fbpx
Search
Close this search box.

4x Hoe geef je een goed compliment

Hoe geef je een goed compliment

Complimentendag op 1 maart is het perfecte moment om stil te staan bij de kunst van het complimenteren. Een welgemeend compliment kan de dag van iemand helemaal opfleuren. Maar hoe geef je een goed compliment dat recht uit het hart komt? Vandaag deel ik een paar tips die jou zullen helpen en zo de wereld om ons heen een beetje mooier maken.

Maar hoe geef je een goed compliment?

Complimenteren is een kunst en, net als elke kunst, vraagt het om inzicht, oprechtheid en oefening. Een goed compliment is als een zonnestraal op een regenachtige dag; het verwarmt en verlicht. Maar wat maakt een compliment oprecht en effectief?

1. Wees specifiek

Een compliment met een algemene strekking zoals “je ziet er goed uit vandaag” is fijn, maar probeer specifiek te zijn. Zeg bijvoorbeeld: “Die kleur staat je echt geweldig, het brengt je ogen zo mooi uit!” Dit toont aan dat je echt aandacht hebt besteed aan het detail en maakt je compliment betekenisvoller.

2. Focus op de inspanning

Erken de inspanning achter een prestatie. Dit kan variëren van het behalen van een doel tot het bereiden van een maaltijd. “Ik zie hoe hard je hebt gewerkt aan dit project en het resultaat is fantastisch. Jouw aandacht voor detail heeft echt het verschil gemaakt.”

3. Maak het persoonlijk

Iedereen is uniek en onze complimenten moeten dat ook weerspiegelen. Richt je op kwaliteiten die echt iets over de persoon zeggen. “Jouw positieve energie maakt elke vergadering zoveel aangenamer.”

4. Timing is alles

Het moment van een compliment kan net zo belangrijk zijn als het compliment zelf. Zoek naar een moment waarop het compliment het meest betekenisvol zal zijn. Na een presentatie, tijdens een gezellig samenzijn of zelfs in een spontaan berichtje.

De impact van een goed compliment

Een oprecht compliment draagt bij aan een positieve sfeer en kan zelfs de zelfwaardering van iemand verhogen. Het mooie is dat het geven van complimenten niet alleen de ontvanger, maar ook de gever (jij dus!) vreugde brengt. Het is een eenvoudige manier om verbinding te maken en te laten zien dat je om elkaar geeft.

Complimentendag is een goed moment om te beginnen

Laten we van Complimentendag een dag maken waarop we bewust stilstaan bij de impact die onze woorden kunnen hebben. Een dag om de mensen om ons heen te laten zien hoeveel we ze waarderen. Bij Tante Truus Kan Alles, geloven we in de kracht van positiviteit en verbinding.

Wie geef jij een compliment?

Het geven van een goed compliment is een prachtige manier om waardering en liefde te tonen. Niet alleen op Complimentendag, maar elke dag. Want zoals je weet, zijn het vaak de kleine dingen die het grote verschil maken.

Dus, wie ga jij vandaag een oprecht compliment geven?

Deel op:

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ontvang leuke updates

Schrijf je in voor mijn Feel Good Nieuwsbrief

Ontvang als eerst handige tips, leuke aanbiedingen en nog veel meer!

Wacht!

Schrijf je in voor mijn Feel Good Nieuwsbrief zodat jij altijd als eerste op de hoogte bent van de leukste nieuwtjes en aanbiedingen!