fbpx
Zoek
Sluit dit zoekvak.

Tekeningen en werkjes van je kind netjes opgeruimd voor later

Tekeningen en werkjes van je kind netjes opgeruimd

Ken je dat? Moeders met schoolgaande kinderen of kinderen die naar de opvang gaan herkennen dit zeker. Je kind komt (weer) thuis met een tekening of knutselwerk. Maar inmiddels heb je er al zoveel dat je geneigd bent om het vrijwel direct in de prullenbak te gooien. Al zegt je moedergevoel dat je dit niet kan maken, maar wat moet je er mee? Bij mij ging het altijd naar zolder, met het gevolg dat ik meerdere shoppers vol aandenkens, tekeningen, knutselwerken en nog meer had verzameld. Maar zit je kind daar later op te wachten? Shoppers met zooi, want zo zal je kind het zien als het straks over een jaar of 20 zijn of haar eerste huis koopt. En dus ben ik op zoek gegaan naar een oplossing hiervoor zodat de tekeningen en werkjes van je kind netjes opgeruimd zijn voor later. Geloof me, dit is een echte lifehack!

Iedere maand een selectie

Als ouders vind je alles wat je kind maakt, mooi. Goed, er zijn altijd wat uitzonderingen maar over het algemeen vind je het mooi. En om dit dan in de prullenbak te gooien, dat doet pijn. Bij mij wel. Dus wat ik nu doe is dat ik alles van één maand bewaar. Is het bijvoorbeeld november dan bewaar ik alles wat in november aan knutsels, werkjes en tekeningen. Aan het eind van de maand maak ik een selectie; van ieder kind bewaar ik één of twee dingen. Ik zet de naam van het kind erop, de maand dat het thuis kwam en het jaartal.

Opbergen in een hangmappendoos

En dan? Ik hoor het je denken. Dan gaat het in een hangmappendoos. Ik heb voor beiden meiden een doos gekocht. In die doos heb ik hangmappen gedaan. En iedere map heeft een jaartal; van geboortejaar tot nu. En ieder jaar doe ik er een map bij totdat ze 18 jaar zijn. De maandelijkse ‘schatten’ doe ik in de map van het betreffende jaar. En zo heb je heel overzichtelijk bij elkaar. Alle tekeningen en werkjes van je kind netjes opgeruimd op één plek.

Een geordende doos vol schatten

Ik bewaar dus tekeningen, werkjes en dat soort dingen. Maar bijvoorbeeld ook schoolfoto’s en klassenfoto’s zitten in de doos. Maar denk ook aan een veterdiploma, zwemdiploma en alle pietendiploma’s. Of wat dacht je van het geboortekaartje (kaarten die wij kregen bij de geboorte heb ik in plakboeken geplakt omdat de doos anders al snel vol zou zitten). Ik heb toen ik zwanger was een dagboek bijgehouden, die heb ik ook in de doos gelegd. Maar ook bijvoorbeeld de overdracht van de peuterspeelzaal. Wat ik doe als ik iets heb waarvan ik niet weet of ik het moet bewaren, is mezelf de vraag stellen of mijn dochter dit later nog eens terug zou willen zien? Dat werkt ook heel goed met die gemaakte tekeningen. Ik bewaar dus echt alleen de bijzondere of grappige dingen.

Tekeningen en werkjes van je kind netjes opgeruimd

Personaliseren

Zo’n doos is natuurlijk heel saai. En het is superleuk om die samen met je kinderen te versieren. Mijn plan is om de meiden binnenkort aan het tekenen te zetten, die tekeningen te plastificeren en op de doos te plakken. Zo heeft ieder kind een echt een eigen gepersonaliseerde doos met zijn zijn of haar eigen schatten. Gekoesterd en bewaard door mama (of papa). Maar je kan tegenwoordig ook hele mooie hangmappendozen bij bijvoorbeeld Bol.com kopen. En daar kan je ook de hangmappen kopen.

Tekeningen en werkjes van je kind netjes opgeruimd

Leuk om je kind dit op zijn of haar 18e verjaardag cadeau te geven. Ik weet zeker dat ze je dan heel dankbaar zullen zijn. Ze zullen het geweldig vinden om te zien wat ze vroeger gemaakt hebben of hoe hun handschrift toen was. Ik vind dit altijd leuk om van mezelf te zien. En als zij later zelf kinderen hebben, is het zo leuk om dit samen te bekijken. Mijn kinderen vinden het ook altijd leuk om dingen van vroeger van Alex en mij te zien.

Wat doe jij met de tekeningen en knutselwerkjes van je kinderen? Heb jij de tekeningen en werkjes van je kind netjes opgeruimd? Of heb jij ze ook in tassen op zolder staan? Vind jij het ook zo moeilijk om ze weg te gooien?

Tekeningen en werkjes van je kind netjes opgeruimd

Deel op:

2 gedachten over “Tekeningen en werkjes van je kind netjes opgeruimd voor later”

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ontvang leuke updates

Schrijf je in voor mijn Feel Good Nieuwsbrief

Ontvang als eerst de dikste aanbiedingen, leuke tips en nog veel meer!

Wacht!

Schrijf je in voor mijn Feel Good Nieuwsbrief zodat jij altijd de eerste bent die op de hoogte is van de leukste nieuwtjes en aanbiedingen!