fbpx

Bullet journal setup 2018: Een nieuw begin

Bullet journal setup 2018

Wat vliegt zo’n jaar toch voorbij! Het is alweer bijna 2018. En dus werd het tijd om een nieuw, leeg en vers bullet journal te starten. In mijn blog over het thema van mijn bullet journal in december heb je kunnen lezen dat ik voor een groter formaat notitieboek ga. Ik had in 2017 een A5 formaat  Leuchtturm1917 en omdat ik een A4 formaat te groot vind, ben ik voor een B5 formaat gegaan. B5 zit tussen A4 en A5 in. Perfect dus! Hopelijk krijg ik nu een overzichtelijker geheel per week doordat ik meer ruimte heb om dingen op te schrijven. De setup voor een nieuw jaar is net even anders dan die van een nieuwe maand en daarom laat ik je vandaag al zien hoe ik mijn bullet journal setup 2018 heb gemaakt.

Leuchtturm1917

Vorig jaar begon ik mijn bullet journal met een eenvoudig gelinieerd notitieboekje. Maar dit werkte niet. Je bent dan zo beperkt in de ruimte die je hebt. Daarom koos ik er in september voor om een notitieblok met puntjes te kopen. Ik heb wat op internet en youtube gezocht en de meeste mensen die een bullet journal hebben, gebruiken hiervoor de Leuchtturm1917. Wat dat betreft ben ik dan echt zo’n schaap die de kudde volgt. In dit geval maar goed ook, want ik ben heel tevreden.

De puntjes in dit notitieboek zorgen zorgen ervoor dat je rechte lijnen kan tekenen en dat je woorden ook recht op het papier staan (als ik blanco pagina’s zou hebben zou alles schots en scheef zijn). Maar het helpt je ook als je doodles wilt tekenen (kleine tekeningetjes). En wat ook echt een pré is van de Leuchtturm1917 is dat het goed papier is. Ik maak weleens doodles met stift en dat drukt niet door. Echt een aanrader dus. Oh en wat ook echt fijn is, is dat de pagina’s genummerd zijn en er voorin een inhoudsopgave is die voorgedrukt is. Die hoef je dus alleen nog maar in te vullen. Handig!

Bullet journal setup 2018

Jaarkalender

Ik begin mijn bullet journal met een jaarkalender. Gewoon simpel; 12 maanden met de dagen en data. Ik vindt het altijd handig om een jaarkalender te hebben omdat ik dan snel kan zien op welke dag een bepaalde dag of gebeurtenis valt. Denk bijvoorbeeld aan de verjaardagen of feestdagen. Maar ook als je een afspraak ruim van te voren wilt plannen. Gewoon handig dus. In mijn bullet journal van 2017 had ik dit ook en ik heb de jaarkalender regelmatig gebruikt.

Bullet journal setup 2018

Gebeurtenissen

Op de pagina naast de jaarkalender heb ik 12 blokken getekend. Elk van zo’n blok staat voor een maand. In deze blokken kan ik gebeurtenissen kwijt. Dit kunnen verjaardagen zijn, maar ook afspraken die ruim van te voren zijn gepland. Ik zal het voornamelijk voor mijn blog gebruiken. Zo kan ik alvast plannen wanneer ik waarover ik kan schrijven of wanneer ik me ergens op moet voorbereiden. Bijvoorbeeld Sinterklaas, dan kan ik niet pas in november over nadenken. Nee, dat moet al ergens in oktober of september. Deze pagina is voor mij dan ook heel belangrijk.

Bullet journal setup 2018

Goede voornemens

Iedereen heeft ze. En ik vind het altijd wel goed om over na te denken. Ik blik dan terug op het afgelopen jaar en denk na over wat ik volgend jaar meer of beter wil gaan doen en wat ik juist minder of helemaal niet meer wil doen. Ik heb voor deze pagina in het midden ‘2018’ opgeschreven en daar omheen alles wat ik volgend jaar wil gaan doen, anders wil doen of juist helemaal niet meer wil doen. En iedere keer als ik iets af kan vinken dan geef ik het een kleurtje. Ik weet nog niet of ik het dan ga arceren of op een andere manier ga doen. Dat zie ik wel als het zover is.

Het fijne van het opschrijven van je goede voornemens is dat je er steeds weer aan herinnerd wordt en de kans dus groter is dat je er ook iets mee gaat doen. Je zou hier ook de dingen op kunnen schrijven die je op je bucketlist hebt staan.

