fbpx

6 redenen om altijd verse bloemen in huis te hebben

6 redenen om altijd verse bloemen in huis te hebben

Mensen die mij op Instagram volgen zien regelmatig een foto van een bos verse bloemen voorbij komen. Ik ben namelijk gek op bloemen en zodra mijn bloemen verwelken ga ik een nieuwe bos halen. Het voelt niet goed als ik geen bloemen op tafel heb staan. Ik koop het liefst losse bloemen en maak zelf mijn boeket. Het leuke is dat je al voor een paar euro een mooi boeketje kan maken. Maar met een bos tulpen ben ik net zo blij. Bloemen hoeven echt niet duur te zijn. Bloemen geven je zoveel positiviteit en daarom deel ik vandaag 6 redenen om altijd verse bloemen in huis te hebben.

1. Bloemen maken je kamer gezelliger

Als ik geen bloemen op tafel heb staan, mis ik ze echt. Het maakt de eettafel een stuk gezelliger. Ik heb meerdere planten in huis, dus groen genoeg. Maar de bloemen op tafel brengen kleur en gezelligheid in huis. En het leuke is dat je iedere keer weer voor een andere kleur kunt gaan of voor lekkere bonte kleurtjes bij elkaar. Het is maar net wat je zelf mooi vindt of wat je stemming is.

2. Bloemen zuiveren de lucht

Bloemen zorgen net als planten dat de lucht gezuiverd wordt. En er zijn bloemen zoals de Gerbera en de Chrysant, die de lucht extra zuiveren. Dus én je geniet van je mooie bos bloemen in de prachtigste kleuren én deze bloemen zorgen er ook nog eens voor dat je schone lucht inademt. En ze zorgen niet alleen dat de lucht schoon is, de meeste bloemen ruiken ook nog eens heel lekker.

6 redenen om altijd verse bloemen in huis te hebben

3. Van bloemen word je blij

Wie wordt er nou niet blij van bloemen? Of je de bos nu zelf hebt gekocht of van iemand hebt gekregen, als je naar die bos bloemen kijkt kan je toch niet meer boos, verdrietig of chagrijnig zijn?! Ik word altijd heel vrolijk van bloemen. En helemaal omdat de bloemen iedere dag mooier worden. Als je de bloemen net in de vaas hebt gezet zijn sommige knoppen nog dicht en oogt de bos misschien een beetje saai, maar zodra alles begint te bloeien wordt het met de dag mooier. Planten verlagen je stressniveau en bloemen brengen vrolijkheid, een mooie combi dus als je zowel bloemen als planten in huis hebt!

4. Je kan lang van bloemen genieten

Als je verse bloemen koopt kan je er soms wel twee weken van genieten. Wat ik altijd doe is de bloemen die al slapjes hangen uit de vaas halen en zo houd ik altijd een mooie bos. Als de bos dan steeds kleiner wordt, zet ik de bloemen in een kleinere vaas. En zo kan ik bijna twee weken van mijn bloemen genieten. Ik geef meestal rond de €10 uit voor een bos en ben dus maar €5 per week kwijt aan hele mooie bloemen. Koopje dus! Belangrijk is dat je de bloemen schuin afsnijdt en de bloemenvoeding bij het water doet. En een druppeltje chloor zorgt ervoor dat het water schoon blijft en de bloemen nog langer meegaan.

6 redenen om altijd verse bloemen in huis te hebben

5. Zoveel verschillende soorten

Er zijn zoveel verschillende soorten bloemen. Verschillende vormen en kleuren. Dat maakt dat je iedere keer weer een ander boeket kan maken. Geen enkel boeket hoeft hetzelfde te zijn. Je kan natuurlijk iedere week je favoriete bloem of bloemen toevoegen, maar je kan ook iedere keer wat anders doen. Ik hou van rozen en iedere keer heb ik wel twee of drie rozen in mijn boeket staan. Het leuke aan rozen is dat je ze in verschillende kleuren kan krijgen en dus passen ze altijd wel in je boeket. Maar als er lelies zijn, dan heb ik ook een lelie in mijn boeket. En Gerbera’s maken je boeket extra vrolijk. En zo kan ik nog veel meer verschillende bloemen noemen die je in je boeket kan stoppen. Er is keuze genoeg!

6. Gelukkig(er) van bloemen

En als je dan alle punten bij elkaar optelt, maakt dit dat je alleen maar gelukkig wordt van bloemen. Oké, niet als je allergisch bent voor bloemen. Maar buiten dat is er niks negatiefs aan bloemen. Alles is positief; de mooie kleurtjes, de lekkere geur, de gezelligheid, de luchtzuivering en ga zo maar door. Het is daarom niet meer dan logisch dat je gelukkiger wordt als je bloemen in huis hebt staan.

6 redenen om altijd verse bloemen in huis te hebben

6 redenen om altijd verse bloemen in huis te hebben

Heb jij 6 redenen nodig om bloemen in huis te hebben? Nee toch! Bloemen zijn gewoon altijd een goed idee en daar heb je eigenlijk geen redenen voor nodig. Haast je dus naar de bloemist of het tuincentrum en verwen jezelf met mooie en vrolijke bloemen. Je werkt er iedere dag hard genoeg voor voor en je mag jezelf echt wel verwennen. Geniet ervan!

Heb jij ook altijd bloemen in huis? Wat is jouw favoriete bloem?

Deel op:

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ontvang leuke updates

Schrijf je in voor mijn Feel Good Nieuwsbrief

Ontvang als eerst de dikste aanbiedingen, leuke tips en nog veel meer!

Wacht!

Schrijf je in voor mijn Feel Good Nieuwsbrief zodat jij altijd de eerste bent die op de hoogte is van de leukste nieuwtjes en aanbiedingen!