7 redenen om meer kaneel te eten

7 redenen om meer kaneel te eten

Ik schreef vorige week dat ik niet zonder gemberthee kan en hoe gezond gember voor je is. Maar ik kreeg zoveel reacties van mensen die gember niet lekker vinden en niet aan de smaak kunnen wennen dat ik vandaag met een alternatief kom. Namelijk kaneel. Buiten dat het gewoon erg lekker is (denkt aan de geur van appeltaart) is ook kaneel heel gezond. Veel van de kenmerken van gember vind je ook terug in kaneel. En je kan kaneel in gerechten verwerken, op je yoghurt of kwark bij je ontbijt strooien of lekker in plaats van cacaopoeder op je cappuccino strooien. Maar wat dacht je van appel in stukjes gesneden en daar wat kaneel overheen? En helemaal nu in de herfst hoort kaneel er bij. Ik krijg daar extra dat herfstgevoel bij. En daarom vandaag dus 7 redenen om meer kaneel te eten (of drinken).

1. Virusbestrijder

Vooral in deze tijd van het jaar erg handig. Ik hoor en zie iedereen om me heen weer snotteren. Dus hop, aan de kaneel. Niet teveel want dat schijnt ook niet goed te zijn. Maar strooi wat kaneel over je appeltje of koffie en je hebt in ieder geval al iets van deze virusbestrijder binnen. Ook als je al verkouden bent, helpt het om kaneel te eten of drinken. Je bent sneller van je kwaaltjes af en voelt je ook snel weer de oude!

2. Bloedsuikerspiegel in balans

Kaneel zorgt dat je bloedsuikerspiegel in balans blijft. Iedere keer als je iets eet stijgt je bloedsuikerspiegel om vervolgens weer te dalen. Die pieken en dalen zorgen ervoor dat je gaat snaaien (suikerdip). Maar door het eten van kaneel stijgt je bloedsuikerspiegel niet. Oké, je moet natuurlijk niet een suikerspin naar binnen werken en dan wat kaneel en denken dat je bloedsuikerspiegel niet stijgt. Maar als jij gewoon een gezonde maaltijd eet dan help kaneel zeker. Onderzoeken die gedaan zijn met mensen met diabetes hebben mooie resultaten laten zien. Dus ook hier weer, hop aan de kaneel!

3. Afvallen

Zoals je hierboven hebt gelezen zorgt kaneel voor minder pieken en dalen in je bloedsuikerspiegel. En die schommelingen zorgen voor dat honger gevoel of het ‘ik-heb-trek-in-iets-lekkers-gevoel’. Dus minder snacken en snaaien en laat dat nou één van de redenen zijn dat afvallen zo lastig is. En kaneel zorgt voor een verzadigd gevoel. Dus en niet snaaien en geen hongergevoel! Dus met je dagelijkse portie kaneel heb jij nergens meer last van en vliegen de kilo’s eraf! Ik merk echt dat ik minder trek heb en dat is mooi want eindelijk zie ik de kilo’s verminderen.

4. Geen slechte adem meer

Net als gember zorgt kaneel dat je geen of in ieder geval minder last hebt van slechte adem. Ja ik ruik liever iemand zijn adem die naar kaneel ruikt dan koffie en sigaretten. Jij toch ook?

5. Goed voor je hersenen

Moet je binnenkort een toets doen of heb je een examen? Eet dan van te voren wat kaneel. Dit heeft kaneel te danken aan magnesium en ijzer wat in kaneel zit. Ik kan wel wat extra concentratie gebruiken. Dus ik doe standaard iedere ochtend wat kaneel op mijn cappuccino. Je kan het altijd proberen, toch?

6. Antioxidant

Kaneel helpt verouderen tegengaan. Dus weg met al die dure crèmes en hop aan de kaneel! Ehhhmm nou ik blijf liever wel smeren. Maar de kaneel neem ik erbij als extra. Zie ik er misschien extra jong uit. You never know!

7. Weg met schimmels

Mocht je last hebben van een schimmelinfectie dan schijnt kaneel ook te helpen. Niet op je doos smeren, maar gewoon lekker via de mond op je koffie of appeltje. Lijkt me niet fijn zo’n schimmelinfectie dus als kaneel zorgt dat je er sneller vanaf bent, zou ik nu op zoek gaan naar een grote pot kaneel. Succes!

7 redenen om meer kaneel te eten

En ik kan je nog veel meer redenen geven. Namelijk: het is lekker (vind ik wel en hoop dat de gemberhaters dit ook vinden), het ruikt heerlijk en niet duur. Let er wel op dat je er niet teveel van binnen krijgt want dan zijn je nieren en lever niet blij met je. Maar als je Ceylon Kaneel gebruikt dan kan je er zoveel van eten als je wilt. Ik zit ver onder de twee theelepels per dag dus ik heb gewoon Jumbo eigen merk kaneel. Al is die wel bijna op. Als hij op is ga ik op zoek naar Ceylon kaneel, want tja ik ben ik niet als ik niet voor het goede soort ga.

Eet of drink jij weleens kaneel? Waar doe je het dan in of op? Heb jij nog een lekker recept met kaneel voor mij?

Deel op:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ontvang leuke updates

Schrijf je in voor mijn Feel Good Nieuwsbrief

Ontvang als eerst de dikste aanbiedingen, leuke tips en nog veel meer!

Wacht!

Schrijf je in voor mijn Feel Good Nieuwsbrief zodat jij altijd de eerste bent die op de hoogte is van de leukste nieuwtjes en aanbiedingen!