fbpx
Zoeken
Sluit dit zoekvak.

5 minuten therapie | LEZEN

5 minuten therapie

5 Minuten Therapie is geschreven door een ervaren therapeut, biedt een praktische en toegankelijke benadering van zelfreflectie en persoonlijke groei. Ik mocht dit boek lezen en dit blogartikel lees je mijn boekrecensie.

Over de auteur: Sarah Crosby

Sarah Crosby is en jonge psychotherapeute, die op Instagram zeer populair is (@themindgeek) met meer dan 350.000 volgers.

Samenvatting (achterkant boek)

Vijfminutentherapie helpt je snel en makkelijk de kwaliteit van je leven te verbeteren met meer harmonie en balans.

In dit boek helpt psychotherapeute Sarah Crosby je de antwoorden te vinden door middel van psychologische verkenningen, oefeningen en begeleiding, die je kunt toepassen op je eigen leven.

Lees dit boek als:

  • Je nieuwsgierig bent en jezelf beter wilt leren kennen;
  • Je je een beetje (of heel erg) verloren voelt en meer duidelijkheid wilt;
  • Je je rot voelt en je je graag beter zou voelen;
  • Je niet goed weet wat je wilt, terwijl iedereen om je heen zeker van zijn zaak is en met volle kracht vooruitgaat;
  • Je jezelf gelukkiger, zekerder en rustiger wilt voelen.

Wat ik van ‘5 minuten therapie’ vind

5 Minuten Therapie is een waardevol boek dat ons uitnodigt om even stil te staan in ons drukke leven en aandacht te schenken aan onze innerlijke wereld. Geschreven door een ervaren therapeut, biedt het boek praktische en haalbare oefeningen die slechts een paar minuten per dag in beslag nemen, maar een diepgaand effect kunnen hebben op onze mentale, emotionele en spirituele welzijn.

Een van de sterke punten van het boek is de eenvoud en toegankelijkheid van de oefeningen. Elke oefening is ontworpen om in slechts 5 minuten te worden voltooid, waardoor ze gemakkelijk in ons dagelijks leven kunnen worden geïntegreerd. Of het nu gaat om ademhalingstechnieken, zelfreflectie-oefeningen of positieve affirmaties, de auteur biedt een verscheidenheid aan tools die kunnen helpen bij het verminderen van stress, het vergroten van zelfbewustzijn en het bevorderen van persoonlijke groei.

Een ander waardevol aspect van het boek is de focus op zelfzorg en zelfliefde. De schrijfster benadrukt het belang van het creëren van ruimte voor onszelf, het luisteren naar onze behoeften en het toepassen van positieve zelfspraak. Door regelmatig tijd vrij te maken voor deze 5-minuten oefeningen, kunnen we een solide basis leggen voor een gezonde relatie met onszelf en ons welzijn bevorderen.

Wat 5 Minuten Therapie onderscheidt van andere ‘zelfhulpboeken’, is de holistische benadering van de schrijfster. Naast de praktische oefeningen, deelt ze ook waardevolle inzichten en wijsheid op het gebied van persoonlijke groei en geestelijke gezondheid. Ze moedigt lezers aan om dieper te graven, blokkades te identificeren en stappen te zetten naar persoonlijke transformatie.

De schrijfstijl van de schrijfster is helder, warm en geruststellend, waardoor het boek gemakkelijk te lezen is. De oefeningen worden stap voor stap uitgelegd, met duidelijke instructies en voorbeelden, waardoor ze gemakkelijk te volgen zijn voor lezers van alle niveaus van zelfreflectie.

Boekinformatie

Titel: 5 minuten therapie
Auteur: Sarah Crosby
Uitgever: Noordboek
Taal: Nederlands 
Categorie: Persoonlijke ontwikkeling 
Bindwijze: Paperback
Verschijningsdatum: 13 september 2022
Druk: 1
EAN: 
9789056159443
Prijs: €22,50

5 minuten therapie is o.a. verkrijgbaar bij Bol.com.

Dit artikel is gesponsord. Dit betekent dat ik een product of dienst heb gekregen om hierover te schrijven. Dit verandert mijn mening niet over het product of de dienst. Als iets goed is zeg ik dit, maar ook als het tegenvalt. 

Dit artikel bevat affiliatelinks. Dit betekent dat als jij via de link een product koopt, ik hier een percentage commissie voor ontvang. Dit kost jou niks.

Deel op:

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ontvang leuke updates

Schrijf je in voor mijn Feel Good Nieuwsbrief

Ontvang als eerst handige tips, leuke aanbiedingen en nog veel meer!

Wacht!

Schrijf je in voor mijn Feel Good Nieuwsbrief zodat jij altijd als eerste op de hoogte bent van de leukste nieuwtjes en aanbiedingen!