fbpx
Zoek
Sluit dit zoekvak.

Je gezicht een oppepper geven met een mechanische peeling

mechanische peeling

Zoals jullie weten vind ik het belangrijk om goed voor mijn huid te zorgen. Ik moet er immers mijn hele leven mee doen. En daarom ben ik ook heel bewust met mijn huid bezig. En natuurlijk komt heel veel van binnenuit. Dit heb je natuurlijk zelf in de hand door gezond te eten, veel water te drinken en voldoende te slapen. Maar je huid kan ook wat hulp van buitenaf gebruiken. En dus smeren we met crèmes en serums om onze huid zo gezond en mooi mogelijk te houden. Dit was voor mij helaas niet genoeg. Mijn huid had na jarenlange verwaarlozing wat extra hulp nodig. Ik moest mijn gezicht een oppepper geven met een mechanische peeling.

Schoonheidsspecialist

Ik ga iedere zes weken trouw naar de schoonheidsspecialist. De eerste keer was ik net een paar weken zwanger van Marley en mijn huid zag er niet uit. Ik zat onder de pukkeltjes, hoe goed ik ook reinigde en hoe vaak ik ook een maskertje opdeed. Het hielp niet. En dit kwam natuurlijk door de hormonen in mijn lichaam. Omdat ik merkte dat mijn huid na een bezoekje bij de schoonheidsspecialiste zo’n geweldige oppepper kreeg. Ben ik ook na mijn zwangerschap blijven gaan.

Pigmentvlekken tijdens en na de zwangerschap

En toen werd ik zwanger van Jenna. Deze zwangerschap was totaal anders en ook mijn huid reageerde heel anders. Ik kreeg namelijk een zwangerschapsmasker. Bij Marley had ik ook wel wat pigmentvlekjes maar na de zwangerschap trokken die gauw weg. Ze waren niet verdwenen, maar waren weer zoals voor mijn zwangerschap (lang leve de pil die mij deze pigmentvlekjes gaf). Bij Jenna leek het met de dag erger te worden. En na de zwangerschap verdwenen de grote pigmentvlekken niet. Er moest dus zwaarder geschut ingezet worden en dit werd een mechanische peeling.

Twee soorten peelings

Je hebt twee soorten peelings; de chemische peeling en de mechanische peeling. Ik weet wat je nu denkt, jij hebt een peeling in je badkamerkastje staan. Je hebt inderdaad ook scrubs en peelings voor thuisgebruik. Maar de peelings bij de schoonheidsspecialiste zijn toch net even wat heftiger. En ook niet aan te raden om thuis zelf te doen. En de peelings die je bij een dermatoloog laat doen, zijn nog een stukje heftiger. Ga dus nooit zelf met de zwaardere peelings aan de slag. Je kan je huid namelijk ook beschadigen als je niet correct handelt.

Mijn gezicht een oppepper geven met een mechanische peeling

Ik ben begonnen met de mechanische peeling. Beter bekend als microdermabrasie. Het is een apparaat dat er voor zorgt dat de dode huidcellen worden verwijderd. De huid wordt vacuüm gezogen en tegelijkertijd worden micro-kristallen tegen de huid gespoten. Deze behandeling zorgt ervoor dat je bovenste huidlaag beter doorbloed raakt. Maar het zorgt ook voor minder grove porien en dat pigmentvlekken vervagen en uiteindelijk verdwijnen (ligt natuurlijk aan hoe erg het is). En ik kan je zeggen dat al mijn pigmentvlekken zijn verdwenen. Deze behandeling heeft er echt voor gezorgd dat ik zonder foundation de deur uit kan.

Voordelen van een mechanische peeling

Het fijne aan een microdermabrasie is dat het geen pijn doet. Het is een raar gevoel omdat je huid vacuüm wordt getrokken. Maar pijn doet het niet. Na afloop is de huid wel wat rood, maar heeft geen extra zorg nodig. De roodheid trekt snel weg en je hebt een mooi en stralend huidje. Mijn huidstructuur is ook echt verbeterd en ik heb nog maar heel af en toe een puistje (inderdaad rond mijn menstruatie of als ik niet gezond eet).

Nadelen van een mechanische peeling

Een nadeel van deze behandeling is dat je niet in de zon mag met je huid. Ik heb deze behandelingen ook alleen in het najaar gedaan. Zodra het voorjaar aanbreekt en het zonnetje wat vaker tevoorschijn komt dan stop ik met deze behandeling. Ook al smeer ik altijd met factor 50, ik neem het risico in het voorjaar en in de zomer niet. Ik ga dan zeker nog wel naar de schoonheidsspecialiste, maar ik krijg dan een standaard behandeling met massage en alles erop en eraan. Het blijft natuurlijk gewoon het momentje voor mezelf. Mijn ik-tijd.

Mechanische peeling vs. chemische peeling

Naast deze mechanische peeling heb je ook de chemische peeling. Wil jij je gezicht een oppepper geven met een mechanische peeling? Of wil je weten of jouw ‘huidprobleem’ hiermee verholpen zal worden? Laat je dan goed informeren door een schoonheidsspecialist. Zij weet precies wat goed is voor jouw huid en of het gewenste resultaat haalbaar is.

Heb jij wel eens een microdermabrasie laten doen? Wat zijn jouw ervaringen hiermee?

Deel op:

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ontvang leuke updates

Schrijf je in voor mijn Feel Good Nieuwsbrief

Ontvang als eerst de dikste aanbiedingen, leuke tips en nog veel meer!

Wacht!

Schrijf je in voor mijn Feel Good Nieuwsbrief zodat jij altijd de eerste bent die op de hoogte is van de leukste nieuwtjes en aanbiedingen!