fbpx

Leuke spellen voor kinderen van 8 jaar en ouder

leuke spellen voor kinderen

Er is niets zo leuk als samen met je kind(eren) een leuk spel doen. Wij zijn echt gek op spelletjes en doen dit dan ook bijna dagelijks. Of dit nu een bordspel is of een ander leuk gezelschapsspel, als we maar een beetje uitgedaagd worden en plezier kunnen hebben is het helemaal goed. Nu zijn er natuurlijk genoeg leuke spellen voor kinderen die iedereen kent zoals Mens erger je niet en Monopoly, maar in deze blog benoem ik juist 5 leuke spellen voor kinderen van 8 jaar en ouder, die niet iedereen kent aan bod. Leuk om zelf voor je gezin te kopen of om cadeau te doen!

Weerwolven 1 Nacht

Dit is een heel leuk spel wat je met minimaal 3 personen speelt. Hoe meer mensen meedoen, hoe leuker. Maar ook met drie personen is het een hilarisch. Het doel van het spel is raden wie de weerwolf is of zijn. IN het spel zit namelijk minimaal 1 weerwolf. Omdat er ook kaarten op tafel liggen kan het zijn dat niemand de weerwolf is, maar dat weet je dus niet. Ik moest bij dit spel denken aan een moordspel. Daar heb je een moordenaar en die moordenaar wil niet dat de andere spelers weten dat hij of zij de moordenaar is. Zo is het ook met dit weerwolvenspel. Je kan ervoor kiezen om het spel met of zonder app te spelen.

Liegen en bedriegen, dat is waar het bij Weerwolven 1 nacht om draait. Ontmasker samen de weerwolven in dit vervloekte dorp!

Leuke spellen voor kinderen - Weerwolven 1 Nacht

Wij spelen het altijd met de bijbehorende app, want dan hoeft niemand de spelleider te zijn én de muziek van de app geeft net dat beetje extra aan het spel. Wat dit spel leuk maakt is dat het niet heel lang duurt. Een leuk spel dus om nog even na het eten te spelen of als je wel een spelletje wilt doen, maar geen zin hebt in een spel dat lang duurt. De verpakking is ook compact waardoor je het spel makkelijk meeneemt als je bijvoorbeeld op vakantie gaat.

Weerwolven 1 Nacht is o.a. te koop bij Bol.com.

Weerwolven Dageraad

Weerwolven Dageraad is het vervolg van Weerwolven 1 Nacht. Je kan deze twee spellen los van elkaar spelen, maar je kan ze ook combineren en zo het spel nog spannender maken. Waar het bij Weerwolven 1 nacht om de nacht draait en het spel zich ‘s nachts afspeelt, draait het bij Weerwolven Dageraad om de dag na de volle maan. De machtige Alfawolf, de Mystieke wolf en de slaperige Droomwolf hebben zich tussen de dorpelingen gemengd en het is aan jou om erachter te komen wie van de spelers één van deze wolven is. Ook hier draait het om liegen en bedriegen. Alles mag als de tegenstander er maar niet achter komt dat jij een weerwolf bent!

De weerwolven zijn terug en ze zijn gevaarlijker dan ooit!

Leuke spellen voor kinderen - Weerwolven Dageraad

Wij hebben Weerwolven Dageraad gekocht na maanden bijna iedere dag Weerwolven 1 Nacht spelen. We merkten dat we wel weer wat uitdaging konden gebruiken. En wat is dit een leuke aanvulling! Wij spelen de twee spellen altijd gecombineerd omdat je dan veel meer kanten op kan en het dus steeds moeilijker kan maken. Ik raad je aan om met Weerwolven 1 Nacht te beginnen en als jullie dit goed onder de knie hebben, dit spel erbij te kopen.

Weerwolven Dageraad is o.a. te koop bij Bol.com.

Qwixx

Het leuke van Qwixx is dat je niet hoeft te wachten tot je aan de beurt bent. Ook bij de beurt van een ander denk je mee en streep je getallen weg op je scoreblad. Hierdoor blijf je lekker bezig. En het enige wat je moet doen is proberen zoveel mogelijk getallen wegstrepen op je scoreblad. En ben jij degene die een rij kan afsluiten, dan mag niemand meer iets in die rij invullen. Bij twee volle rijen is het spel afgelopen en tel je al je punten bij elkaar op. Degene met de meeste punten heeft gewonnen. Qwixx kan je uitbreiden met verschillende varianten zodat je er een andere draai aan kan geven.

Dobbel mee en laat je aansteken door de Qwixx-koorts!

Ook dit spel duurt niet lang en is leuk om even tussendoor te doen. Maar ook leuk voor onderweg of op vakantie. Zijn je scorebladen op? Dan bestel je makkelijk en snel een nieuw blog en kan je weer lekker spelen. Wij vinden het een leuk spel en hebben al meerdere keren een nieuw scoreblok moeten kopen. Dat geeft wel aan hoe vaak we het spelen!

Qwixx is o.a. te koop bij Bol.com.

Rara wat ben ik

We kennen allemaal het spel ‘Wie ben ik’ wel. En RaRa wie ben ik is hier eigenlijk een variant op. Degene die aan de beurt is heeft een hoofdband om waar een kaartje in gestoken zit. Op dit kaartje staat wat je bent. Dan stelt diegene zoveel mogelijk vragen aan de tegenspelers totdat de zandloper leeg is. Een hilarisch spel en leuk voor jong en oud.

Ook dit spel duurt geen uren. Je speelt het met maximaal 6 personen en het zorgt vooral voor veel plezier en lol!

Rara wat ben ik is o.a. te koop bij Bol.com

Dodo

De heilige dodo van de Hagulaminapitopasi-stam legt ieder jaar op de top van een berg een ei. Dit ei rolt tergend langzaam richting de afgrond. Samen met je medespelers zet je alles op alles om het ei te redden. Dit doe je door bruggen te bouwen, die ervoor zorgen dat het ei veilig en wel naar een boot aan de voet van de berg rolt. Maar als jullie te langzaam zijn, valt het ei te pletter!

Dit is een nieuw spel en omdat de hoofdpersoon een dodo is ben ik erg benieuwd naar dit spel. Want zoals iedereen weet leefde de dodo op Mauritius en heeft niks met de Hagulaminapitopasi-stam te maken. Maar goed, het lijkt een heel leuk spel dus zal ik het de makers ervan vergeven.

Ook dit spel is o.a. te koop bij Bol.com

Leuke spellen voor kinderen

Een leuk spel vinden is niet altijd makkelijk. Want de één vindt dit leuk en de ander vindt weer dat leuk. Gelukkig is er enorm veel keuze in leuke spellen voor kinderen. En ik weet zeker dat één van de leuke spellen voor kinderen uit de blog ook echt iets is voor jou en jouw gezin zijn. Leuk om je kinderen cadeau te geven en ze hiermee te verrassen.

Er is toch niks zo leuk als samen een spelletje spelen?

Deel op:

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ontvang leuke updates

Schrijf je in voor mijn Feel Good Nieuwsbrief

Ontvang als eerst de dikste aanbiedingen, leuke tips en nog veel meer!

Wacht!

Schrijf je in voor mijn Feel Good Nieuwsbrief zodat jij altijd de eerste bent die op de hoogte is van de leukste nieuwtjes en aanbiedingen!