fbpx
Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Geen krullen meer met de Babyliss iPRO Stoom Stijltang 230

Babyliss iPRO Stoom Stijltang 230

Jullie hebben het vast voorbij zien komen op Facebook of Instagram. Ik heb voor mezelf een cadeautje gekocht. De Babyliss iPRO Stoom Stijltang 230. Ik had gelezen dat er tegenwoordig stijltangen met stoom zijn. Beter voor je haar, zeggen ze. “De stoom herstelt de vochtbalans in jouw haar waardoor je haar in perfecte conditie blijft”. Perfect dus voor mijn toch wat droge haar. En dus was ik heel nieuwsgierig. Eigenlijk wilde ik gelijk voor de L’oreal Steampod gaan (is schijnbaar echt een begrip onder de stijltanggebruikers), maar die vond ik net even te duur. Wie weet dat ik die in de toekomst nog aanschaf.

Nu ging ik dus voor de Babyliss iPRO Stoom Stijltang 230 en deze is een stuk goedkoper. Ik was zo nieuwsgierig dat ik hem meteen kocht! Werkt het? Heb ik geen krullen meer met de Babyliss iPRO Stoom Stijltang 230 en hoe lang blijft mijn haar goed zitten?

Productkenmerken

 • Ceramic Intense platen: Nano Titanium-Ceramic coating
 • i-Temperature Technology™: keramische verwarmingselementen
 • 230°C: perfect steil haar in slechts één beweging
 • Constante temperatuur gegarandeerd
 • Intrekbare ontwarrende kam (2 standen)
 • 5 temperatuurinstellingen: 170°C – 185°C – 200°C – 215°C – 230°C
 • Ionische technologie: antistatische en verzorgende werking voor glanzend en pluisvrij haar
 • Professionele platen voor middellang tot lang haar: 38 x 85 mm
 • Intrekbare pinnetjes (2 standen)
 • LED-display: precisie temperatuuraanduiding
 • Automatische uitschakeling
 • Inclusief: hittebestendig matje (heel handig!)
 • Professioneel meedraaiend snoer

Deze stoom stijltang is uitermate geschikt voor ieder haartype, zelfs voor gekleurd haar, krullend haar en kroeshaar. Tijdens het gebruik ontspannen de haarvaten en sluiten de haarschubben waardoor een langdurig glanzend resultaat bereikt wordt.

Fijne accessoires

Wat me als eerste opvalt is dat er een hittebestendig matje wordt meegeleverd. Echt ideaal, omdat ik altijd bang ben om de stijltang gewoon op tafel te leggen. Ik gebruik normaal gesproken altijd een handdoek hiervoor. Wat helemaal handig is, is dat je het matje ook gelijk een opbergtasje is voor je stijltang. Heel fijn!
Ik vind de stijltang er vrij groot uitzien. Ik heb geen hele kleine handjes, maar zo op het eerste gezicht en gevoel ben ik bang dat het niet fijn tangen is. We zullen het zien.
En als laatste valt me op dat het waterreservoir heel klein is. Mijn eerste gedachte is dan ook dat ik het reservoir zeker een paar keer moet bijvullen.

Babyliss iPRO Stoom Stijltang 230

Stoomvoorziening

Ik moet zeggen dat het de tang wel goed in de hand ligt. Het enige is dat je de twee platen goed op elkaar moet drukken om voldoende stoom te krijgen. Je moet dus echt wel een beetje kracht zetten. Dat is dus wel een beetje jammer. Maar hé, als deze tang voor mooi glad haar zorgt, dan is dat geen ramp.

