fbpx

Hoe gaat het met mij na de burn out?

Hoe gaat het met mij na de burn out

Het is alweer een tijdje geleden dat ik jullie verteld heb hoe het met mij gaat. Hoe het écht met mij gaat. Ik heb jullie maanden meegenomen hoe het ging tijdens dé burn out, maar eigenlijk heb ik er daarna niet heel veel meer over geschreven. Natuurlijk lezen jullie iedere maandag mijn hoe mijn strijd tegen de kilo’s verloopt. Maar daarin vertel ik jullie niet hoe het verder met mij gaat. In “Hoe gaat het met mij na de burn out” neem ik jullie graag mee in hoe mijn leven er nu uitziet.

Dé burn out

Ik heb al eens geschreven dat mijn burn out iets is om dankbaar voor te zijn. En ja, ik heb een hele heftige periode achter de rug. Het is niet niks als je eigenlijk helemaal niet voor jezelf kan zorgen, en dan ook nog voor je gezin moet zorgen. Aan de andere kant is dat wel hetgeen mij op de been heeft gehouden. Want doordat ik twee schoolgaande kinderen heb, moest ik mijn bed uit. Vaak met tegenzin en moest ik me er echt uit slepen, maar het hielp mij wel om actief te blijven en niet in mijn bed te gaan liggen zwelgen. En stapje voor stapje ging het, na heel hard werken aan mezelf, steeds beter en beter.

Betere versie van mezelf

Ik was mezelf kwijtgeraakt en sinds kort kan ik echt zeggen dat ik mezelf weer terug heb gevonden. Ik heb zelfs de betere versie van mezelf ontdekt. Want ik ben weer vrolijker, ik lach veel meer, ik heb bergen energie, ik ben weer lekker ondernemend en geniet vooral van alles wat er in mijn leven gebeurt. Ik kan nu ook zeker zeggen dat het heel goed met me gaat. En natuurlijk heb ik ook weleens een dag dat ik minder energie heb, moe ben of gewoon een baaldag heb. Maar hé, ik ben ook gewoon een mens. De meeste dagen bruis is van energie, wat zeg ik, bruis ik van leven.

Leven zonder baan

Zoals jullie weten heb ik mijn baan bij mijn werkgever opgezegd. Het was niet goed meer voor mij om weer terug naar mijn oude plekkie te gaan. Niet omdat ik het verschrikkelijk vond, maar het maakte mij letterlijk en figuurlijk ziek. En mijn werkgever kon niets aan de situatie veranderen. Dus was dit de beste keuze. Maar dit is echt een hele moeilijke keuze voor mij geweest. Juist omdat ik altijd met plezier naar mijn werk ging en de liefste en leukste collega’s had. Maar soms moet je verder en kijken wat het leven je nog meer kan bieden.

Waar een deur sluit, gaat een andere open

Nou geloof me, dat is echt zo. Ik maakte me zorgen over inkomsten en hoe we dat nu zouden gaan doen met de hypotheek en dat soort dingen. Maar in de tussentijd gebeurde er iets met mijn blog. Mijn lezers, jij dus, kwamen vaker terug om een bepaald artikel te lezen, nieuwe lezers die mijn blog ontdekten, google die mijn blog steeds hoger in de zoekresultaten zet en meer van dit soort dingen. Hierdoor begonnen bedrijven mijn blog ook te vinden, waardoor ik steeds vaker werd benaderd voor een samenwerking. En toen wist ik het; mijn blog is mijn passie. Hier wil ik voor de volle 100% voor gaan. Ik maak van mijn hobby mijn werk!

Aan de slag als ZZP’er

En dus mag ik mezelf sinds kort ZZP’er of zelfstandig ondernemer noemen. Mijn blog, mijn plekje op het internet waar ik van me af schrijf over van alles en nog wat. Mijn blog heeft nooit als werk gevoeld en dat terwijl ik er heel veel uurtjes insteek. En nu is mijn blog mijn werk. Bizar! Ik blijf het zo bijzonder vinden. En ook nu terwijl ik deze letters type, verschijnt er een glimlach op mijn gezicht. Ik doe nu iedere dag wat ik het leukste vind; bloggen! En natuurlijk is het meer dan dat, want er komt ook administratie bij en mailtjes beantwoorden en ga zo maar door. Maar echt, de dagen vliegen voorbij. En na een drukke werkdag, bruis ik nog steeds van de energie.

Meer tijd voor mijn gezin

Doordat ik nu thuis werk en mijn eigen uren kan indelen, heb ik veel meer tijd voor mijn gezin. De meiden gaan niet meer naar de BSO en zijn iedere middag dus gewoon lekker bij mij. En wat is dat heerlijk. Tijdens mijn burn out besefte ik hoe erg ik mijn meiden altijd miste als ik aan het werk was. En het ontbrak me na het werk altijd aan energie om echt met ze bezig te zijn. Nu kan ik alle tijd en aandacht aan ze besteden. En Alex heeft op woensdag nog gewoon zijn papadag dus dan zit ik op zolder lekker te werken.

Ontspannen en genieten

En dan heb ik natuurlijk ook nog mijn momenten van ontspanning. Of dat nu lunchen met een vriendin is, even de stad in om te shoppen, yoga, Netflixen of gewoon een uur in bad liggen, ik doe het gewoon. Want wat ik zeker heb geleerd is dat ik ook belangrijk ben en dat ik lief voor mezelf moet zijn. Niet mezelf steeds op de laatste plek zetten en denken dat komt wel. Want nee, dat komt niet. Ik leef nu en nu is dus het moment om ervan te genieten. Nu is het moment om mezelf op de eerste plek te zetten. En juist ook door die dingen te doen waar je blij van wordt, komt er steeds meer energie bij.

Hoe gaat het met mij na de burn out?

Dus als ik antwoord moet geven op de vraag: Hoe gaat het met mij na de burn out? Dan kan ik volmondig zeggen: GOED! Beter dan goed. En dat gevoel ga ik vasthouden en niet meer loslaten. Ja ook als het even tegenzit, want weet je? Er gebeuren altijd wel dingen die niet positief zijn en uiteindelijk is het maar net hoe ik besluit ermee om te gaan. En soms gebeuren er dingen die je niet in de hand hebt, daar kan je dan heel hard tegen vechten of accepteren dat het zo is. Loslaten dus. Meestal komt het altijd wel weer goed. Soms vanzelf en soms moet je er heel hard voor werken…..

Deel op:

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ontvang leuke updates

Schrijf je in voor mijn Feel Good Nieuwsbrief

Ontvang als eerst de dikste aanbiedingen, leuke tips en nog veel meer!

Wacht!

Schrijf je in voor mijn Feel Good Nieuwsbrief zodat jij altijd de eerste bent die op de hoogte is van de leukste nieuwtjes en aanbiedingen!