fbpx
Zoek
Sluit dit zoekvak.

5 redenen waarom ook jij gellak zou moeten gebruiken

Time flies when you are having fun

Jaren geleden liet ik iedere paar weken mijn nagels doen. Ik had acrylnagels, want mijn eigen nagels braken altijd af. Ik wijt dat aan het niet goed voor mezelf zorgen en de uiteindelijke burn out. Tijdens mijn burn out ben ik gestopt met de acrylnagels. Geen zin en ik was ook niet altijd tevreden met het eindresultaat. Maar sinds een paar weken laat ik mijn nagels weer doen. Nee, geen acryl. Gewoon mijn eigen nagels en die laat ik lakken met gellak. En ik ben helemaal fan van gellak. Waarom? Dat ga ik je vertellen.

1. Langer van genieten dan gewone nagellak

Je kent het wel, je hebt je nagels gelakt en een dag of twee later laat de nagellak al los. Je hebt geen tijd om je nagels te doen of vergeet het gewoon. En dan kijk je naar je nagels en ziet zielige nageltjes die er niet uit zien. De nagellak is er voor meer dan de helft af. En om nou iedere drie dagen mijn nagels te lakken. En dan moet je ze ook laten drogen. Zonde van mijn tijd!

Met gellak kan je weken van je mooie nagels genieten. Na drie weken moet ik weer een voor een nieuw kleurtje gaan. Niet omdat de gel nagellak lelijk is geworden, maar omdat mijn eigen nagels zo snel groeien dat mijn eigen nagel bij mijn nagelriem te zichtbaar wordt.

De bovenverdieping opknappen en nagels gedaan

2. Zelf doen of laten doen

Je kunt heel makkelijk zelf je nagels doen. Het enige wat je nodig hebt is gellak en een uv-lamp of een LEDlamp. En ook jij kan dan lang genieten van mooie nagels!

Maar je kunt je nagels natuurlijk ook laten doen bij een nagelstylist of nailtech. Ik heb het geluk dat een goede vriendin nagelstylist is (VINGERVERF). Dus iedere drie weken zorgt zij dat ik mooie nagels heb. Ze knipt velletjes weg, zorgt dat mijn nagelriemen er weer goed en mooi uitzien. Na een bezoek aan haar ben ik altijd weer helemaal happy met mijn nagels en kunnen ze er weer tegenaan.

3. Gellak biedt bescherming voor de natuurlijke nagels

De gellak is gelijk een bescherming van je natuurlijke nagels. Je nagels zijn steviger en zullen door de gellak minder snel inscheuren, splijten en afbreken. Hierdoor krijgen je nagels de kans om te groeien. Na een tijdje heb je prachtige lange nagels. Maar als je niet van de lange nagels ben, kun je ze natuurlijk ook kort houden. Let er wel op dat je de gellak niet van je nagels trekt. Je trekt dan namelijk ook het bovenste laagje van je nagels mee. Niet doen dus!

Time flies when you are having fun

4. Mooie kleurtjes of gewoon naturel

Tegenwoordig is de keuze in kleuren enorm. Met glans, mat, parelmoer noem het maar op. Wil je een subtiel kleurtje of juist hele opvallende felle kleuren? Het kan allemaal! Ook de gellaks voor thuis hebben veel keuze in kleurtjes. Het is vaak nog moeilijk kiezen welke kleur je op je nagels doet. Maar ben je niet zo van de kleurtjes dan kan je ook voor een natuurlijke look gaan. Dus geen kleur op je nagels en toch die extra bescherming voor je eigen nagels. Ideaal!

5. Nailart met gellak

Wist je dat je met gellak ook prachtige creatie op je nagels kan laten maken? Van simpel wat stipjes tot leuke motiefjes. Ik zie vaak de mooiste creaties voorbij komen. Op Pinterest heb ik een bord gemaakt met allerlei mooie creaties. Zo mooi allemaal 😍

Bye bye nagellak, hallo gellak

Er zullen ongetwijfeld ook nadelen aan gellak zijn. Maar ik zou niet weten wat. Ik geniet van mijn nagels en mijn handen zien er een stuk verzorgder uit. Ik kan niet meer zonder!

Heb jij weleens nagellak op? En heb je dan gewone nagellak of gellak?

Deel op:

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ontvang leuke updates

Schrijf je in voor mijn Feel Good Nieuwsbrief

Ontvang als eerst de dikste aanbiedingen, leuke tips en nog veel meer!

Wacht!

Schrijf je in voor mijn Feel Good Nieuwsbrief zodat jij altijd de eerste bent die op de hoogte is van de leukste nieuwtjes en aanbiedingen!