Bullet journal setup 2018

Doelen

Eigenlijk liggen de doelen voor het komend jaar dicht bij de goede voornemens. Het enige verschil is dat ik hier heel concreet heb opgeschreven wat mijn doelen zijn en hoe ik dit ga bereiken. Deze pagina heb ik opgesplitst in persoonlijke doelen en zakelijke doelen. Eén van mijn persoonlijke doelen is meer tijd met mijn gezin doorbrengen en een ander doel ik om nu echt die overtollige kilo’s kwijt te raken. En één van mijn zakelijke doelen is om meer lezers naar mijn blog te krijgen. Mijn blog is zoals jullie weten mijn bron van inkomsten en dus is het belangrijk dat ik dit jaar veel interessante, boeiende en leuke content schrijf. Zodat jij, mijn trouwe lezer terug blijft komen en er ook weer nieuwe lezers mijn blog gaan lezen. Belangrijk dus!

Bullet journal setup 2018

Netflix

Dit jaar krijgt Netflix een eigen pagina haha. Deze pagina had ook gewoon series of iets dergelijks kunnen heten. Maar aangezien ik alleen Netflix kijk, heb ik een Netflix-pagina. Daarnaast kijk ik ook naar documentaires op Netflix. Dus helemaal goed zo. Links op de pagina schrijf ik de naam van de series en documentaires die ik wil zien. En op de rechterpagina noteer ik hoeveel seizoenen een serie heeft. Als ik een seizoen afgekeken heb, streep ik het betreffende seizoen af. Handig voor mij omdat ik natuurlijk iedere maand een lijstje voor jullie maak met de series die ik gekeken heb. Ik heb de pagina nog wat opgeleukt met een doodle van een ouderwetse tv.

Boeken

Op de pagina naast de Netflix-pagina heb ik een boeken pagina. Eén van mijn goede voornemens is dat ik meer boeken wil lezen het komende jaar. Op deze pagina maak ik een boekenlijst met alle boeken die ik dit jaar wil lezen. En zodra het boek uit is streep ik het af. Ik heb nog wat boeken liggen dus die lijst is zo gevuld, denk ik. Ook deze pagina heb ik opgeleukt. Ik tekende een boekenplank met boeken erop. Ik ga ze nog inkleuren maar ben nog aan het nadenken over welke kleuren ik hiervoor ga gebruiken.

Bullet journal setup 2018

Legenda

Ik twijfelde nog even of ik weer een legenda zou gebruiken. Nu dat ik al een tijd een bullet journal heb, weet ik voor mezelf wel wat bepaalde tekentjes betekenen. Maar ik heb toch besloten om weer een legenda te maken. Die heb ik op de eerste pagina geschreven, op de pagina waar mijn naam en adres ingevuld kunnen worden (zit er ook standaard in en handig mocht je je bullet journal ergens vergeten).

Bullet journal setup 2018

Bullet journal setup 2018

En dan is mijn bullet journal setup voor 2018 klaar. Mocht ik gedurende het jaar nog iets missen dan kan ik altijd nog een pagina toevoegen. Dat is namelijk het mooie aan een bullet journal; jij bent de baas! Je kan dingen toevoegen en dingen verwijderen. Het is jouw bulletjournal en jij bepaalt wat je handig en/of fijn vindt. Op Youtube, Pinterest en Instagram zijn genoeg ideeën te vinden met wat jij in je setup voor 2018 kan gebruiken. Helemaal als je nu voor het eerst een bulletjournal gaat gebruiken, kan het wat overweldigend zijn. Waar begin je? Ik heb je vandaag wat ideeën gegeven. Maar je kan er nog zoveel meer in noteren. Ga op zoek naar wat voor jou werkt.

De maand januari is ook al in de maak. Die deel ik natuurlijk ook nog met jullie. Maar eerst jullie setup voor 2018 maken en dan gaan we daarna verder met januari.

Heb jij een bullet jounal? En heb jij je bullet journal al klaar voor 2018?

Deel op:

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ontvang leuke updates

Schrijf je in voor mijn Feel Good Nieuwsbrief

Ontvang als eerst de dikste aanbiedingen, leuke tips en nog veel meer!

Wacht!

Schrijf je in voor mijn Feel Good Nieuwsbrief zodat jij altijd de eerste bent die op de hoogte is van de leukste nieuwtjes en aanbiedingen!