fbpx

KINDERBOEK | Norara…waar is geluk? Een leuk en leerzaam kinderboek

Norara waar is geluk

Ik kreeg weer eens heel leuk kinderboek opgestuurd ‘Norara…waar is geluk?’ Een kinderboek dit keer. Het boek sprak mij heel erg aan omdat je tegenwoordig veel mensen hoort over de zoektocht naar geluk. Kinderen krijgen horen de grote mensen ook praten en gaan daar ook over nadenken. Dit leuke, grappige en mooie boek helpt de kinderen begrijpen waar geluk gevonden kan worden.

Over de auteur

Dit is het vierde boek van Jan Jaap van Hoeckel met ‘geluk’ als thema. En met dit boek wil met dit boek de boodschap van geluk bij de allerjongsten brengen. Omdat deze hele jonge mensjes nog aan het begin van hun leven staan zal deze boodschap juist bij hen het meeste effect hebben. Jan Jaan van Hoeckel wil met dit boek ouders een handje helpen als het gaat om het leggen van een basis voor een gelukkig leven. Hierdoor krijgen hun kinderen een betere start dan zij misschien hebben gehad. Hij wil met dit boek een zaadje planten dat op den duur kan uitgroeien tot een vruchtbare boom van geluk, als houvast voor een heerlijk leven.

Norara waar is geluk illustratie door Kim White

Het boek

De mama van Norara zegt dat iedereen naar geluk zoekt. ‘Nou, dan kan ik het misschien wel vinden’, denkt Norara. En daar gaat ze, de wijde wereld in. Zoeken, zoeken, zoeken….Ga je met haar mee? Dan beleef je de gekste avonturen. En wat denk je, zal Norara het geluk vinden..? 

Norara gaat dus op zoek naar geluk. Ze zoekt op plaatsen waarvan anderen zeggen dat je het daar kunt vinden. Maar ze vindt het niet. Ze loopt steeds vast. Maar gelukkig levert haar zoektocht uiteindelijk toch heel veel op. Geluk is geen makkelijke boodschap voor kinderen, maar in dit boek is het dat wel. Dit boek zal er waarschijnlijk ook voor zorgen dat ouders geprikkeld worden om zelf na te denken over geluk en om er met hun kinderen over te gaan praten.

 

Norara waar is geluk Norara

Mijn recensie

Toen het boek binnen kwam begon Marley al gelijk met voorlezen. Het verhaal is leuk en grappig geschreven en dat maakt dat de kinderen het een leuk boek vinden. En ik moest zelf ook een paar keer hard lachen. Was het niet om de tekst dan was het wel om de mooie en humoristisch tekeningen van Kim White. De boodschap van geluk wordt zo op een luchtige en leuke manier bij kinderen gebracht.

Wat ik heel mooi vind is dat het eigenlijk heel eenvoudig is. Geluk zit in jezelf en dat weten we allemaal ook wel. Maar wij volwassenen zoeken het vaak buiten onszelf. Ik vind het mooi dat de boek de boodschap brengt waar het écht om gaat. Dit boek zal ik nog zeker een paar keer voorlezen en het er regelmatig met mijn meiden over geluk hebben. Dat doen we eigenlijk al, maar door dit boek zal het voor hen nog beter te begrijpen zijn. Ik kan je dit boek dan ook zeker aanraden! Een mooi 5 december cadeau bijvoorbeeld. Het boek is o.a. bij Bol.com verkrijgbaar.

Auteur: Jan Jaap van Hoeckel
Taal: Nederlands
Categorie: Kinderboek (met illustraties)
Verschijningsdatum: november 2018
Druk: 1
Aantal pagina’s:36 pagina’s
Afmetingen: 25,6 x 21,7 x 1 cm
EAN:9789082128253

Wat leer jij je kinderen over geluk?

Als je dit bericht wilt bewaren op Pinterest, wil je dan onderstaande afbeelding gebruiken? Thanks!

Norara...waar is geluk? Een leuk en leerzaam kinderboek

Ik heb dit boek van de uitgeverij ontvangen in ruil voor een eerlijke recensie

Dit artikel bevat affiliatelinks. Dit betekent dat als jij via de link een product koopt, ik hier een percentage commissie voor ontvang.

 

Deel op:

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ontvang leuke updates

Schrijf je in voor mijn Feel Good Nieuwsbrief

Ontvang als eerst de dikste aanbiedingen, leuke tips en nog veel meer!

Wacht!

Schrijf je in voor mijn Feel Good Nieuwsbrief zodat jij altijd de eerste bent die op de hoogte is van de leukste nieuwtjes en aanbiedingen!