fbpx
Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Doe jij mee met de Cosy Woondeken CAL 2017?

Doe jij mee met de Cosy Woondeken CAL 2017

Mensen die niet haken hebben geen flauw idee waar ik het over heb. Mensen die wel haken, weten waarschijnlijk wel wat een CAL is. Een CAL is een Crochet Along. Met andere woorden: met heel veel mensen tegelijk een creatie haken. Vandaag start deze CAL en ik kan niet wachten! Doe jij mee met de Cosy Woondeken CAL 2017?

Hoe ik begonnen ben met haken

Mensen die mij kennen weten dat ik tegen het einde van mijn eerste zwangerschap ben begonnen met haken en breien. Ik heb geen rust in mijn kont en door te haken (of breien) was ik bezig terwijl ik wel met mijn dikke buik rustte. Ideaal dus. In de tussentijd heb ik al meerdere creaties gemaakt. Van sjaals en mutsen tot poncho’s en omslagdoeken. Maar ik heb ook de kat uit de film Coraline gehaakt. Lekker kneuterig en oh zo leuk. En als je lekker creatief bezig wilt zijn dan is dit echt leuk om te doen. Je kan eigenlijk alles maken wat je wilt.

Haken is niet moeilijk

Haken  is echt heel leuk om te doen en helemaal niet moeilijk. Youtube was in het begin mijn beste vriend. Mijn favoriete kanaal is van Vonnes Creaties. Zij legt heel duidelijk en makkelijk uit hoe een bepaalde steek moet. En lekker in het Nederlands dus echt ideaal! Maar er zijn genoeg filmpjes op Youtube te vinden waar alle verschillende steken worden uitgelegd. Ik heb een Haakbijbel, hierin staan alle steken plus uitleg. Zo kan ik altijd iets nieuws uitproberen. Ik ben nu bijvoorbeeld met een muts voor Jenna bezig en hier heb ik de ananassteek gebruikt.

Maar wat is nu een CAL

CAL staat voor Crochet Along. Je haakt dan met meerdere mensen een creatie. In dit geval een woondeken. In de beschrijving van de CAL wordt aangegeven welke garens en haaknaalden er gebruikt moeten worden. De deken wordt in acht delen gehaakt. Iedere twee week wordt er door de twee bedenkers, Jolanda en Naomi, een patroon vrijgegeven. Je hebt dus twee weken de tijd om dit te haken voordat je aan het volgende vierkant kan beginnen. Vrijdag 15 september (vandaag dus) komt het eerste deel uit. En het laatste deel komt op 22 december uit. Voor de kerst heb je dan een prachtige mooie woondeken gehaakt.

Facebookgroep

En omdat je de deken dus niet alleen haakt, kan je terecht op de Facebookgroep Haakplein. Hier kan je heel veel informatie vinden en met allerlei vragen terecht. Bijvoorbeeld welk alternatief garen er gebruikt kan worden. Of als je niet uit een bepaalde steek komt. Echt heel leuk dus om dit met zijn ‘allen’ te doen. Ik vind het dan ook altijd leuk om ieders creaties te zien. Er zijn standaard gatenpakket samengesteld, maar heel veel mensen hebben hun eigen kleurencombi’s gemaakt.

Garenpakket of eigen keuze

Ik heb ook ander garen gebruikt. Zal even wennen worden, want ik haak het liefst met katoen en ik heb garen uitgekozen dat 100% acryl is. Ik heb garen van Stylecraft en heb dit online besteld. Ik hoop dat het op tijd binnen is. Al heb ik twee weken de tijd dus dat zal wel goed komen. Ik heb gekozen voor groentinten omdat ik ook mintgroene accessoires in huis heb. Wel leuk om dan een lekkere deken in dezelfde kleuren te hebben  als het straks weer wat kouder wordt. Heerlijk, kaarsjes aan en met een dekentje op de bank. De tijd van het cocoonen komt er weer aan!

Doe jij mee met de Cosy Woondeken CAL 2017?

Wil je meedoen met de Cosy woondeken CAL 2017? De beschrijvingen zijn gratis te downloaden op het blog van Jolanda, Haakplein en op de Facebookgroep Haakplein. Ik heb er heel veel zin in. En ik ben zo benieuwd naar het uiteindelijke eindresultaat. Maar daarvoor moet ik nog wel wat geduld hebben.

Laat je me weten of je meedoet? Leuk om elkaars creaties dan te delen!!

Bron Foto: Home | Happy Crafts

Deel op:

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ontvang leuke updates

Schrijf je in voor mijn Feel Good Nieuwsbrief

Ontvang als eerst handige tips, leuke aanbiedingen en nog veel meer!

Wacht!

Schrijf je in voor mijn Feel Good Nieuwsbrief zodat jij altijd als eerste op de hoogte bent van de leukste nieuwtjes en aanbiedingen!