fbpx

Als je huisdier overlijdt | LEZEN

Als je huisdier overlijdt

Iedereen die een huisdier heeft of heeft gehad weet hoe belangrijk zo’n diertje wordt. Het wordt een onderdeel van je gezin. Als je geliefde hond, kat of ander huisdier dan overlijdt, brengt dit een intens verdriet met zich mee. Helaas weet ik dit uit eigen ervaring toen onze lieve hond Indy in 2019 overleed. Inmiddels heeft dat verdriet plaatsgemaakt voor gemis. Maar nu we twee nieuwe hondjes hebben, is de angst voor dat grote verlies en verdriet zeker wel aanwezig. Ik was dan ook heel blij dat ik ‘Als je huisdier overlijdt’ van Millie Jacobs thuis kreeg en in deze boekrecensie lees je wat ik van dit boek vind.

Over de auteur: Millie Jacobs

Millie Jacobs maakte het verlies van vele geliefde huisdieren mee en weet daarom ook goed waar zij het over heeft. In haar werk als rouwbegeleidster heeft zij gezien hoe het verlies van een huisdier zeer pijnlijk kan zijn en dat anderen dat vaak niet begrijpen. Daarom dit mooie boek voor al die huisdiereneigenaren die vroeger of later met verlies te maken gaan krijgen.

Samenvatting (achterkant boek)

Huisdieren zijn belangrijke leden van het gezin. Als ze sterven, kan het verdriet groot zijn. In deze gids gebruikt de auteur haar persoonlijke ervaring en expertise op het gebied van rouwverwerking om lezers 31 dagen lang te begeleiden met oefeningen en ondersteuning bij het verwerken van hun verlies.

Hoewel we een volk van dierenliefhebbers zijn, wordt er weinig emotionele steun geboden aan degenen die rouwen om de dood van een dier. Deze zeer praktische gids zal iedere worstelende en rouwende eigenaar helpen het verlies van een huisdier te verwerken.

‘Een prachtig, gevoelig en nuttig boek voor iedereen die door het verdriet van het verlies van een geliefd huisdier gaat.’ – Goodreads *****

Dit boek was een welkome begeleiding tijdens een heel moeilijke tijd. Doordacht en attent en vol verhalen van mensen die het verlies begrijpen. Troostrijk. – – Goodreads ****

Wat ik van ‘Als je huisdier overlijdt’ vind

‘Millie Jacobs heeft met haar tedere woorden en empathische benadering belangrijk werk gecreëerd voor iedereen die een geliefd huisdier heeft verloren. Vanaf de eerste pagina voel je de warmte en zorgzaamheid waarmee ze haar lezers omarmt.

Wat dit boek zo bijzonder maakt, is de persoonlijke touch van de auteur. Ze deelt haar eigen ervaringen met het verlies van haar trouwe metgezel en begrijpt daardoor als geen ander de diepgaande pijn die gepaard gaat met het verlies van een huisdier. Door haar persoonlijke verhaal te delen, creëert ze een sterke band met haar lezers, waardoor ze zich begrepen en gesteund voelen tijdens hun eigen rouwproces.

Het boek biedt niet alleen emotionele steun, maar bevat ook praktische en nuttige informatie om mensen te helpen omgaan met hun verlies. Het boek behandelt verschillende aspecten van rouw, zoals het omgaan met schuldgevoelens, het nemen van afscheid en het vinden van troost. En hoewel rouw een pijnlijk proces is, slaagt de schrijfster erin om een boodschap van hoop en genezing uit te dragen.

Ik kan dit boek dan ook aanraden aan iedereen die een huisdier heeft….

Boekinformatie

Titel: Als je huisdier overlijdt
Auteur: Millie Jacobs
Uitgever: Uitgeverij Noordboek
Taal: Nederlands 
Categorie: Huidieren, Rouwverwerking
Bindwijze: Paperback
Verschijningsdatum: 26 april 2023
Druk: 1
EAN: 9789056154783
Prijs: €22,90

Als je huisdier overlijdt is o.a. verkrijgbaar bij Bol.com.

Wil je meer boekrecensies van mij lezen? Kijk dan op de pagina met al mijn boekrecensies.

Dit artikel is gesponsord. Dit betekent dat ik een product of dienst heb gekregen om hierover te schrijven. Dit verandert mijn mening niet over het product of de dienst. Als iets goed is zeg ik dit, maar ook als het tegenvalt. 

Dit artikel bevat affiliatelinks. Dit betekent dat als jij via de link een product koopt, ik hier een percentage commissie voor ontvang. Dit kost jou niks.

Deel op:

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ontvang leuke updates

Schrijf je in voor mijn Feel Good Nieuwsbrief

Ontvang als eerst de dikste aanbiedingen, leuke tips en nog veel meer!

Wacht!

Schrijf je in voor mijn Feel Good Nieuwsbrief zodat jij altijd de eerste bent die op de hoogte is van de leukste nieuwtjes en aanbiedingen!