fbpx
Zoek
Sluit dit zoekvak.

Mycelia: een betoverende reis met mysterieuze bosbewoners

Mycelia

Vandaag neem ik je mee op een betoverende reis door de mysterieuze wereld van het bordspel Mycelia. Duik in een wereld van strategie, samenwerking en groei, terwijl je kennismaakt met dit deckbuikding-spel. Een leuk spel voor het hele gezin!

Een strategisch avontuur in de natuur

Mycelia, een spel van Ravensburger, nodigt je uit om je strategische vaardigheden te testen terwijl je zoveel mogelijk dauwdruppels verzamelt. Met unieke spelmechanismen en een focus op samenwerking en groei, laat dit bordspel je kennismaken met de verborgen krachten van de natuur.

Doel van Mycelia

Het doel van dit spel is alle dauwdruppels op de juiste plek op het spelbord te krijgen en ze daarna naar de tempel weg te spelen. Daarbij krijg je hulp van mysterieuze bosbewoners, die in de vorm van kaarten met speciale vaardigheden je eigen kaartendeck kunnen verbeteren.

Mycelia: een betoverende reis met mysterieuze bosbewoners

Ontdek met Mucelia de wereld van deckbuilding spellen

Dankzij het eenvoudige spelprincipe is dit spel ideaal om bekend te worden met de wereld van de deckbuilding spellen.

Deck Building is een spelmechanisme dat gebruikt wordt bij kaartspellen. Het belangrijkste element in deckbuilding spellen is de bouw van je persoonlijke deck kaarten. Iedere speler start in het begin van het spel met een set kaarten. Elk deckbuilding spel heeft verschillende kaarten, maar meestal zijn ze onder te verdelen in twee groepen kaarten: kaarten met geld en kaarten met acties.

Lees de volledige uitleg op Het Spelhuis.

Mycelia: een betoverende reis met mysterieuze bosbewoners

Een spannend spel voor het hele gezin

Wij hebben het spel al heel vaak gespeeld. Eén van de grote voordelen van dit spel is dat je dit alleen kunt spelen of met 2-4 spelers. Het is spel is geschikt voor kinderen vanaf 9 jaar en dit maakt het een echt familiespel. Wat ik vooral heel leuk vind aan dit spel is dat je tot het laatste moment niet weet wie er gewonnen heeft. Het is daarom belangrijk om een goed en stevig kaartendek op te bouwen en dus goed na te denken over waar je je ‘geld’ aan uitgeeft. Het spel wordt hier thuis regelmatig gespeeld en behoort echt tot één van onze favorieten!

Mycelia is verkrijgbaar in speelgoedwinkels en online bij o.a. Bol.

Dit vind je misschien ook leuk: Leuke spellen voor kinderen van 8 jaar en ouder

Dit artikel bevat affiliatelinks. Dit betekent dat als jij via de link een product koopt, ik hier een percentage commissie voor ontvang. Dit kost jou niks.

Deel op:

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ontvang leuke updates

Schrijf je in voor mijn Feel Good Nieuwsbrief

Ontvang als eerst de dikste aanbiedingen, leuke tips en nog veel meer!

Wacht!

Schrijf je in voor mijn Feel Good Nieuwsbrief zodat jij altijd de eerste bent die op de hoogte is van de leukste nieuwtjes en aanbiedingen!