fbpx
Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Waarom ligt er toch altijd een berg strijkgoed?

waarom ligt er toch altijd een berg strijkgoed

Strijken. De meeste mensen hebben er een hekel aan. En de meeste mensen die ik ken strijken nooit. Ze hebben niet eens een strijkijzer of strijkplank. Ik heb geen hekel aan strijken. Alleen laat ik het strijkgoed zo oplopen dat ik er totaal geen zin in heb. Iedere keer weer neem ik me voor om iedere dag een beetje te strijken, maar toch laat ik de mand met strijkgoed vollopen en overlopen. Er moet hier verandering in komen, want als ik het bij zou houden dan is het een klusje van niks. Waarom ligt er toch altijd een berg strijkgoed op mij te wachten?

Strijken = Tijdrovend

Toen mijn moeder bij ons thuis was heb ik de strijk aan haar uitbesteed. Zij vindt het ook niet erg om te doen en helpt altijd graag als ze bij ons is. Maar nu zij weer terug naar Mauritius is, zal ik zelf weer moeten strijken. Het mag alleen niet ten koste van mijn werktijd gaan. Maar ik wil ook niet dat het zich opstapelt. Ik zal dus wel aan de bak moeten en hier iets op moeten bedenken. Strijken is namelijk best tijdrovend als je één of twee wasmanden vol met strijk hebt. Zo zonde van de tijd. Die tijd besteed ik liever aan mijn gezin!

waarom ligt er toch altijd een berg strijkgoed

Van beddengoed tot handdoeken

Vroeger streek ik alles, van beddengoed tot handdoeken. Maar toen Marley geboren was, ben ik daar mee gestopt. Volgens mij was ik toen niet helemaal goed bij m’n hoofd (soms nog niet hoor haha). Ik strijk nu echt alleen broeken, rokken, jurken en shirts. En alleen als er kreukels in zitten. Maar ook Alex zijn werkkleding. En als ik iets een crime vind om te strijken dan zijn het wel overhemden. Gelukkig draagt Alex als hij thuis is alleen t-shirts en truien. Maar als we uitgaan dan heeft hij meestal wel een overhemd aan. Ik vind dat toch sexier dan een shirt en waarom zou alleen ik me optutten als we datenight hebben. Hij mag zich ook optutten. En na ons uitje beland dat overhemd in de was en moet ik als het overhemd gewassen is, het toch weer strijken.

Overhemden zijn een drama

Nu ben ik erachter gekomen dat er strijkvrije overhemden zijn. Hoe ideaal is dat! En dan denk je natuurlijk: “die zien er niet uit!”. Nou daar is niks van waar. Er is zoveel keuze aan strijkvrije overhemden; verschillende maten, kleuren, motieven, lange mouw of korte mouw en pasvorm. Ik vind een getailleerd overhemd altijd mooi en sexy. Dan nog een mooie broek eronder, flashy schoenen en dan mag mijn vriendje met me mee op stap. Bij Hemd voor Hem is er keuze genoeg aan strijkvrije en strijkvriendelijke overhemden. En als je het niet erg vindt om te strijken, zijn er ook nog de gewone overhemden die gestreken moeten worden. Alex zijn volgende overhemd wordt zeker een overhemd dat strijkvrij is 😉

waarom ligt er toch altijd een berg strijkgoed

Waarom ligt er toch altijd een berg strijkgoed?

Maar in de tussentijd ligt er nog genoeg andere strijk. Waarom ligt er toch altijd een berg strijkgoed op mij te wachten? Dan heb ik op zondag alles weggestreken en op woensdag puilt die mand alweer uit! Ik heb daarom maar een systeem bedacht. Ik weet dat ik in de avond geen zin heb om te strijken. En als ik alles opspaar voor het weekend dan is dat echt teveel (je wil niet weten hoeveel was ik wekelijks heb). Dus moet ik ieder dag een beetje strijken.

Ieder dag een kwartiertje

Ik plan iedere dag een kwartiertje in. Voor of na mijn lunchpauze. Dit noteer ik ook in mijn bullet journal, zodat ik het niet vergeet. Ik heb afgelopen jaar al een stoomgenerator gekocht. Het was even een investering maar het is het zo waard. Het strijken gaat zoveel sneller. In een kwartier kan ik dan ook echt veel wegwerken. En als ik dit iedere dag doe dan zal mijn mand met strijkgoed nooit meer vollopen en hoeven we niet in die berg naar kledingstukken te zoeken. Zelfs in het weekend hoef ik dan maar een kwartiertje te strijken. En dan heb ik de rest van de dag om lekker met de kinderen bezig te zijn.

Het mezelf zo makkelijk mogelijk maken

Dit wordt gewoon ook één van mijn goede voornemens of doelen voor 2018; het mezelf zo makkelijk mogelijk maken in het huishouden. Ik wil altijd dat alles schoon en opgeruimd is, maar ik vind het ook zonde van mijn tijd om er teveel tijd aan te besteden. Dus bedenk ik allerlei handige systemen om het mezelf zo makkelijk mogelijk te maken. Want ik doe liever iedere dag een beetje in plaats van heel veel in één keer. Ik heb ook zo’n systeem voor het schoonmaken van het huis. Maar daar vertel ik in een andere blog wel meer over 😉

Strijk jij alles of strijk jij nooit? En laat jij de strijk ook altijd zo oplopen of hou jij het goed bij?

Deel op:

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ontvang leuke updates

Schrijf je in voor mijn Feel Good Nieuwsbrief

Ontvang als eerst handige tips, leuke aanbiedingen en nog veel meer!

Wacht!

Schrijf je in voor mijn Feel Good Nieuwsbrief zodat jij altijd als eerste op de hoogte bent van de leukste nieuwtjes en aanbiedingen!