fbpx
Zoek
Sluit dit zoekvak.

Je gezicht een oppepper geven met een chemische peeling

chemische peeling

Een tijdje terug schreef ik over de mechanische peeling, ook wel bekend als microdermabrasie. Na jarenlang iedere winter om de zes weken een microdermabrasie, merkte ik dat het niet veel meer voor mijn huid deed. Mijn pigmentvlekken waren weg en mijn huid zag er goed uit. Stukken beter dan een paar jaar geleden. Ik wilde weleens weten wat het verschil was tussen de mechanische en chemische peeling dus besprak ik dit met mijn schoonheidsspecialiste. En volgens haar zou ik zeker verschil merken en dus ging ik een paar weken geleden voor een chemische peeling.

Wat is een chemische peeling

De chemische peeling staat ook bekend als de fruitzuur peeling. Door dit fruitzuur wordt de huid gestimuleerd tot nieuwe celaanmaak. Hierdoor zal je huid gladder, gezonder en steviger zijn. Het helpt ook om pigmentvlekken te vervagen of zelfs te doen verdwijnen. Met een chemische peeling kan je onder andere acné littekens, vette huid, mee-eters, vroegtijdige huidveroudering, fijne lijntjes en rimpels behandelen. En sowieso zorgt het voor een verbetering van de huid en de huidconditie in het algemeen.

Hoe werkt het

Bij een chemische peeling wordt het fruitzuur opgebracht en binnen een paar minuten (max. 5 minuten) weer verwijderd. En geloof me, langer is echt geen pretje. Vanaf het moment dat het spul op je gezicht zit, gaat het prikken en branden. Geen fijn gevoel. Maar als snel wordt het minder erg (totdat je de volgende ochtend je gezicht wast haha). Wie mooi wil zijn, moet pijn lijden. Nou, nu snap ik waar dit gezegde vandaan komt. En dus  probeerde ik me zoveel mogelijk te ontspannen en die paar minuutjes te ‘overleven’.

Voordelen van een chemische peeling

Dezelfde dag zie je al dat je huid anders is. Ja, het is een paar dagen rood, maar de huidstructuur is zoveel fijner. En als de roodheid verdwijnt, heb je zo’n mooie glow. De eerste dagen is make-up niet aan te raden, maar na de roodheid heb je niet eens make-up meer nodig. En zelfs nu, na een paar weken is mijn huid zo mooi. En dat na pas één behandeling! In december ga ik voor de tweede behandeling en ik ben zo benieuwd hoe mijn huid er dan uit komt te zien.

Nadelen van een chemische behandeling

De pijn. Die is echt niet prettig. Maar gelukkig is het zo kort dat het wel te doen is. En als je je gezicht de volgende dag niet met warm water wast, is er ook niks aan de hand. Lekker een plens koud water en klaar! Ook na deze behandeling is het niet verstandig om de zon in te gaan. En als je toch naar buiten gaat, dan zeker met een factor 50 smeren. Het bovenste huidlaagje is weg, dus je huid is nu supergevoelig en veel kwetsbaarder voor negatieve invloeden van buitenaf.

Je gezicht een oppepper geven met een chemische peeling

Ik ben dus echt heel tevreden over deze peeling en zal deze zeker nog heel de winter herhalen. En ik ben echt heel benieuwd hoe mijn huid er na een paar behandelingen uit zal zien. Ik hou jullie natuurlijk op de hoogte!

Wil jij je gezicht een oppepper geven met een chemische peeling? Of wil je weten of jouw ‘huidprobleem’ hiermee verholpen zal worden? Laat je dan goed informeren door je schoonheidsspecialist. Zij weet precies wat goed is voor jouw huid en of het gewenste resultaat haalbaar is.

Heb jij ervaring met een chemische peeling? Wat vind jij ervan?

Foto: Adobe Stock

Deel op:

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ontvang leuke updates

Schrijf je in voor mijn Feel Good Nieuwsbrief

Ontvang als eerst de dikste aanbiedingen, leuke tips en nog veel meer!

Wacht!

Schrijf je in voor mijn Feel Good Nieuwsbrief zodat jij altijd de eerste bent die op de hoogte is van de leukste nieuwtjes en aanbiedingen!