang leuke updates

Schrijf je in voor mijn Feel Good Nieuwsbrief

Ontvang als eerst de dikste aanbiedingen, leuke tips en nog veel meer!

Wacht!

Schrijf je in voor mijn Feel Good Nieuwsbrief zodat jij altijd de eerste bent die op de hoogte is van de leukste nieuwtjes en aanbiedingen!