fbpx
Zoek
Sluit dit zoekvak.

Geen groene vingers? Dit zijn planten die tegen een stootje kunnen

planten die tegen een stootje kunnen

In januari kopen veel mensen nieuwe kamerplanten. De kerstboom is weer uit de woonkamer en de woonkamer doet wat kaal aan. Vaak is het ook zo dat de planten die je al had rond deze periode weinig teken van leven geven. Tenminste, bij mij is dit wel het geval. Ik ben nou eenmaal niet gezegend met groene vingers. Jij ook niet? Maar wil je wel mooie planten in huis? Wil je planten die tegen een stootje kunnen? Lees dan snel verder!

Pilea peperomioides (Pannenkoekplant)

Eén van mijn persoonlijke favoriete planten die tegen een stootje kunnen is de pannenkoekplant. Je herkent deze plant aan de glanzende en ronde bladeren. Deze plant was in de jaren 70 enorm populair en sinds een paar jaar vind je deze leuke plant weer terug in veel woonkamers. Het is een dankbare plant.

Het enige waarvoor je moet zorgen is dat hij een licht plekje krijgt (dit in direct zonlicht) en dat je hem iedere week een beetje water geeft. Maar zelfs als je dit vergeet, blijft de plant leven. Natuurlijk wel even water geven zodra je merkt dat de grond droog is, want anders gaat de pannenkoekplant natuurlijk wel dood. Deze plant werkt luchtzuiverend maar wel minimaal. Daarvoor hoe je hem dus niet te kopen. Maar het is gewoon een leukerd!

meer groen in huis met planten die tegen een stootje kunnen pannenkoekplant
De Pilea peperomioides

Sanseveria (vrouwentong)

De Sansevria is een hele bekende plant. Er zijn verschillende soorten Sanseveria’s te krijgen. Van hele brede en donkergroene bladeren tot hele smalle soort van sprieten. En van grote tot kleine. Voor ieder wat wils dus! De plant is ook geliefd omdat hij niet kapot te krijgen is. Deze plant heeft namelijk heel weinig water nodig. Hij gaat juist dood als hij teveel water krijgt. Ideaal dus voor mensen die nog al eens vergeten om hun planten water te geven.

De Sanseveria wil wel graag een licht plekje hebben. Hoe dichter bij het raam, hoe lichter de bladeren zullen worden. Wil je dat de bladeren donkergroen blijven? Zet de Sanseveria dan wat verder van het raam neer. Deze plant is wel licht giftig dus kijk uit met kleine kinderen en huisdieren.

De sanseveria is één van de kamerplanten die tegen een stootje kunnen
De Sanseveria

Yucca (Palmlelie)

De Yucca is een stoere plant. Meestal groeien de bladeren uit een stam, maar je hebt ook soorten waarbij de bladeren direct uit de aarde groeien. De Yucca heeft lange puntvormige groene bladeren. Omdat deze kamerplant gewend aan droogte is, hoef je ook niet vaak water te geven. In de winter kan deze plant wel 5 weken zonder water! In de zomer zal je iets meer water moeten geven, maar ook dan staat deze plant liever droog dan nat. Geef daarom ook niet teveel water ineens. Als de grond na een paar dagen nog vochtig is, heb je teveel water gegeven.

Yucca is één van de planten die tegen een stootje kunnen
De Yucca

De Yucca staat het liefst op een lichte plek en vermijdt in het begin direct zonlicht. Na een tijdje kan de plant wel bij een raam staan en in de zomer zelfs buiten. De Yucca is een luchtzuiverende plant en dit betekent dat je met deze plant schonere en frissere lucht in huis hebt. Het sap van deze plant is wel licht giftig dus kijk uit met kleine kinderen en huisdieren.

Dracaena (Drakenbloedboom)

De Dracaena is in verschillende soorten te krijgen. Je herkent de plant aan zijn langwerpig en spitse bladeren. Veel soorten hebben een streep of meerdere strepen over de lengte van het blad. Deze strepen variëren in kleur. Zo zijn er Dracaena’s met witte, gele of roze strepen. Dit is een plant die luchtzuiverend is, maar ook giftige stoffen uit de lucht verwijderd.

