fbpx

Het thema van mijn bulletjournal in november

Het thema van mijn bulletjournal in november

Het einde van de maand nadert dus tijd om mijn bulletjournal klaar te maken voor november. Ik gebruik mijn bulletjournal nog steeds dagelijks. En heel eerlijk, ik kan niet meer zonder. Het geeft mij heel veel rust dat ik één boekje heb waar ik alles in kwijt kan. Zo tegen het einde van de maand als ik de nieuwe maand erin zet, is dat ook echt een momentje voor mezelf en mijn creativiteit. Ik kan hier een beetje oefenen met het handletteren en lekker tekenen. Heerlijk! Vandaag laat ik jullie zien wat het thema van mijn bulletjournal in november is.

Het thema van mijn bulletjournal in november

Rustig thema

Vorige maand had ik best een druk en kleurrijk thema. Daarom besloot ik om deze maand voor een rustiger thema te gaan. Nog steeds het thema herfst, want ja het is nog steeds herfst. Maar wel een stuk rustiger en strakker. Weer eens helemaal anders. Dit keer heb ik geen doodles gebruikt. Ik heb naar mijn thema van vorige maand gekeken en het daarop gebaseerd. Ook heb ik nieuwe pennen gekocht en dat helpt ook wel, moet ik zeggen. Ik had de artist pennen van Faber-Castell al en heb er nu ook een penseelpen van Sigma bij. Heel fijn om goede pennen te hebben. En ik heb alles ingekleurd met potlood zodat het allemaal wat zachter van kleur is.

Het thema van mijn bulletjournal in november

Maandoverzicht en weekoverzicht

Het maand- en weekoverzicht zijn eigenlijk alleen in opmaak veranderd. Ik vind het fijn om de afspraken die ik al heb in mijn maandoverzicht in te vullen. Maar bijvoorbeeld ook verjaardagen. En het weekoverzicht gebruik ik voor mijn afspraken en to do lijst. Lekker overzichtelijk en heel rustgevend. Ik hoef niks meer te onthouden en daarom een lekker leeg hoofd om bijvoorbeeld creatief bezig te zijn met mijn kinderen of lekker te schrijven voor mijn blog. Ik schrijf nog steeds twee dagen per pagina en alleen de vrijdag, zaterdag en zondag staan op één pagina. Maar dat zijn ook de dagen waarin ik zo min mogelijk probeer te plannen 😉

Het thema van mijn bulletjournal in november

Afvallen, gewoontes en gewicht

Hier heb ik wel een paar aanpassingen gedaan. Bij mijn gewicht hou ik alleen nog mijn gewicht en BMI bij (mijn BMI moet echt naar een gezond BMI). Voorheen had ik daar ook vetpercentage en meer van dat soort dingen bij staan. Maar ik merkte dat ik alleen mijn gewicht invulde. Bij mijn goede gewoontes (die ik nog niet uit mezelf doe, maar wat ik wel uit mezelf moet gaan doen) heb ik niks aangepast. Dit werkt prima zoals het was. Ik heb wel humeur op dezelfde pagina gezet als de andere twee. Ik wil namelijk voor mezelf nagaan of de goede gewoontes en mijn gewicht een effect hebben op mijn humeur.

Het thema van mijn bulletjournal in november

Quotes

Het is ook leuk om motiverende quotes je bulletjournal te noteren. Ik heb onder het stukje afvallen, gewoontes en gewicht een gezegde geschreven. Hij is nog een beetje saai, dus ik ga er nog iets omheen tekenen. Ik weet nog niet wat. Maar zodra ik iets heb dan deel ik dat met jullie op Facebook en Instagram. Vergeet me daarom niet te volgen op social media 😉 Ik heb voor de tekst “LEEF” een Sharpie pen gebruikt. Een hele fijne pen om mee in te kleuren, maar drukte helaas door op het dunne papier van mijn bulletjournal.

Blogpagina’s

Dan heb ik nog twee pagina’s die ik gebruik voor mijn blog. Als ik een idee heb voor een onderwerp om over te schrijven, dan noteer ik dit bij “Blogideeën” en als ik inkomsten en uitgaven heb dan noteer ik dit bij, hoe kan het ook anders, “Inkomsten & Uitgaven”. Zo heb ik alles bij elkaar in één overzicht en als er nog ergens een factuur openstaat dan weet ik dat meteen. Heel handig dus. Op de foto zie je duidelijk dat de tekst “LEEF” is doorgedrukt op de pagina “Blogideeën”Ach, volgende keer beter.

Het thema van mijn bulletjournal in november

Dankbaar en Hersenspinsels

En dan zijn de volgende twee pagina’s voor alles waar ik dankbaar voor ben en mijn hersenspinsels. Er is iedere dag namelijk wel iets (vaak meerdere dingen) om dankbaar voor te zijn. Wist jij dat als je iedere dag je dankbaarheid opschrijft, dit zorgt dat jij je gelukkiger voelt? Logisch eigenlijk want door dankbaar te zijn kijk je naar de dingen die wél goed gaan in je leven in plaats van wat er niet goed gaat. Aanrader dus! En dan nog de hersenspinsels. Hier noteer ik van alles wat er in me opkomt wat ik nergens anders in mijn bulletjournal kwijt kan. Dat kan dus echt van alles zijn; van een knutselidee om met de kinderen te doen of iets wat ik gelezen heb en nog na wil lezen. Van alles dus!

Het thema van mijn bulletjournal in november

Het thema van mijn bulletjournal in november

Ik ben heel erg blij met mijn thema van deze maand. Volgende maand zal denk ik in het teken van Sinterklaas of kerst en oud & nieuw staan. Ik ga nog bedenken hoe ik dat ga insteken. Maar daar ga ik me nu nog niet druk om maken. Vrijdag met de kinderen Halloween vieren en op 30 oktober met mijn gezin mijn verjaardag vieren. En dan is oktober alweer bijna voorbij en gaan we genieten van november.

Heb jij al een bulletjournal? Heb jij dan ook iedere maand een ander thema? 

 

 

Deel op:

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ontvang leuke updates

Schrijf je in voor mijn Feel Good Nieuwsbrief

Ontvang als eerst de dikste aanbiedingen, leuke tips en nog veel meer!

Wacht!

Schrijf je in voor mijn Feel Good Nieuwsbrief zodat jij altijd de eerste bent die op de hoogte is van de leukste nieuwtjes en aanbiedingen!