De eerste sneeuwpret is een feit! En nu kan ik er ook van genieten

Hebben jij zondag ook zo genoten van de sneeuw? Of vind jij het helemaal niks? Ik als echt zomermens, sla de herfst en winter ook het liefst over. Maar als het dan sneeuwt en je langzaam alles steeds witter ziet worden, verandert er iets in mij. Het blijft toch een betoverend gezichtt; de straten die wit zijn, de bomen die wit zijn. En met een kerstmuziekje op, krijg je dat echte kerstgevoel. De eerste sneeuwpret is een feit en ik hoop dat we nog veel meer van dit soort dagen krijgen.

de eerste sneeuwpret is een feit

Drama in het verkeer

Eerlijk is eerlijk, toen ik nog de deur uit moest voor mijn werk was ik echt niet blij met dit weer. Ik had bij mijn werkgever gelukkig de mogelijkheid om thuis te werken. Dit deed ik in de winter dan ook vaker dan normaal. Ik vind het echt niks om met sneeuw en gladheid de weg op te gaan. Al vind ik mezelf echt wel een goede chauffeur, maar met gladheid ben ik ineens heel angstig. Ik denk dat dit komt doordat ik toen ik zwanger was van Marley een keer richting Delft reed en het ook gesneeuwd had. Mijn auto deed niet wat ik wilde, ik kreeg haar niet onder controle. Ik bleef wegglijden. Ik ben niet bangig aangelegd, maar toen poepte ik echt zeven kleuren.

de eerste sneeuwpret is een feit

Geen stress maar genieten

Maar nu ik voor mijn werk in principe de deur niet uit hoef, geniet ik volop van het mooie winterse weer. Misschien komt het ook omdat ik nu veel minder gestresst ben. Ik geniet sowieso veel meer van alles wat er om me heen gebeurt. Een jaar geleden was ik zo bezig met overleven. De dag door zien te komen. Zorgen dat mijn kinderen schoon waren, schone kleren aan hadden, te eten en te drinken kregen en dan maar hopen dat de dag snel voorbij was zodat ik mijn bed in kon. En nu? Nu is het natuurlijk nog steeds belangrijk dat mijn kinderen schoon en gevoed zijn, maar ik leef in plaats van te overleven.

de eerste sneeuwpret is een feit

Genieten met een hoofdletter G

En als er op zondag dan een pak sneeuw ligt, dan geniet ik volop. Helaas moest manlief werken, maar opa en oma zijn in Nederland en op zag opa voor het eerst in zijn leven sneeuw. We hebben een rondje met de slee gelopen en in plaats van mopperen dat het veel te zwaar is met twee kinderen op een slee, liep ik er relaxed bij. Ik keek mijn ogen uit. Het was zo mooi allemaal! De witte straten, de verse sneeuw die onder mijn laarzen kraakte. Dit was echt genieten met een hoofdletter G.

de eerste sneeuwpret is een feit

Alle clichés waren aanwezig

Natuurlijk werden alle clichés uit de kast getrokken. Want naast het sleetje rijden, hebben we natuurlijk ook een sneeuwpop gemaakt en veranderden de meiden in sneeuwengeltjes. En springen op een trampoline met sneeuw is ook echt iets wat je een keer moet doen. Ik heb de grootste lol gehad met de meiden. En ook opa en oma konden niet stoppen met lachen. En waar ik een jaar geleden zou hopen dat het snel klaar zou zijn met die sneeuw, hoop ik nu dat het nog even blijft sneeuwen. Vandaag staken de leerkrachten dus is er geen school. En na de sneeuw van gister, betekent dit vandaag nog meer sneeuwpret!

de eerste sneeuwpret is een feit

Warme chocolademelk met slagroom

En er is niets zo lekker als na al die sneeuwpret in een warm bad of onder een warme douche stappen en weer op temperatuur komen. Je lichaam dat begint te tintelen en langzaamaan weer warm wordt. Om vervolgens op de bank te ploffen met een grote beker warme chocolademelk of eigenlijk moet ik zeggen Chocomelk want dat is toch de lekkerste. Voor de meiden natuurlijk met slagroom en ik ben nog steeds met aan het strijden tegen de kilo’s dus ik drink mijn hot coco wel zonder. En dan zie je die vermoeide bekkies met rode wangen. Dan kan je als moeder toch alleen maar genieten en jezelf gelukkig prijzen….

Hebben jullie ook zo genoten van de eerste sneeuw? Is dat voor jou ook sneeuwpret of eerder sneeuwellende?

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.