fbpx
Zoek
Sluit dit zoekvak.

Cashstuffen: wat heb je allemaal nodig

Cashstuffen: wat heb je allemaal nodig

Ik schreef eerder over wat cashtuffing is en hoe je begint met cashstuffen. Leuk natuurlijk om geld te gaan besparen en te werken naar financiële vrijheid, maar je hebt er wel wat dingen bij nodig. Niet veel, maar wel handig om te hebben. En daarom Cashstuffen: wat heb je allemaal nodig.

Contant geld

Natuurlijk heb je contant geld nodig voor cash stuffing. Zorg ervoor dat je je geld op een veilige plaats bewaart, zoals een kluis of een afgesloten geldkistje. Vind je het niet fijn om (veel) contant geld in huis te hebben, kan je placeholders gebruiken, oftewel iets waarop je het bedrag schrijft wat je uit de envelop hebt gehaald en op je spaarrekening hebt gestort. Maar je kan ook nepgeld geven en het daadwerkelijk sparen via je (spaar)rekening doen.

Enveloppen of budgetteringssysteem

Je kunt enveloppen gebruiken om je geld te verdelen volgens verschillende categorieën, zoals boodschappen, transport, entertainment, enz. Schrijf de categorie op de envelop en stop het juiste bedrag contant geld erin. Maar je kunt ook werken met bijvoorbeeld een A6 map/binder waarin je zipperenveloppen hebt zitten en hier weer dashboards/covers in doet. Op deze dashboards/covers staan san de categorieën.

Als alternatief kun je ook een digitaal budgetteringssysteem gebruiken, zoals een app of een spreadsheet, om je budget te beheren.

Kasboek of budgettering app

Om bij te houden hoe je je geld uitgeeft en ervoor te zorgen dat je binnen je budget blijft, kun je een kasboek bijhouden. Je kan ook per categorie een balanstracker bijhouden. Bijvoorbeeld in de categorie boodschappen. Je houdt dan bij hoeveel je uit het mapje hebt gehaald, wat je opgemaakt hebt aan boodschappen en wat er terug het mapje in is gegaan. Bij de start van een nieuwe maand of als je salaris gestort is en je nieuw geld in het mapje stopt, haal je wat er over was uit en dat verdeel je over je challenges of spaarpotjes of andere categorieën.

Tegenwoordig zijn er ook handige budgettering apps die je kunnen helpen bij het bijhouden van je uitgaven en inkomsten.

Spaarpotjes

Als onderdeel van je cash stuffing strategie, kun je spaarpotjes maken voor specifieke doelen, zoals een vakantie, noodgevallen, of een nieuwe aankoop. Gebruik hiervoor aparte fysieke spaarpotjes, maar dit kunnen ook mapjes of enveloppen zijn waarin je spaart voor specifieke doelen.

Tegenwoordig kan je bij iedere spaarrekening spaarpotjes maken die je een naam geeft. Zo kan je je spaargeld gescheiden houden.

Financieel overzicht

Het hebben van een duidelijk financieel overzicht is cruciaal voor cash stuffing. Houd bij wat je inkomsten en uitgaven zijn en controleer regelmatig of je nog steeds binnen je budget blijft. Dit kan je natuurlijk op papier doen, maar ook in een excelbestand.

Bewust uitgeven

Een belangrijk onderdeel van cash stuffing is bewust omgaan met je uitgaven. Denk na over elke aankoop voordat je het doet en vraag jezelf af of het echt nodig is en of je er echt blij van wordt. Door bewust te kopen, kun je geld besparen en meer overhouden voor de dingen die er echt toe doen.

Zoek naar besparingsmogelijkheden

Onderzoek manieren om geld te besparen op je vaste lasten, zoals energierekeningen, verzekeringen, en telefoonabonnementen. Kleine besparingen kunnen op de lange termijn een groot verschil maken.

Wekelijkse contante limieten

Als je moeite hebt om je aan je budget te houden, kun je overwegen om jezelf wekelijkse contante limieten te stellen voor verschillende categorieën van uitgaven. Dit stop je dan wekelijks in je mapjes. Hou je geld over? Dit kan dan bij het budget voor de week erop of je stopt het in één van je spaardoelen. Dit kan je helpen om beter overzicht te houden en impulsieve uitgaven te verminderen.

Cashstuffen: wat heb je allemaal nodig

Je kan op heel eenvoudige wijze starten met casstuffen. De belangrijkste voorwaarde is dat je geld hebt en weet wat er aan vaste laste in komt en uit gaat. Maar je kan ook een mooie binder kopen en zelf mooie dashboards/covers, categorieën, challenges maken of kopen. Zo maak je het cashstuffen een stuk aantrekkelijker en leuker om mee bezig te zijn.

In mijn Feel Good Shop koop je de lekste Cash Stuffing items. Hou mijn shop in de gaten want er worden steeds nieuwe items en kleuren toegevoegd.

Doe jij al aan cash stuffing?

Deel op:

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ontvang leuke updates

Schrijf je in voor mijn Feel Good Nieuwsbrief

Ontvang als eerst de dikste aanbiedingen, leuke tips en nog veel meer!

Wacht!

Schrijf je in voor mijn Feel Good Nieuwsbrief zodat jij altijd de eerste bent die op de hoogte is van de leukste nieuwtjes en aanbiedingen!