fbpx

Ik doe liever nieuwe dingen dan dat ik mijn angsten overwin

ik doe liever nieuwe dingen

‘Stap eens uit je comfortzone.’ Dat heb jij vast ook weleens gehoord. Je werkgever of leidinggevende die dit tegen je heeft gezegd of misschien wel een vriendin. Maar uit je comfortzone stappen kan doodeng zijn. Net zoiets als ‘je angsten overwinnen’. Ik heb het vaak over mijn angsten overwinnen, maar ik merkte dat ik door dit te zeggen het vaak groter maakte dan het is. Tegenwoordig heb ik het over “Ik doe liever nieuwe dingen”. Want bij nieuwe dingen ontdekken stap je uit je comfortzone en overwin je vaak ook angsten. Nieuwe dingen ontdekken klinkt veel positiever en is veel leuker om te doen!

Hoe begin je?

Maar hoe doe je dat dan, uit je comfortzone stappen en zeggen: “Ik doe liever nieuwe dingen!”? Nou, eigenlijk gewoon door te doen. Simpeler kan niet. Je moet het niet groter maken dan het is. En dat is wat we vaak doen, het groter maken. Hierdoor ga je allerlei beren op de weg zien en haak je af. Vind je het lastig om iets nieuws te doen? Begin dan met iets simpels. Iets eenvoudigs. Al is het maar een ander merk dan je gewend bent als je boodschappen doet. Probeer eens een nieuwe wasverzachter of een ander merk frisdrank. Als je niet probeert dan weet je niet hoe het is. Gewoon doen dus!

Steeds iets groters proberen

Zo ben ik laatst naar het theater geweest. Als ambassadrice van Stadstheater Zoetermeer was dit een goede manier om eens iets nieuws te doen en te ontdekken. Als ik naar het theater ga, kies ik eigenijk altijd voor cabaretiers of musicals. Maar ik was nog nooit naar een toneelvoorstelling geweest. En in het kader van iets nieuws ontdekken bezochten Alex en ik de toneelvoorstelling The Mountaintop. Een mooi en aangrijpend verhaal over de laatste avond van Martin Luther King. Hij ontmoet een mysterieus kamermeisje en er ontstaat een openhartig gesprek over zijn successen en tekortkomingen en al zijn daden en zijn dromen. Een mooi toneelstuk om mee te beginnen.

Vaker alleen iets doen

Ik kan je zeggen dat ik aangenaam verrast was. Om te beginnen was ik nog nooit in de kleine zaal geweest. Ik vond het heel intiem. Omdat de zaal en het podium kleiner zijn en je dichter bij het podium zit wordt je één met het toneelstuk. Je wordt als het ware meegezogen in het verhaal. Je zit er helemaal in. Hierdoor heb ik besloten dat ik vaker een toneelstuk wil bezoeken. En dit kan ik ook alleen doen. Weer een stapje verder in het proberen van nieuwe dingen. Want als je alleen gaat zal je eerder nieuwe mensen ontmoeten, een praatje maken en om je heen kijken (telefoon dus in je tas laten).

Nieuwe dingen die niet meer nieuw zijn

En zo doe je steeds meer nieuwe dingen die als je ze vaker doet niet meer nieuw zijn. En al helemaal niet meer eng zijn. Ik ben nu een paar keer alleen naar een event voor mijn werk geweest en ik vind het niet eng meer! Als ik nu uitgenodigd word voor een event dan ga ik (als ik het niet leuk vind ga ik natuurlijk niet). Een jaar geleden liet ik bij iedere uitnodiging weten dat ik niet aanwezig zou zijn.

Ik doe liever nieuwe dingen dan dat ik mijn angten overwin

En zo zie je maar dat je gewoon nieuwe dingen moet gaan doen. Gewoon doen en steeds vaker doen. Want dan wordt het steeds minder eng. En als iemand dan vraagt of je je angsten hebt overwonnen dan zeg jij: ‘Angsten? Nee ik overwin geen angsten. Ik doe doe nieuwe dingen!’

Doe jij vaak nieuwe dingen? Of hou je het liever bij het oude vertrouwde?

Als je dit bericht wilt bewaren op Pinterest, wil je dan onderstaande afbeelding gebruiken? Thanks!

Nieuwe dingen doen is veel positiever dan angsten overwinnen

Dit artikel is gesponsord. Dit betekent dat ik een product of dienst heb gekregen om hierover te schrijven. Dit verandert mijn mening niet over het product of de dienst. Als iets goed is zeg ik dit, maar ook als het tegenvalt.

Deel op:

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ontvang leuke updates

Schrijf je in voor mijn Feel Good Nieuwsbrief

Ontvang als eerst de dikste aanbiedingen, leuke tips en nog veel meer!

Wacht!

Schrijf je in voor mijn Feel Good Nieuwsbrief zodat jij altijd de eerste bent die op de hoogte is van de leukste nieuwtjes en aanbiedingen!