fbpx
Zoek
Sluit dit zoekvak.

Je huis verbouwen, maar hoe ga je dat financieren?

Je huis verbouwen, maar hoe ga je dat financieren

Toen wij ons huis kochten hoefde er niet verbouwd te worden. Alles zag er keurig uit en kon nog wel een paar jaar mee. Maar nu naar 10 jaar zijn er een aantal zaken die echt gedaan moeten worden. We zijn al wat kleine dingen aan het opknappen, maar de badkamer moet echt helemaal vernieuwd worden. Maar een badkamer verbouwen is niet goedkoop. Daarom ben ik een beetje rond aan het kijken hoe we deze verbouwing kunnen financieren. Want je huis verbouwen is leuk, maar hoe ga je dat financieren?

Sparen

Je kunt natuurlijk sparen voor de financiering en op die manier je huis verbouwen. Maar ik zal heel eerlijk zijn, Alex en ik zijn niet echt geweldige spaarders. Alex kan het nog wel, maar ik ben meer van YOLO (je leeft maar één keer). En dat wil niet zeggen dat ik het geld over de balk smijt, maar ik let ook niet echt op de kleintjes zeg maar. En ik denk dat als we nu een paar duizend euro zouden moeten sparen, we hier allebei niet heel gelukkig van worden. Heb je wel een aardig spaarcentje, dan is het zeker een goed idee om dit geld voor je woning te gebruiken. Geld in je huis steken blijft altijd een goede investering. De waarde van je woning stijgt hierdoor alleen maar.

Overwaarde huis gebruiken

Als je woning meer waard is dan de hypotheek die je ervoor hebt, kun je deze overwaarde ook gebruiken. Het kan zijn dat je woning in waarde is gestegen, maar het kan ook zo zijn dat je inmiddels al aardig wat hebt afgelost op je hypotheek. In beide gevallen heb je overwaarde en kun je de overwaarde gebruiken om je hypotheek te verhogen of als onderpand voor een andere lening. Aangezien de rentevastperiode van onze hypotheek aan het einde van dit jaar afloopt is dit een optie die wij heel interessant vinden.

Een persoonlijke lening

Er zal dus sowieso geld geleend worden. De vraag is alleen wat voor soort lening. Geld lenen kost geld en je hebt zoveel soorten leningen. Welke lening past dan het beste bij het doel dat wij hebben? Gelukkig kun je online leningen vergelijken. En wat ook makkelijk is, is dat je niet alleen ziet welke lening het beste bij jouw situatie past, maar je ziet ook gelijk welke aanbieders de voordeligste lening aanbieden. De rente kan namelijk per geldverstrekker verschillen. En als je dan een keuze hebt gemaakt kun je direct geld lenen via vergelijkingssite Geld.nl. Voor het doel dat wij hebben zou een persoonlijke lening voordeliger zijn dan een doorlopend krediet.

Hypotheek verhogen

Zoals ik eerder aangaf kun je ook je hypotheek verhogen. Je kunt hiervoor de overwaarde van je huis gebruiken. Dit hoeft natuurlijk niet. Het voordeel van het gebruiken van je hypotheek is dat de rente een stuk lager is dan een andere soort lening. Maar ook hier kunnen nog grote verschillen zitten.

Je huis verbouwen, maar hoe ga je dat financieren?

Zoals je ziet zijn er verschillende mogelijkheden voor het financieren van een verbouwing. Er zijn verschillende leenvormen die allemaal ideaal zijn voor specifieke doelen. Het is daarom lastig kiezen welke financiering het beste bij jouw bestedingsdoel past. Laat je daarom goed informeren. Op Geld.nl vind je heel veel duidelijke informatie over verschillende leningen. Maar ook informatie over sparen en hypotheken.

Hoe zou jij de verbouwing van je huis financieren?

Foto: Adobe Stock


Dit artikel is een advertorial. Een commercieel artikel om een product of dienst aan te prijzen. Als ik positief ben over dit onderwerp zeg ik dit, maar ook als dit negatief is.

Deel op:

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ontvang leuke updates

Schrijf je in voor mijn Feel Good Nieuwsbrief

Ontvang als eerst de dikste aanbiedingen, leuke tips en nog veel meer!

Wacht!

Schrijf je in voor mijn Feel Good Nieuwsbrief zodat jij altijd de eerste bent die op de hoogte is van de leukste nieuwtjes en aanbiedingen!