Griezelige traktatie voor de basisschool

Vorige week gingen mijn meiden voor de laatste keer naar de BSO. En bij een afscheid hoort een lekkere traktatie. Omdat het vorige week Halloween was, wilden de meiden een griezelige traktatie. Jenna wilde vleermuizen/vampiers en dus ging ik aan de slag!

Wat heb je nodig

  • lege wc-rollen en/of lege keukenrollen
  • zwart papier (Dun papier is prima, ik kocht knutselpapier van de Action)
  • rood en groen papier (komen uit hetzelfde pakketje knutselpapier als het zwarte papier)
  • wat dikker papier voor de bodem (kleur is niet belangrijk)
  • pen met witte inkt
  • potlood
  • schaar
  • lijm (ook van de Action)

Alles op maat knippen

De wc-rollen heb ik in tweeën geknipt en de keukenrollen in drieën. Ik had 17 traktaties nodig (waar ben ik aan begonnen!?). Gelukkig ben ik al een tijdje bezig om lege wc rolletjes en lege keukenrollen sparen. Altijd handig voor knutselprojecten. Toen ik voldoende rolletjes had geknipt, heb ik van het dikkere papier vierkantjes geknipt en aan de onderkant van de rolletjes geplakt. Even laten drogen en het papier rondom inknippen en dan vastplakken aan het lege rolletje.

Griezelige traktatie

Het lijfje

Toen heb ik stroken zwart papier uitgeknipt. Omdat niet elk rolletje even lang was, heb ik het papier wat breder geknipt en het overschot, nadat het op het rolletje zat, eraf geknipt. Ik heb het begin met plakband aan het rolletje geplakt en toen met lijm rondom vastgeplakt. Aan de bovenkant dus het overschot wat korter geknipt, maar niet te kort want je moet het inknippen, naar binnen vouwen en vastplakken. Ik heb voor de zekerheid nog een plakbandje gebruikt toen het zwarte papier rondom het rolletje zat. Gewoon om er zeker van te zijn dat het lijfje niet los zou schieten. En dan is je basis klaar!

De vleugels

Toen heb ik een mal getekend voor de vleugels en deze uitgeknipt. De mal heb ik gebruikt om 17 vleugels te tekenen en die vervolgens uitgeknipt. In het midden van de vleugels heb ik van boven naar beneden wat lijm gesmeerd en deze aan de achterkant (op de plek van het plakbandje) van de zwarte basis geplakt.

Griezelige traktatie

Ogen en tanden

Toen waren de ogen en tanden aan de beurt. Ik had bij de eerste paar vleermuizen ook oortjes gemaakt, maar ach die details daar letten kinderen toch niet op. Dus later niet meer gedaan. Ik heb met rood en groen papier een ovale puntige vorm geknipt voor de ogen. Met zwart vervolgens rondjes voor op de gekleurde ogen en met een witte pen een schaduw effect getekend. De oogjes laten drogen en toen op het lijfje geplakt.

Voor de tandjes heb ik langwerpige driehoekjes geknipt. Dat was een gepriegel kan ik je zeggen! Maar het effect is heel leuk. Toen de tandjes opgeplakt waren heb ik met de witte pen nog een mondje getekend.

Strooigoed

Als traktatie wilde Jenna strooigoed. Normaal ben ik wat meer van de gezonde traktaties en juist daarom vond ik het geen probleem dat ze nu iets ongezonds wilde. Dus heb ik boterhamzakjes in de rolletjes gepropt en een klein handje strooigoed erbij gedaan. Toen een los knoopje in het zakje gemaakt en het zakje afgeknipt. En klaar is Truus….eh….Kees! Het is handig om een dag of twee van te voren te beginnen, dan kan je rustig aan doen en elke keer een beetje knippen en plakken. Maar ook in een avondje is de traktatie zo gemaakt.

Griezelige traktatie voor de basisschool

De griezelige traktatie was een groot succes. De kinderen vonden het strooigoed natuurlijk erg lekker, maar de vleermuis vonden ze misschien nog wel leuker. Want toen Alex de kinderen van de BSO op ging halen waren de meeste kinderen met hun vleermuis aan het spelen. En de vleermuizen gingen mee naar huis. Superleuk!

Dit is trouwens ook een leuk om op een regenachtige woensdagmiddag samen met je kind(eren) te knutselen.

Wil je toch een minder enge afscheidstraktatie maken? Kijk dan even hier.

Griezelige traktatie

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.