fbpx
Zoek
Sluit dit zoekvak.

Bulletjournal van oktober

Bulletjournal van oktober

De herfst is alweer begonnen. En met het begin van de herfst, komt ook de maand oktober in zicht. En als er een nieuwe maand in aantocht is, betekent mijn bulletjournal klaarmaken oktober. Ik kon dus weer lekker gaan tekenen. Afgelopen maand had ik een thema van AmandaRachLee op Youtube overgenomen. Deze maand heb ik een eigen thema bedacht en ben ik aan de slag gegaan. Daarnaast heb ik ook wat dingen aangepast wat betreft lay out en indeling. Er zijn dingen die ik niet gebruik en dingen die ik juist miste. En voilà, mijn bulletjournal van oktober!

Thema

Ik heb uiteraard voor een herfstthema gekozen. De kleuren voor oktober zijn dus voornamelijk oranje en bruin. Denk aan bladeren, eikeltjes, pompoenen, vogelverschrikkers en dat soort dingen. Ik ben maar gewoon begonnen en best tevreden over het eindresultaat. Als je niet weet wat je moet tekenen, kan je op Pinterest zoeken naar ‘doodles herfst‘ voor ideetjes. Heb ik ook gedaan. Daar heb ik mijn inspiratie vandaan gehaald. En sommige tekeningetjes zijn zo leuk dat ik ze één op één heb overgenomen (moet kunnen). Het is een gezellig thema geworden, al zeg ik het zelf!

Bulletjournal klaar voor oktober

Maandoverzicht en weekoverzicht

Deze blijven absoluut! In het maandoverzicht zet ik nu al dingen die belangrijk zijn en ik niet mag vergeten. De reden dat ik dit doe is omdat ik per week een weekoverzicht/planning maak. Ik vind het niet fijn om al weken van te voren mijn weekoverzicht te maken. Voor mij is het echt een rustmomentje aan het einde van de week.

Welke taken heb ik afgerond en welke schuiven door? Hoe druk heb ik het de aankomende week? Wat moet ik en wat wil ik? En heb ik genoeg rustmomenten voor de komende week? Sinds ik met mijn bulletjournal bezig ben, is het een stuk rustiger in mijn hoofd! Ik hoef niks te onthouden, want alles staat in mijn bulletjournal. En mijn to-do-lijstjes zijn allemaal up to date. Geen dingen die al maanden liggen.

Bulletjournal klaar voor oktober

Aanpassing maandoverzicht

Ik heb het maandoverzicht wel aangepast. Ik had vorige maand een hele week op twee pagina’s. En dat werd toch te rommelig. Ik wil natuurlijk wel het overzicht houden en geen dingen over het hoofd zien. Daarom heb ik nu twee dagen per pagina en de vrijdag, zaterdag en zondag op één pagina. Zo heb ik voldoende ruimte voor mijn taken- en to-do-lijst én eventuele afspraken en dingen die ik moet onthouden.

Toekomstige taken

Daar heb ik ook weer een aparte pagina voor. Ik vind het wel fijn om dingen die ik die maand gedaan wil hebben, daarin te noteren. Dit zijn dingen die niet echt aan een datum verbonden zijn. Bijvoorbeeld het tapijt van trap afhalen. Dat wil ik in oktober gedaan hebben, maar dit hoeft niet op een bepaalde datum. Dit zet ik dan in de algemene toekomstige-taken-lijst. Zo word ik eraan herinnerd dat ik dit gedaan wil hebben en kan ik later een dag of dagen in de maand hiervoor vrijhouden.

Bulletjournal klaar voor oktober

Blogideeën en hersenspinsels

Zijn ook blijvertjes. Iedere keer als ik een onderwerp bedenk waarover ik wil schrijven op mijn blog of op Women’s Glossy noteer ik dat op de pagina ‘Blogideeën’. En alles waar ik die maand niet over heb geschreven en nog wel over wil schrijven, schuif ik door naar de volgende maand. Ik heb altijd wel artikeltje op voorraad. Ik vind het fijn om vooruit te schrijven. En soms heb je ene planning gemaakt en komt er een ander artikel tussendoor omdat er iets actueels speelt. Of omdat een bedrijf mijn benaderd heeft met de vraag of ik over hun product of dienst wil schrijven.

En dan zijn er ook de ‘Hersenspinsels’. Hier staat echt van alles. Van iets wat ik wil maken, bijvoorbeeld een armband of haakprojectie tot een gedichtje of ideeën waar we op vakantie kunnen gaan. Noem het maar en ik noteer het daar.

Gewoontes

Ik ben een beetje een controlfreak (beetje maar hoor). En dus vind ik het fijn om overzichten te hebben. Zo hou ik in mijn gewoontelijst bij of ik iedere dag voldoende water heb gedronken, minimaal 30 minuten heb bewogen, 10.000 stappen heb gezet, rust heb gepakt, mijn vitamines in heb genomen en dat soort dingen. Zo heb ik alles bij elkaar en onder elkaar. Ik heb hierdoor kunnen zien dat ik in september in de weekenden niet echt goed bezig ben. Ik ben dan druk met de meiden bezig waardoor ik vergeet te drinken en bijvoorbeeld vergeet mijn vitamines in te nemen. Dus daar kan ik dan beter op letten.

Bulletjournal klaar voor oktober

Dankbaar

Dan vind ik het belangrijk om dankbaar te zijn. We zijn allemaal geneigd om te klagen en te kijken naar wat er niet goed gaat in ons leven. En dat terwijl we zoveel hebben wat wel goed gaat en waar we wel dankbaar om kunnen zijn. En door daar wat bewuster mee bezig te zijn, ben je een veel gelukkiger mens. Ik ben niet ongelukkig hoor. En juist daarom mag ik wel wat dankbaarder zijn voor alles wat ik heb. En dat gaat dan helemaal niet over spullen, maar wel over de lieve mensen om me heen.

Maar ik ben ook dankbaar als ik me energiek voel. Juist omdat ik maanden als een zombie heb geleefd, is dat iets waar ik heel dankbaar voor ben. Er is zoveel om dankbaar voor te zijn. Iedere avond in bed bedenk ik drie dingen waar ik dankbaar voor ben voor die dag. En soms schrijf ik ze op en soms niet. En overdag kan ik ineens beseffen dat ik ergens dankbaar voor ben en dat noteer ik dan in mijn bulletjournal.

Bulletjournal van oktober

Zo zie je maar dat je een bulletjournal voor zoveel dingen kunt gebruiken. Het is niet alleen maar een agenda en to do lijst. Maar zoveel meer dan dat. Ook een moment van rust en lekker tekenen. Ik kan echt niet meer zonder.

Heb jij al een bulletjournal? Waar gebruik jij hem voor?

Deel op:

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ontvang leuke updates

Schrijf je in voor mijn Feel Good Nieuwsbrief

Ontvang als eerst de dikste aanbiedingen, leuke tips en nog veel meer!

Wacht!

Schrijf je in voor mijn Feel Good Nieuwsbrief zodat jij altijd de eerste bent die op de hoogte is van de leukste nieuwtjes en aanbiedingen!