fbpx
Zoek
Sluit dit zoekvak.

De was, mijn hobby is het niet

De was mijn hobby is het niet

De was. Er komt nooit een einde aan de was. Iets wat iedere moeder wel herkent, denk ik. Je hebt alle was weggewerkt en alle wasmanden zijn leeg. Een heerlijk gevoel. Ik zou bijna zeggen het beste gevoel dat er is. Maar zodra je je kont keert, ligt er alweer iets in één van de wasmanden. Grrrr. De was, mijn hobby is het niet. Ik vind de was doen echt vreselijk. Maar ja, het moet gebeuren. En als ik iets moet doen wat ik niet leuk vind en het moet toch echt gebeuren, probeer ik het mezelf zo makkelijk mogelijk te maken. 

De was sorteren

Dit is toch gewoon echt een *#%@& klus! Echt, er is niets zo saai en vervelend al de was sorteren. En helemaal als je er gauw een wasje in wil gooien. Tijdens mijn burn out kon ik er echt niet meer tegen. Dus heb ik het opgelost door in mijn washok vier wasmanden neer te zetten. Voor ieder type was een wasmand. Dus een mand voor handdoeken en beddengoed oftewel de 90-en-60-graden-was, een wasmand voor de bonte was oftewel kleur, een mand voor witte was en tenslotte een mand voor donkere was. Het zijn eigenlijk niet eens echte wasmanden, maar kunststof wasteilen. Ieder in een ander kleurtje.

Maar echt dit werkt zo goed. Als ik de vieze was naar zolder breng dan sorteer ik het en gooi alles al in de juiste teil. Ook manlief en dochters zijn goed opgevoed door mij en weten wat ze in welke teil moeten gooien (gaat nog niet altijd goed, maar hé ze doen hun best ;-)). En als ik dan een was ga draaien dan hoef ik niets meer te sorteren maar doe alles van een teil in de wasmachine. En dat scheelt me heel veel tijd. Ideaal dus!

Bergen was

Ik heb de hele tijd geen wasmand of iets dergelijks op de 1e verdieping gehad. Als de meiden ’s avonds hun kleren uitdeden dan legden ze hun kleren op de trap zodat degene die naar zolder gaat, dit meteen mee kon nemen. Vervelende was dat manlief ook stapelde en eigenlijk was ik degene die de was naar zolder bracht. En geloof me, dat was soms best een aardige berg. En dat was ik helemaal zat. Dus heb ik in de badkamer een waszak neergezet. Dat staat toch wat opgeruimder dan zo’n berg vieze kleding op de trap.

Volle wasmanden

Alleen ben ik nog niet helemaal tevreden, want die waszak die stort steeds in elkaar. Ik ben daarom op zoek gegaan naar een mooie wasmand. Het was een lastige keuze maar uiteindelijk heb ik een mooie uitgezocht. Het mooie aan een wasmand in de badkamer is dat ik niet meer alle kamers door moet op zoek naar vieze kleding. Alles ligt netjes in de mand en iedere avond leeg ik de wasmand en sorteer dan alles in de wasteilen op zolder.

Drogen en strijken

Op zolder heb ik een droogrek waar ik shirts en broeken aan hang. Niet alles kan in de droger helaas. En sinds kort heb ik ook een kledingrek in mijn washok staan. Hier kunnen alle jurkjes, bloesjes, vesten en alles wat nog meer op een hanger moet drogen op gehangen worden. Vaak hoef ik het dan ook niet meer te strijken en kan het zo de kast in. Perfect, want strijken is ook niet echt mijn hobby. Ik neem me altijd voor om de strijk bij te houden, maar op de één of andere manier krijg ik het altijd voor elkaar dat ik twee volle manden met strijk op zolder heb staan. Oeps! Ik heb toevallig net alles weggestreken, nu maar eens proberen om het echt bij te houden. Moet kunnen toch. Ja toch?

De was, mijn hobby is het niet

Het zal mijn hobby ook nooit worden. En toch ben ik mijn hele leven nog bezig met de was, ben ik bang. Dus ja dan kan je het jezelf maar het beste zo makkelijk mogelijk maken. Toch?! En gelukkig kan ik terecht bij Oma Weet Raad als ik weer eens een vlek in een kledingstuk heb die ik er niet uit krijg.

Vind jij de was ook zo’n rotklusje? Of vind jij het helemaal niet erg om de was te doen? 

Dit artikel is een editorial. Dit betekent dat ik betaald heb gekregen om over dit onderwerp te schrijven. Dit verandert mijn mening niet. Als ik positief ben over dit onderwerp zeg ik dit, maar ook als dit negatief is.

Deel op:

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ontvang leuke updates

Schrijf je in voor mijn Feel Good Nieuwsbrief

Ontvang als eerst de dikste aanbiedingen, leuke tips en nog veel meer!

Wacht!

Schrijf je in voor mijn Feel Good Nieuwsbrief zodat jij altijd de eerste bent die op de hoogte is van de leukste nieuwtjes en aanbiedingen!