fbpx

Een jaar na mijn ooglidcorrectie: hoe ik mijn ooglidcorrectie heb ervaren

de zwelling na de ingreep

Het is alweer een jaar geleden dat ik mijn bovenooglidcorrectie had. Ze zeggen dat je pas na een jaar het definitieve resultaat ziet. Je kan dan ook pas zeggen of je tevreden bent of niet. Een jaar na mijn ooglidcorrectie en ben ik tevreden? Of heb ik misschien spijt van de ooglidcorrectie? En wat zijn mijn tips voor jou als jij ook een ooglidcorrectie wilt? Vandaag vertel ik je er alles over!

Mijn wensen

De reden dat ik een ooglidcorrectie wilde was dat ik vooral last had van mijn hangende oogleden. Ik voelde altijd druk op mijn ogen omdat de oogleden gewoon zwaar waren. Ik had altijd traanogen en vaak ook rode ogen. Het was ook heel vermoeiend en de hangende oogleden zorgden ook voor een vermoeide blik. En het enige oog was erger dan het andere oog. Ik hoopte door een ooglidcorrectie minder vermoeid te zijn en weer een open blik te hebben, zonder hoofdpijn.

een jaar na mijn ooglidcorrectie
Dit was een jaar geleden voor de ooglidcorrectie

Het eindresultaat

Ik was eigenlijk nadat de ergste zwelling weg was al heel tevreden. Ik merkte al heel veel verschil in gewicht op mijn ogen. En nu een jaar later kan ik oprecht zeggen dat ik nooit meer anders zou willen. En als ik geweten had dat de ingreep zo zou meevallen en dat ik na de ingreep geen pijn zou hebben had ik het jaren geleden al gedaan.

Mensen die mij niet kennen zien niet dat ik mijn ogen heb laten doen. En het afgelopen jaar heeft niemand aan mij gevraagd of ik moe was omdat ik er zo moe uitzag. Dat was een jaar geleden wel anders. Ik wil niet zeggen dat het dagelijks tegen mij werd gezegd, maar een paar keer per week zeker wel. Daarom kan ik oprecht zeggen dat ik heel blij en dankbaar ben dat ik een ooglidcorrectie heb laten doen.

Werkt de Curly Girl methode het resultaat na 6 maanden
Mijn oogleden een jaar na mijn ooglidcorrectie

Mijn tips voor jou

Ik kan me voorstellen dat je het misschien spannend vindt om een bovenooglidcorrectie te laten doen. Logisch! Ik vond het doodeng. Om je een beetje te helpen heb ik een paar praktische tips voor je:

  • Ga bij meerdere klinieken langs. Maak een afspraak en boek een consult. Let wel op want veel klinieken rekenen een bepaald tarief voor het eerste consult en dit krijg je terug als je bij hen de ooglidcorrectie laat doen. Gelukkig zijn er ook goede klinieken die geen kosten rekenen voor het eerste consult bij een ooglidcorrectie.
  • Als het niet goed voelt doe het dan niet. De eerste kliniek waar ik heen ging voelde niet goed. Ik voelde me een nummer en niet een klant naar wie geluisterd werd.
  • Is de arts een plastische chirurg gespecialiseerd in ooglidcorrecties en lid van de NVPC of is de arts een cosmetisch arts? Vaak is de behandeling/ingreep bij een cosmetisch arts goedkoper dan bij een plastisch chirurg. Een plastisch chirurg heeft een jarenlange opleiding gehad en zich gespecialiseerd in plastische chirurgie. Dit is bij de cosmetisch arts niet zo.
  • Ga voor kwaliteit en niet voor de laagste prijs. Bekijk de foto’s van eerdere ooglidcorrecties bij de kliniek en lees de recensies. Het gebeurt helaas nog te vaak dat mensen na een ooglidcorrectie een hersteloperatie moeten ondergaan. Ditzelfde geldt overigens ook voor een borstvergroting.
  • Als de operatie gepland staat: zorg dat je een paar zakken diepvriesdoperwten in huis hebt. Geloof me, de eerste dagen kan je niet zonder 😉
  • Neem iemand mee naar de ingreep zodat je kan kletsen en diegene jou naar huis kan rijden.
  • En zorg dat iemand de eerste dagen na de ingreep het huishouden overneemt. Je mag niet tillen en bukken de eerste dagen als je wilt dat alles mooi geneest en je goed herstelt.

Een jaar na mijn ooglidcorrectie

Spijt van mijn ooglidcorrectie! Absoluut niet! Zelfs een jaar na mijn bovenooglidcorrectie ben ik nog steeds heel erg tevreden. Ik ben blij dat ik vorig jaar de stap durfde zetten. Stom eigenlijk hoe ik mezelf zo gek heb kunnen maken en het steeds uit heb gesteld. Want tuurlijk, het is een ingreep waarbij er gesneden wordt en je echt wel een paar dagen moet herstellen. Maar in mijn hoofd was het allemaal veel erger dan in werkelijkheid. Stom hè!

Zou jij een ooglidcorrectie laten doen? Waarom wel of waarom niet?

Deel op:

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ontvang leuke updates

Schrijf je in voor mijn Feel Good Nieuwsbrief

Ontvang als eerst de dikste aanbiedingen, leuke tips en nog veel meer!

Wacht!

Schrijf je in voor mijn Feel Good Nieuwsbrief zodat jij altijd de eerste bent die op de hoogte is van de leukste nieuwtjes en aanbiedingen!