fbpx
Zoek
Sluit dit zoekvak.

Vier dingen die ik leuk vind aan de herfst

Vier dingen die ik leuk vind aan de herfst

Vandaag is het dan echt zover. De herfst is begonnen. Voor mijn gevoel is het al heel lang herfst. Zelfs die paar mooie dagen veranderen dat niet. Herfst. Waar was de zomer? Maar goed. Eigenlijk zou de herfst mijn seizoen moeten zijn. Ik ben immers in de herfst geboren. En ondanks dat ik een zomermens ben, vind ik de herfst stiekem ook wel heel erg leuk. Oké, behalve die ellendige regen. Goed voor de plantjes, ja dag hoor die planten verzuipen onderhand. Hopelijk komen er ook nog wat zonnige dagen. En eigenlijk is die regen het enige wat ik niet leuk vind aan de herfst. De vier dingen die ik leuk vind aan de herfst lees je hieronder.

Prachtige kleuren

De wereld verandert in de herfst in een schilderij. Echt zo mooi. Kijk eens om je heen en kijk naar al die verschillende kleuren die de bladeren hebben. Van geel tot rood en van oranje tot bruin. En dat dan in verschillende kleurtinten. Ik kan daar echt van genieten. Prachtig! Er gaat niets boven een lange boswandeling of een wandeling door het park en je ogen uitkijken. Naast die prachtige kleuren die je ziet als je omhoog kijkt, is het ook leuk om naar beneden te kijken. Zie je al die verschillende paddestoelen? Ook zo mooi. En met kinderen is het leuk als je ze laat zoeken naar kabouters, want tja die wonen in die paddestoelen. Echt geloof me, je hebt de grootste lol met je kinderen.

Haal de herfst in huis

En als je dan toch met je kinderen buiten bent, zoek dan gelijk naar mooie bladeren, eikels, kastanjes en nog meer van dat. Laat de kinderen een tasje of emmertje meenemen naar het bos en die kan dan gevuld worden. Leuk om thuis mooie knutsels, tekeningen en schilderijen te maken. Maar ook leuk om een leuk en gezellig herfsthoekje in huis te maken. Natuurlijk samen met de kinderen, want die vinden het geweldig om te helpen. De herfst vind ik het leukste seizoen om knutsels te maken. Sowieso moet je wel want als het plenst ga je niet buiten spelen. Maar je kan ook zoveel kanten op. Je kan iets met de gevonden bladeren knutselen of schilderen. Je kan leuke Halloween knutsels maken. Leuk voor in je herfsthoekje.

Cocoonen

En wat ik vooral heerlijk vind aan dit jaargetijde is cocoonen. Op de bank onder een dekentje, kaarsjes aan en series kijken. En natuurlijk in de tussentijd verder met het haken van mijn deken. Of een goed boek lezen, of gewoon een tijdschrift. Uiteraard onder het genot van een kop dampende thee. Ik heb de Pickwick Autumn Storm met appel en kaneel al geproefd en hij is heerlijk! Maar een glas rode wijn is natuurlijk ook niet verkeerd als het buiten stormt. Ik vind het in de herfst in ieder geval echt heerlijk om de hele avond op de bank te hangen en gewoon even lekker helemaal niks.

Halloween

Wij zijn echt liefhebbers van Halloween. De meiden vinden het geweldig maar papa en mama vinden het ook erg leuk. Ons huis wordt ook versierd met spinnen, pompoenen en ga zo maar door. En hier in Zoetermeer heb je met Halloween ieder jaar een kinderoptocht. Uiteraard lopen er dan allemaal kleine heksjes en monsters rond. Ze mogen dan bij de winkels langs voor trick-or-treat. En dat is natuurlijk superleuk voor die guppen. Verkleed én snoep krijgen. Onze kinderen vinden het echt heel leuk om te doen. Er komt een tijd dat ze dit soort dingen niet meer leuk vinden dus genieten wij als papa en mama echt van deze momenten.

Vier dingen die ik leuk vind aan de herfst

Dus ja, ik baal dat het nu alweer herfst is. Maar als ik me eenmaal aan overgeef aan de herfst dan kan ik echt wel genieten van de herfst. De gezelligheid, appeltaart met slagroom, kopjes thee en kaarsjes. Veel meer dan vier dingen die ik leuk vind aan de herfst. Kom maar op met de herfst. Ik ben er klaar voor!

Wat is jouw favoriete jaargetijde? 

Deel op:

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ontvang leuke updates

Schrijf je in voor mijn Feel Good Nieuwsbrief

Ontvang als eerst de dikste aanbiedingen, leuke tips en nog veel meer!

Wacht!

Schrijf je in voor mijn Feel Good Nieuwsbrief zodat jij altijd de eerste bent die op de hoogte is van de leukste nieuwtjes en aanbiedingen!