fbpx
Zoek
Sluit dit zoekvak.

KINDERBOEK | Floor heeft het door

Floor heeft het door

Het gebeurt me niet vaak, maar soms lees je een boek dat heel veel met je doet. Zo ook het mooie kinderboek Floor heeft het door. Een boek dat vooral bij mij veel los heeft gemaakt. Naast herkenning, was het ook een bevestiging dat ik mijn kinderen de goede dingen heb geleerd en nog steeds leer: goed naar je gevoel luisteren, hierop reageren en zo verbinding met jezelf maken, verbinding met anderen maken maar niet de gevoelens van een ander meenemen in je eigen gevoel, vertrouwen op je gevoel en weten dat opa (mijn vader) je altijd beschermt. Ik heb dit boek eerst zelf gelezen en kon niet wachten om het voor te lezen aan mijn kinderen. In deze boekrecensie lees je er alles over en ik kan je alleen maar aanraden om dit boek te kopen en zelf te lezen, voor te lezen of je kind te laten lezen.

Over de auteur: Joke van Lieshout

Na het overlijden van haar man ontdekte Joke van Lieshout hoe fijn het is om gehechtheden in het leven los te laten en met de stroom van het leven mee te gaan. Zij heeft nu een leven waarin zij een sterke verbinding ervaart tussen mensen, dieren en de natuur. Een leven dat rijkelijk gevuld is met wonderbaarlijke gebeurtenissen en hartverwarmende, ontroerende ontmoetingen, waarbij zij zich sterk geholpen en begeleid voelt.

Als bevrijdingscoach geef zij bevrijdingssessies, waarbij zij zich volledig laat inspireren en kan putten uit haar eigen ervaringen en alles wat zij geleerd heeft tijdens o.a. de volgende opleidingen: Levenscounselor bij het Levenscollege, Medium- en trancehealing therapeut en Paramedisch en Psychosociaal mediumschap bij de Spirituele en Intuïtieve Academie, Reiki I en II, Luisterkindwerker, Docent kidstraining.

Samenvatting (achterkant boek)

Floor is een meisje dat avonturen beleeft. Ze is nieuwsgierig en ontdekt dat ze kan praten met haar opa die in de hemel is. Ze is dolgelukkig als ze haar beschermengel ontmoet. Haar engel en opa leren haar hoe je je leven veel leuker, liefdevoller en makkelijker kunt maken. Ze krijgt wonderbaarlijke handvatten die simpel toe te passen zijn. Daarmee leert ze haar eigen hemel op aarde te maken. Het is een boek vol inspiratie dat op een leuke, spannende, nieuwsgierig makende manier geschreven is. Een boek dat je laat zien hoe je echt jezelf kunt zijn.

Joke van Lieshout is naast schrijfster bevrijdingscoach. In haar praktijk Feel Free counseling & coaching geeft ze bevrijdende sessies voor volwassenen en kinderen.

‘Het is een betoverend boek, voor alle grote en kleine mensen van deze wereld, dat ons leert dat de wereld waarvan wij dromen werkelijk bestaat. Floor sloop in mijn hart en veroverde mijn ziel met haar onbevangen wijsheid.’
PATTY HARPENAU – auteur van de internationale bestseller The Life Codes

‘Ik wens met heel mijn hart dat kinderen op jonge leeftijd dit prachtige inspirerende boek voorgelezen krijgen of zelf lezen. Het is een heerlijk leesbaar boek vol avonturen en wijsheden. Floor heeft echt door hoe je een gelukkiger mens kunt worden. Ik kan niet wachten dit boek aan mijn eigen kleinkinderen voor te lezen en weet dat er vele vragen zullen komen en mooie gesprekken zullen volgen.’
MARJON LANDHEER – lifecoach en docent aan het Levenscollege

Wat wij van ‘Floor heeft het door’ vinden

Al vanaf de eerste bladzijden werden wij (mijn dochters en ik) meegenomen door Floor en haar opa. Misschien greep het boek ons net wat meer aan omdat mijn vader, de opa van mijn kinderen, ook niet meer leeft. Mijn kinderen hebben mijn vader nooit gekend en daardoor deed dit boek veel met mij. Maar ook herkende ik heel veel.

In het boek vertelt de opa van Floor tegen haar dat hij en haar beschermengel altijd op een afstandje bij haar zijn en dat ze maar hoeft te vragen of ze willen komen en dan zijn ze er. Dit heb ik ervaren tijdens de geboorte van mijn oudste dochter, Marley. Ik was best emotioneel aangezien mijn vader nog maar net twee jaar daarvoor overleden was. En ik vroeg hem bij me te blijven en mij te steunen tijdens de bevalling. En hij was er. Ik voelde zijn aanwezigheid en toen Marley eenmaal geboren was, was hij weer weg. Ik blijf dit een aparte maar vooral bijzondere gewaarwording vinden. Het was daarom zo mooi om dit te lezen in Floor heeft het door.

Een feest van herkenning

Als mijn kinderen vragen wat er gebeurt als je doodgaat, vertel ik altijd dat ik niet weet omdat je dat pas weet als het zover is. Maar ik vertel dat ik denk dat je naar een hele fijne plek gaat waar je je altijd goed voelt en nooit pijn hebt. En dat daar alle mensen zijn die niet meer leven. Dus toen dat stukje in het boek voorbij kwam keken mijn dochters mij allebei aan met een blik van: ‘Hé dat wisten we al hè, mama!’.

Floor heeft het door is een prachtig boek over in verbinding staan met jezelf en je binnenwereld en met de buitenwereld. Het leert je dat geluk in kleine dingen zit en dat je zelf de controle over je gevoelens en gedachten hebt. Alles wat ik in dit boek heb gelezen had ik willen lezen en leren toen ik nog een kind was. Veel uit dit boek geef ik al aan mijn kinderen mee en ik ben blij dat dit boek bepaalde dingen bevestigt zodat mijn kinderen dit boek zullen koesteren. En wie weet, misschien lees ik het later zelfs wel aan mijn kleinkinderen voor…

Boekinformatie

Titel: Floor heeft het door
Auteur: Joke van Lieshout
Uitgever: Paris Books
Taal: Nederlands 
Categorie: Kinderboek / Literaire roman
Bindwijze: Paperback
Verschijningsdatum: juli 2022
Druk: 1
EAN: 9789493280373
Prijs: €20

Floor heeft het door is verkrijgbaar op de website van www.jokevanlieshout.nl, bij verschillende boekhandels en bij Bol.com.

Wil je meer boekrecensies van mij lezen? Kijk dan op de pagina met al mijn boekrecensies.

Dit artikel is gesponsord. Dit betekent dat ik een product of dienst heb gekregen om hierover te schrijven. Dit verandert mijn mening niet over het product of de dienst. Als iets goed is zeg ik dit, maar ook als het tegenvalt. 

Dit artikel bevat affiliatelinks. Dit betekent dat als jij via de link een product koopt, ik hier een percentage commissie voor ontvang. Dit kost jou niks.

Deel op:

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ontvang leuke updates

Schrijf je in voor mijn Feel Good Nieuwsbrief

Ontvang als eerst de dikste aanbiedingen, leuke tips en nog veel meer!

Wacht!

Schrijf je in voor mijn Feel Good Nieuwsbrief zodat jij altijd de eerste bent die op de hoogte is van de leukste nieuwtjes en aanbiedingen!