De Dracaena is één van de planten die tegen een stootje kunnen
De Dracaena

Maar het fijnst aan deze plant is toch wel dat het heel weinig nodig heeft. In de winter kan de Dracaena tot wel 6 weken zonder water en in de zomer tot 3 weken. Deze kamerplant kan een lichte, maar ook een donkere standplaats hebben. Op een te donkere plek groeit de plant niet.

Je kunt aan de bladeren zien of hij op een goede plek staat. Zijn de bladeren donkergroen dan staat hij op donkere plek en worden de bladeren geel dan staat hij op een te lichte plek. Het enige waar je op moet letten is dat de plant niet op de toch staat. Sommige Dracaena’s zijn licht giftig dus hou ze uit de buurt van knaaggrage kinderen en huisdieren.

Pachira (Geldboom)

Tja, er bestaat dus echt een geldboom. Helaas zonder geld. In Azië zegt men dat de Pachira geld en geluk aantrekt. Een goede reden om deze plant in je woonkamer neer te zetten. Of cadeau te doen. De Pachira heeft eens in de 3 weken een flinke scheut water nodig. En wacht in de winter pas met water geven totdat de grond droog is. De Pachira slaat het water namelijk op in de stam. In de zomer mag de grond wel wat vochtig zijn als je weer water geeft.

De Pachira is één van de planten die tegen een stootje kunnen
De Pachira

Deze kamerplant houdt van licht, maar niet van direct zonlicht. Als je merkt dat de bladeren geel worden, krijgt de plant teveel licht. Zet de plant dan wat verder van het raam af. Als de plant groeit, maar weinig bladeren geeft staat hij te donker. Zet de plant dan wat dichter bij het raam.

Ficus

De Ficus is in veel verschillende soorten, maten en vormen te krijgen. Omdat er zoveel soorten zijn kan je alleen Ficussen in huis hebben en toch allemaal verschillende planten hebben. Zo verschillend zijn ze! Deze plant heeft iets meer verzorging nodig. De grond waarin hij staat moet vochtig blijven, dus je kan het best kleine beetjes water per keer geven.

In de winter heeft de Ficus minder water nodig. Deze plant wil op een lichte plek staan, maar in de zomer niet in direct zonlicht. En wissel deze kamerplant niet te vaak van plek, want het kost de ficus veel energie om te wennen aan het nieuwe plekje. Ook deze plant is giftig. Na het eten van de blaadjes kunnen bultjes op de huid ontstaan.

De Ficus is één van de planten die tegen een stootje kunnen
De Ficus

Planten die tegen een stootje kunnen

Dit zijn vrij bekende planten die tegen een stootje kunnen. Je zal deze planten dan ook echt bij een tuincentrum bij jou in de buurt kunnen kopen. Er zijn natuurlijk nog veel meer planten die tegen een stootje kunnen. Planten die weinig verzorging nodig hebben en toch blijven leven. Daarnaast zorgen de meeste planten ervoor dat de lucht in je woonkamer gezuiverd wordt. Zo adem jij schone en fris lucht in en geniet je ook nog eens van je mooie kamerplanten. Je kan je planten ook heel leuk stylen, waardoor het weer net even anders is. Wist jij dat je gelukkiger wordt van bloemen en planten in huis? Dus ik zeg, hop naar het tuincentrum voor nieuwe planten 😉

Wat is jouw favoriete kamerplant?

Deel op:

2 gedachten over “Geen groene vingers? Dit zijn planten die tegen een stootje kunnen”

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ontvang leuke updates

Schrijf je in voor mijn Feel Good Nieuwsbrief

Ontvang als eerst de dikste aanbiedingen, leuke tips en nog veel meer!

Wacht!

Schrijf je in voor mijn Feel Good Nieuwsbrief zodat jij altijd de eerste bent die op de hoogte is van de leukste nieuwtjes en aanbiedingen!