Mijn gebruikelijke haarroutine om van krullen naar steil haar te gaan

Normaal gesproken moet ik mijn haar wassen, dan drogen met de föhn en terwijl ik dat doe borstel ik mijn haar al wat steiler. Niet dat dat lukt want ik ben gewoon een pluizenbol als ik klaar ben met de föhn. Voordat ik het met de föhn droog, heb ik eerst mijn haar uitgeborsteld en heb ik er leave-in conditioner en een hitte beschermende spray in gespoten. Als ik mijn haar dan heb geföhnd kan het stijlen beginnen. Ik klem het haar wat ik niet nodig heb omhoog. De pluk die ik stijl krijgt eerst nog een beetje Biosilk. Al met al ben ik na het wassen van mijn haar toch wel gauw een klein uurtje bezig om mijn haar steil te krijgen.

Mijn haarroutine met de Babyliss iPRO Stoom Stijltang 230

Deze stijltang is ook op nat haar te gebruiken. Mijn haar was niet zeiknat, maar toch echt nog wel vochtig toen ik de stijltang gebruikte. En ik was echt positief verrast! Ik hoefde de tang maar twee keer over een pluk haar te halen en het was steil, zacht en glanzend. Zachter dan wanneer ik een gewone stijltang gebruik. Omdat ik heel recht haar niet mooi vind, maak ik altijd een soort krul bij de punten. En ook met deze stijltang was dat geen probleem. En dat terwijl de platen van deze stijltang toch een stuk breder zijn dan platen van mijn andere stijltang. Je gelooft het niet, maar ik was binnen een halfuur klaar! 30 minuten!! Echt bizar snel. En dan ook nog eens mooi, glad, glanzend en steil haar hebben. Zelf mijn babyhaartjes waren steil!

Babyliss iPRO Stoom Stijltang 230
Het eindresultaat

Conclusie

Deze stijltang is echt een aanrader! Meestal is mijn haar de dag na het stijlen heel droog. Dit viel me nu 100% mee. Ik moet wel eerlijk zeggen dat mijn haar aan een knipbeurt toe is. Ik heb wat droge en dode punten. Normaal gesproken zie je dit heel goed als mijn haar steil is. Maar nu viel het totaal niet op. Ik heb zoveel complimentjes gehad, heel leuk!
In de ochtend hoef ik alleen even snel de tang door mijn punten te halen. En terwijl ik dit schrijf is het vijf dagen geleden dat ik de Babyliss iPRO Stoom Stijltang 230 heb gebruikt en mijn haar is nog steeds mooi en glanzend. Vanmorgen had ik geen tijd om de stijltang er doorheen te halen dus heb ik een staartje gemaakt. Maar het ziet er echt nog heel sleek uit, al zeg ik het zelf. Ik denk dat ik het vanavond of morgen ga wassen, maar ik zou ook nog tot woensdag door kunnen lopen. Dan zal ik wel wat droogshampoo moeten gebruiken, denk ik.

Waar is de Babyliss iPRO Stoom Stijltang te koop

Als je nog twijfelde over deze stijltang, dan hoef je echt niet langer te twijfelen! Je doet zeer zeker geen miskoop als je deze stijltang aanschaft. Ik ben na één keer gebruiken echt verkocht. Ik stijl mijn haar niet te vaak omdat het één vaak te vochtig weer is en twee teveel gedoe is en ik er dan geen zin in heb. Helemaal als er in de loop van de dag weer krullen tevoorschijn komen omdat het buiten te vochtig is. Maar met deze stijltang zal ik zeker mijn haar vaker stijlen. Ik moet dan alleen wel weer wat beter voor mijn haar zorgen. En toch mijn angst overwinnen en naar de kapper gaan ;-).

De Babyliss iPRO Stoom Stijltang 230 is onder andere verkrijgbaar bij Bol.com.

Welke stijltang gebruik jij?

Dit artikel bevat affiliatelinks. Dit betekent dat als jij via de link een product koopt, ik hier een percentage commissie voor ontvang

Deel op:

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ontvang leuke updates

Schrijf je in voor mijn Feel Good Nieuwsbrief

Ontvang als eerst handige tips, leuke aanbiedingen en nog veel meer!

Wacht!

Schrijf je in voor mijn Feel Good Nieuwsbrief zodat jij altijd als eerste op de hoogte bent van de leukste nieuwtjes en aanbiedingen!