fbpx

Drie relaxte keukenstijlen

Drie relaxte keukenstijlen

Is jouw keuken toe aan een make-over, of ga je verhuizen en is de keuken nog helemaal niet ingericht? Er zijn veel verschillende keukenstijlen, en dat maakt het misschien moeilijk de juiste keuze te maken. Om het je wat gemakkelijker te maken, heb ik drie relaxte keukenstijlen voor je op een rijtje gezet.

De landelijke keuken

In een landelijke keuken heerst een sfeer van authenticiteit en nostalgie. De stijl grijpt terug naar het plattelandsleven van de vorige eeuw, en iedereen voelt zich snel thuis in deze comfortabele woonstijl. De keuken is vaak meer dan een plek om te koken en te eten: de keuken maakt een belangrijk onderdeel uit van de leefruimte in huis. Hier ontbijt je ‘s ochtends, kom je aan het einde van de dag gezellig samen met het gezin, borrel je met vrienden of misschien gebruik je het wel als (thuis)werkplek.

In de landelijke keuken spelen warme kleuren en natuurlijke materialen de hoofdrol. Een houten vloer, plafondbalken die gezien mogen worden, de bakstenen muur wordt niet weggewerkt achter behang; het zorgt voor een gezellige en authentieke sfeer. Rieten manden, linnen gordijnen of houten shutters en gietijzeren potten herinneren aan vroeger tijden, meubelen zoals een houten keukentafel en rotan keukenstoelen zijn robuust en een tikkeltje verweerd, zodat je kunt zien dat ze al een leven achter de rug hebben.

De zwarte keuken

Een zwarte keuken is tijdloos, stijlvol en chique. In tegenstelling tot wat vaak gedacht wordt, is een zwarte keuken helemaal niet saai, somber of donker. Als je op de juiste manier met kleuren, materialen en licht combineert, creëer je een warme en ontspannen sfeer. Je hebt de keuze tussen een mat zwarte keuken of een hoogglans zwarte keuken. Mat zwart heeft een klassieke uitstraling, terwijl hoogglans juist chique oogt.

Het grote voordeel van een zwarte keuken is dat je hem kunt integreren met verschillende andere stijlen. Een industriële zwarte keuken bijvoorbeeld, met ruwe, robuuste materialen, grote accessoires en zwarte aluminium jaloezieën 50mm of 70 mm voor een stoere sfeer. Of een landelijke zwarte keuken met linnen gordijnen, rieten manden en gietijzeren pannen voor een nostalgische sfeer. Ook de moderne stijl combineert goed met zwart, waarmee je een strakke, functionele, sobere sfeer creëert.

De eclectische keuken

‘Eclectisch’ betekent ‘het beste uitkiezend’. Dit wil zeggen dat je voor een eclectische woonstijl de beste elementen van alle interieurstijlen neemt en deze combineert tot een nieuwe, unieke stijl. Het betekent ook dat alles kan en mag in deze woonstijl, mits het geen chaos wordt: het gaat er om wat het beste bij jouw smaak en karakter past. De stijl staat los van trends en van regels.

‘Eclectisch’ is echter geen willekeurige, bijeengeraapte verzameling van spullen. Je kiest een rode draad, zoals een stijlperiode of een kleur, waar omheen je de rest van het interieur opbouwt. Dit voorkomt dat het een chaos aan spullen wordt en de keuken een drukte, rommelige sfeer krijgt.

Relaxte keukenstijlen

Wil je weten wat goed bij jou past? Maak dan een moodboard. Aan de hand van een moodboard zie je al snel welke stijlen, kleuren en ontwerpen er voor jou uitspringen. Haal deze van het moodboard en plaats ze op een nieuwe board, zodat je in een oogopslag ziet of deze elementen bij elkaar passen en een rustig, persoonlijk geheel vormen.

Deel op:

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ontvang leuke updates

Schrijf je in voor mijn Feel Good Nieuwsbrief

Ontvang als eerst de dikste aanbiedingen, leuke tips en nog veel meer!

Wacht!

Schrijf je in voor mijn Feel Good Nieuwsbrief zodat jij altijd de eerste bent die op de hoogte is van de leukste nieuwtjes en aanbiedingen!