fbpx
Zoek
Sluit dit zoekvak.

Froggit is een leuk spel voor jong en oud

Froggit

We kregen een heel leuk spel opgestuurd. In deze tijd van thuis zitten was een nieuw spel heel welkom. Wij houden namelijk van spelletjes en zijn dan ook meteen aan de slag gegaan met Froggit. Dit is een leuk en nieuwe spel van SmartGames. Het leuke is dat je dit spel op twee manieren kunt spelen; een makkelijke versie en een moeilijkere versie. Hierdoor is het spel leuk voor jong en oud.

SmartGames

SmartGames zijn vooral bekend van hun leuke en logische denkspellen voor één speler. Elk spel heeft een uniek & innovatief spelmechanisme geschikt voor jong én oud. Hierdoor zijn de spellen met jonge kinderen, maar ook met oudere kinderen te spelen. Naast dat de spellen leuk zijn, zijn ze ook leerzaam. Je moet goed nadenken over welke strategie je hanteert om de ander te slim af te zijn. En nu heeft SmartGames hun eerste multispeler spel uitgebracht: Froggit.

Froggit

Met Froggit moet jij als eerste jouw kikkerfamilie aan de overkant van de vijver krijgen. Maar dat willen de andere spelers natuurlijk ook. Via de waterlelies moet je zorgen dat jouw kikkerfamilie de andere kant van de vijver bereikt zonder dat een andere kikkerfamilie je tegenhoudt. Maar dat is nog niet alles, want er zwemt ook een hele grote vis rond die er ook alles aan doet om te voorkomen dat jouw familie de overkant bereikt.

Spelletjes zijn goed voor de ontwikkeling van je kind en ook jij traint je hersenen door regelmatig met je kind(eren) een spelletje te doen. Froggit is een leuk en leerzaam familiespel waarbij je kinderen leren strategieën te bedenken, vooruit te denken en flexibel te zijn. En natuurlijk leren ze tegen hun verlies te kunnen. Froggit is geschikt voor kinderen vanaf 6 jaar, je speelt het met 2 tot 6 spelers en is verkrijgbaar in verschillende speelgoedwinkels, de webshop van SmartGames en Bol.com.

Froggit

Wat wij van Froggit vinden

Wij hebben dit leuke spel inmiddels al een paar keer gespeeld. Het is een heel leuk spel en inderdaad geschikt voor jong en oud. Omdat wij met een zesjarige spelen hebben we alleen de junior spelregels gespeeld. Maar er zijn ook expert spelregels die het spel net weer wat moeilijker maken. Het leuke aan dit spel is dat je denkt dat het heel eenvoudig is (junior spelregels), maar als je eenmaal bezig bent is het toch lastiger. Je moet echt goed nadenken via welke lelies je jouw familie laat lopen, want zodra één van de andere spelers een kikker naar de overkant heeft weten te krijgen gaat de vis bewegen en loop je het risico dat één van jouw kikkers weer opnieuw moet beginnen.

Als je de juniorversie speelt duurt een potje niet heel lang. Het is natuurlijk ook afhankelijk van het aantal spelers waarmee je speelt. Wij hebben met 2, 3 en 4 spelers gespeeld en één potje duurde nooit langer dan 30 minuten. Vaak speelden we wel meerdere potjes achter elkaar omdat het gewoon een heel leuk spel is. Het is dus zeker een aanrader!

Ken jij dit leuke spel al?

Dit artikel is gesponsord. Dit betekent dat ik een product of dienst heb gekregen om hierover te schrijven. Dit verandert mijn mening niet over het product of de dienst. Als iets goed is zeg ik dit, maar ook als het tegenvalt

Deel op:

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ontvang leuke updates

Schrijf je in voor mijn Feel Good Nieuwsbrief

Ontvang als eerst de dikste aanbiedingen, leuke tips en nog veel meer!

Wacht!

Schrijf je in voor mijn Feel Good Nieuwsbrief zodat jij altijd de eerste bent die op de hoogte is van de leukste nieuwtjes en aanbiedingen!