fbpx
Zoek
Sluit dit zoekvak.

10 tips hoe jij kunt besparen op je vaste lasten

besparen op je vaste lasten

Het leven wordt ieder jaar weer een stukje duurder. Dat heeft de vergelijkingswebsite Pricewise uitgerekend. De energierekeningen, verzekeringen en internetabonnementen stijgen volgend jaar in prijs. Zo gaat een gemiddeld gezin maar liefst €700 per jaar extra betalen aan vaste lasten. Hoe kan je besparen op je vaste lasten? In deze blog vind je 10 bruikbare bespaartips die je direct kunt toepassen. Met deze bespaartips hou je zeker wat geld over iedere maand en misschien lukt het nu wel om te sparen 😉

1. Kijk kritisch naar je uitgaven

Kijk eens goed naar jouw inkomsten en uitgaven. Wat komt er binnen en wat geef je uit. En waar geef je geld aan uit? Probeer een maandbudget op te stellen en bepaal voor jezelf een spaardoel. Je zult merken dat je op die manier veel bewuster met je geld omgaat.

2. Bespaar op je boodschappen

De supermarkt is een belangrijke kostenpost. Je kunt hier eenvoudig tientallen euro’s per maand besparen. Hoe? Maak bijvoorbeeld altijd een boodschappenlijstje, let op aanbiedingen, kies voor huismerken, eet wat vaker vegetarisch en bezoek eens de markt, want hiermee kun je vaak al aardig wat besparen.

3. Bekijk je verzekeringen

De zorg,- woon,- auto-, reis-, en aansprakelijkheidsverzekering kan je aanpassen. We zijn tegenwoordig voor bijna elk risico verzekerd en je verzekeringen vergelijken loont echt. Stap over als dat goedkoper is en kijk ook kritisch naar bijvoorbeeld een fietsverzekering of tabletverzekering. Heb je zo’n verzekering echt nodig? De regel is: verzeker alleen die risico’s die je zelf niet kunt dragen.

4. Verlaag je mobiele en TV-abonnement

Kijk eens kritisch naar jouw mobiele telefoonabonnement en internet + TV contract. Misschien heb je een enorme databundel die je amper gebruikt, een extreem hoge internetsnelheid die je niet nodig hebt, of een duur zenderpakket waar je nooit gebruik van maakt. Haal alle onnodige zaken uit het abonnement. Via Internet Prijzen Vergelijken vind je snel een goedkoop abonnement dat past bij jouw wensen.

5. Schrap onnodige abonnementen

We hebben tegenwoordig de meest uiteenlopende abonnementen lopen. Een netflixabonnement, een lidmaatschap bij de sportschool of een tijdschriftenabonnement. In hoeverre maak je er eigenlijk gebruik van? Schrap de onnodige abonnementen!

6. Verbruik minder energie

Stroom en gas die je niet gebruikt hoef je ook niet te betalen. Dus zet de verwarming een graadje lager, hang de was eens aan de waslijn in plaats van in de droger, vervang je oude apparatuur (verbruiken veel meer energie) en zet apparaten écht uit en niet in de standby modus. Zie ook deze energiebespaartips.

7. Stap over van energieleverancier

Ieder jaar overstappen van energieleverancier loont. Aanbieders werken met enorme welkomstkortingen voor nieuwe klanten. Deze lopen op tot wel €300 per jaar. Als je ieder jaar opnieuw overstapt van leverancier heb je elk jaar weer recht op deze bonus. Dat is nog eens mooi meegenomen!

8. Bespaar op je hypotheek

Heb je een koopwoning? Dan kan je soms besparen op je maandelijkse hypotheeklasten. Een hypotheek oversluiten is vaak erg duur en niet interessant, maar je kunt soms wel jouw risico-opslag verlagen. Door extra af te lossen of jouw huis opnieuw te laten taxeren kan het maar zo zijn dat je een veel lagere rente hoeft te betalen. Laat je adviseren door jouw hypotheekadviseur.

9. Kijk naar je auto

Jouw autogebruik is flinke terugkerende kostenpost. Dankzij handige trucjes kan je hier eenvoudig op besparen. Vergelijk benzineprijzen, rij energiezuinig, controleer regelmatig de bandenspanning of neem wat vaker de fiets. Het zijn kleine dingen die bij elkaar opgeteld een flinke besparing kunnen realiseren.

10. Koop producten slim

Iedereen koopt graag nieuwe producten. Maar probeer dit slim te doen. Shop bijvoorbeeld vaker online, je kunt online eenvoudig prijzen vergelijken. Zoek altijd naar een actiecode voor extra korting of gratis bezorging. Koop producten groot in wanneer ze in de aanbieding zijn. Of neem eens een tweedehands product. 

In 10 stappen besparen op je vaste lasten

Als je deze 10 bespaartips of stappen volgt zul je merken dat je veel geld zal besparen op je vaste lasten. Kijk wat voor jou werkt en waar jij je goed bij voelt. Vaak helpt het alleen al door bewuster te zijn en goed na te denken voordat je een aankoop doet. Probeer de impulsaankopen te vermijden 😉

Wat doe jij om geld te besparen?

Als je dit bericht wilt bewaren op Pinterest, wil je dan onderstaande afbeelding gebruiken? Thanks!

10 tips hoe jij kunt besparen op je vaste lasten

Deel op:

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ontvang leuke updates

Schrijf je in voor mijn Feel Good Nieuwsbrief

Ontvang als eerst de dikste aanbiedingen, leuke tips en nog veel meer!

Wacht!

Schrijf je in voor mijn Feel Good Nieuwsbrief zodat jij altijd de eerste bent die op de hoogte is van de leukste nieuwtjes en aanbiedingen!