fbpx

OPRUIMEN #1 | Opruimen en opbergen van kleding

Opruimen en opbergen van kleding

Een paar weken terug vertelde ik jullie dat ik besmet ben met het KonMari-virus. Maar ik geloof dat ik ben doorgeslagen. Of ik ben gewoon een te grote chaoot, dat kan ook. Maar ons huis is een grotere bende dan het was. Nee, ik ben niet helemaal eerlijk. Er hebben intern wat verhuizingen plaatsgevonden waardoor de opgeruimde kamers als tijdelijke opslag fungeren. Bende dus. Maar ik zou jullie meenemen en wat je belooft, moet je doen…Daarom vandaag deel 1 waarin je vertel hoe het opruimen en opbergen van kleding is gegaan.

Opruimen en opbergen van kleding

Zo begon het bij mij. Ik had mijn kledingkast geleegd en alles op een stapel op de grond gelegd. Toen alles één voor één vastgepakt en gekeken of ik het nog wilde houden. In eerste instantie keek ik gewoon naar ‘Is het nog bruikbaar?’ en ‘Draag ik het nog?’. Als ik twijfelde gebruikte ik de ‘spark joy techniek’ (word ik er (nog) blij van?). En dat maakte de keuze houden of wegdoen toch een stuk makkelijker. Alles wat ik wegdeed heb ik netjes ‘bedankt’. Het is toch nog een vuilniszak vol geworden. Maar daar zaten ook nog wat schoenen bij. Schoenen die nu leuk in de kast staan te pronken, maar die ik echt nooit draag. Ik heb weer overzicht in mijn kast! En nu liggen er nog een hoop dikke truien, maar die verhuizen binnenkort voor een paar maanden naar de bovenste plank. Marie Kondo mag trots op me zijn!

Een lege kledingkast
Alle kleding uit de kast

Nieuwe opbergsysteem voor de kinderkleding

De meiden hadden allebei een hangkast met een klein liggedeelte. En op de één of andere manier werkte dat gewoon niet. Te weinig ruimte in het leggedeelte en weinig overzicht in de kasten. Dat gaan we nu anders doen. Er komt een dressoir met lades. Want je kan zeggen wat je wilt, het opruim- en vouwsysteem van Marie Kondo werkt wel. Ik heb het in een deel van mijn eigen kledingkast toegepast en je ziet gewoon veel beter wat je allemaal hebt. En wat hebben kinderen nou aan hangkleding? Een paar bloesjes en wat jurkjes. Nou die kunnen ook prima gevouwen worden. Ik ben nu dus een zoektocht begonnen naar een dressoir dat in de kamer van de meiden past en wat groot genoeg is voor hun kleding.

Opruimen en opbergen van kleding op de KonMari manier
Ik heb maar twee lades, maar de kleding van de meiden zal op deze manier opgeborgen worden

En toen begon de ellende

Ik zat in zo’n lekkere opruimflow dat ik bedacht dat het ook wel een goed idee was om de hele bovenverdieping op te gaan knappen. De kamer van de meiden lag al in de planning, maar de rest van de kamers kon ook wel een opfrisbeurt gebruiken. En zo geschiedde…De slaapkamer van de meiden werd behangen en gewit. Nieuwe bedden voor de meiden besteld en een rondje IKEA gedaan voor wat inspiratie. Maar daar stopte het niet. Mijn kantoor werd tijdelijk naar de slaapkamer verhuisd en de speelkamer ging naar zolder. Overal bende dus. Maar goed, ik weet dat je soms even in de bende moet zitten om vervolgens helemaal happy te zijn met het resultaat. Dus ik (nou ja, we) gaan nog even door. En ik weet zeker dat ik straks helemaal heppie de peppie ben!

Opruimen en opbergen van kleding en alles weer netjes
Het eindresultaat!

Ik kan je dus nog niet heel veel meer vertellen. Maarrrr….er gebeurt dus wel van alles. Ik heb de technieken van Marie Kondo zeker niet losgelaten. Het blijft dus niet bij het opruimen en opbergen van kleding. Tussen het klussen en opknappen door wordt er ook gewoon opgeruimd en worden er spullen weggedaan. Hou de site in de gaten want ik ga je binnenkort meer vertellen en laten zien.

Ben jij besmet met het KonMari-virus?

 

Deel op:

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ontvang leuke updates

Schrijf je in voor mijn Feel Good Nieuwsbrief

Ontvang als eerst de dikste aanbiedingen, leuke tips en nog veel meer!

Wacht!

Schrijf je in voor mijn Feel Good Nieuwsbrief zodat jij altijd de eerste bent die op de hoogte is van de leukste nieuwtjes en aanbiedingen!